دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1399 - 14:48
حجت‌الاسلام محمدی در گفتگو با آنا:

حوادث دلخراشی چون قتل «رومینا» نتیجه دور شدن از سبک زندگی اسلام ناب محمدی است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گفت: حوادث دلخراشی چون قتل «رومینا اشرفی» نتیجه دور شدن از سبک زندگی اسلام ناب محمدی است.
کد خبر : 493272
IMG17070155.jpg

حجت‌الاسلام محمدجعفر محمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به قتل یک دختر نوجوان توسط پدر خود اظهار کرد: حوادث دلخراشی چون قتل «رومینا اشرفی» نتیجه دور شدن از سبک زندگی اسلام ناب محمدی است.


وی افزود: دختر در قرآن آنقدر ارزش دارد که خداوند- قادری که «يَهَبُ لِمَنْ يَشَاءُ إِنَاثًا وَيَهَبُ لِمَنْ يَشَاءُ الذُّكُورَ» به هرکه بخواهد دختر می‌دهد و به هرکه بخواهد پسر-در مقابل طعنه ابترگویان، دختر را خیر کثیر خوانده است و به بهترین خلق خود دختر عطا می ‌ند « إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ» و در مقابل این نعمت خاص به او دستور نماز و قربانی می‌دهد « فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ» و کسانی را که از داشتن دختر تنفر داشته و او را ننگ خود می‌شمردند، جاهل و خرافه‌پرست می‌داند «ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ كَظِيمٌ» و زنده به گور کردن دختران را حکمی بسیار زشت معرفی می‌کند «أَلَا سَاءَ مَا يَحْكُمُونَ».


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با بیان اینکه در سبک زندگی اسلام ناب محمدی دختر آنقدر ارزشمند است که اشرف پیامبران برای استقبال از دختر خود از جای برمیخیزد، به طرف او حرکت می‌کند و به دستان دختر خویش بوسه می‌زند، گفت: پیامبر (ص) در وصف فرزند دختر می‌فرماید: «دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمت‏‌رسانى، یار و غمخوار اعضاى خانواده و با برکت و پاکیزه کننده در خانواده براى پدر و مادر».


محمدی ادامه داد: معصومان (علیهم‌السلام) در اجر دختر داشتن می‌فرمایند کسى که یک دختر دارد اجر او از هزار حج، هزار جهاد، هزار قربانى و هزار مهمانى بیشتر است. هرکه دختری داشته باشد، او را خوب تربیت کند، به خوبی دانش بیاموزد و از نعمت‌هایی که خداوند به او عطا کرده به وفور بهره‌مند سازد، آن دختر، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود؛ هیچ خانه‌ای نیست که در آن دخترانی باشد مگر آنکه هر روز 12 برکت و رحمت از آسمان بر آن نازل می‌شود، دائم مورد زیارت ملائکه قرار دارند و برای پدرشان هر روز و شب ثواب یک سال عبادت می‌نویسند.


وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) فرموده‌اند خداوند تبارک و تعالى به زنان مهربان‌تر از مردان است. هیچ مردى نیست که زنى از محارم خود را خوشحال سازد، مگر اینکه خداوند متعال در روز قیامت او را شادمان کند؛ در احادیث وجود دارد که از خوش‌یمنی و خوبى زن است که اولین فرزند او دختر باشد. همچنین حضرت ابراهیم (ع) از پروردگار خویش خواست که دخترى به او دهد که بعد از مرگ وی بر او گریه و ندبه کند. امام صادق (ع) می‌فرماید: دختران حسنه هستند و پسران نعمت. خداوند بر حسنه پاداش می‌‌دهد و از نعمت سؤال می‌کند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب عنوان کرد: سبک زندگی اسلام ناب محمدی هفت سفارش اکید برای پدران دارد. آنکه داراى دختر است او را اذیت نکند، حقیر نشمارد، او را از خود نراند، به او اهانت نکند، پسران را بر او مقدم ندارد، برای او هدیه بخرد و او را نوازش کرده و ببوسد؛ در برخی روایات آمده است پدری که سه دختر را سرپرستی می‌کند از دادن مالیات و شرکت در جهاد معاف است و به عموم مردم سفارش می‌کند پدری که چهار دختر دارد را یاری کنید. یعنی علاوه‌بر امتیازاتی که حکومت اسلامی برای او قائل است، عموم مردم هم به او توجه کنند.


محمدی افزود: سبک زندگی اسلام ناب محمدی درباره حقوق دختر بر پدر می‌فرماید مادر او را (يعنى همسر خود را) احترام كند و با او حرف زشت نگويد، براى دختر خود نام نيكو انتخاب كند، سوره نور به او ياد دهد، ولى سوره يوسف كه ممكن است موجب وسوسه باشد به او ياد ندهد، دختر خود را در طبقه بالا جاى ندهد، در شوهر دادن او عجله كند، به او بد نگوید، او را نفرين نکند و نزند.


وی تأکید کرد: اسلام برای رعایت مصالح دختر در باب ازدواج نیز نظر پدر را دخیل می‌داند. فلسفه اينكه دوشيزگان لازم است يا لااقل خوب است بدون موافقت پدران با مردى ازدواج نكنند ناشى از اين نيست كه دختر قاصر شناخته شده و از لحاظ رشد اجتماعى كمتر از مرد به حساب آمده است. اگر به اين جهت بود چه فرقى است ميان بيوه و دوشيزه كه بيوه 16 ساله نيازى به موافقت پدر ندارد و دوشيزه 18 ساله طبق اين قول نياز دارد. همچنین اگر دختر از نظر اسلام در اداره كار خود قاصر است چرا اسلام به دختر بالغ رشيد استقلال داده است و معاملات چند صد ميليونى او را صحيح و مستغنى از موافقت پدر يا مادر يا شوهر می‌داند؟


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب افزود: باید بدانیم لازم است دختر مرد ناآزموده، با پدر خود كه از احساسات مردان آگاه است و پدران-جز در شرايط استثنایى- براى دختران خير و بركت و سعادت مى‌خواهند مشورت كند و لزوماً موافقت او را جلب كند. آنچه در اين مورد قابل اعتراض است عمل برخی مردان ايرانى است، نه قانون مدنى و نه قانون اسلام؛ در ميان مردم غالب پدران هنوز مانند دوران جاهليت، خود را اختياردار مطلق مى‌دانند و اظهار نظر دختر را در امر انتخاب همسر و شريك زندگى و پدر فرزندان آينده‌اش، بى‌حيایى و خارج از نزاكت مى‌دانند و به رشد فكرى دختر كه لزوم آن از مسلمات اسلام است توجهى نمى‌كنند، چه بسيار عقدهایى كه قبل از رشد دختران صورت مى‌گيرد و شرعاً باطل و بلااثر است .


محمدی گفت: عاقدها از رشد دختر تحقيق و جستجو نمى‌كنند و بلوغ دختر را كافى مى‌دانند. درصورتى كه مى‌دانيم علمای بزرگ دین، رشد عقلى و فكرى دختران را لازم می‌دانستند. بعضى از علما رشد دينى دختر را شرط دانسته‌اند، تنها به عقد بستن دخترى تن می‌دادند كه در اصول دين بتواند استدلال كند که خود نشانه بلوغ عقلی نیز است و متأسفانه غالب اولياء و عاقدها اين مراعات‌ها را نمى‌كنند؛ بنابر این داشتن یک روز به‌نام روز دختر و هدیه دادن به او در جامعه اسلامی کافی نیست. از نظر روانی دختر شخصیت وابسته دارد و باید به یک مرد تکیه کند. در سبک زندگی اسلامی پدر احترام ویژه‌ای برای دختر خود قائل است تا جایی که علاوه بر تکیه گاه بودن پدر، آنقدر رفیق باشند که محرم اسرار دختر خود باشد.


وی ادامه داد: سبک زندگی اسلامی سبب ایجاد خانواده متعالی می‌شود و هرچه از این دستورات و سبک زندگی فاصله بگیریم به سمت خانواده متعادل سپس متزلزل و در نهایت شاهد خانواده متلاشی خواهیم بود که افراد خانواده فقط در زیر یک سقف با هم هستند و ارتباط برقرار کردن آن‌ها چیزی جز اختلاف و دعوا بهره‌ای برای آن‌ها نخواهد داشت و متأسفانه با گسترش فرهنگ‌های غربی نظیر حریم خصوصی، آزادی روابط، حجاب آزاد، اختلاط آزاد و حذف سنت‌های اسلامی مانند حیا، غیرت، عفاف، امر به معروف و نهی از منکر، روزبه‌روز شاهد گسترش متلاشی شدن خانواده‌ها و تبدیل خانواده به همنشین‌های ناپایدار و جایگزین‌هایی چون انس با حیوانات هستیم.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب خاطرنشان کرد: اگر سبک زندگی اسلامی توسط متولیان مذهبی و فرهنگی به شکل وسیع از طریق همه ظرفیت‌های تبلیغی اعم از رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، منابر، کلاس‌های آموزشی مدارس و دانشگاه‌ها و... ترویج شود و بنای مقننین در تدوین قانون، دولتمردان در اجرای قانون، ناظران در نظارت بر اجرای صحیح قانون و دستگاه قضا در مجازات متخلفان، رفتن به سمت سبک زندگی اسلام ناب محمدی باشد، به حول و قوه الهی دیگر شاهد چنین رخدادهای جگرسوزانی نخواهیم بود.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب