دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1399 - 13:00
آنا گزارش می‌دهد؛

تجربه‌های متفاوت اسپیس‌ایکس/ایلان ماسک در قالب پروژه‌های فضایی به دنبال چیست؟

شرکت اسپیس‌ایکس در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای انجام پروژه‌های فضایی انجام داده و در این زمینه موفقیت‌ها و شکست‌های متعددی را تجربه کرده است.
کد خبر : 493112
اس 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نام صنایع فضایی اسپیس‌ایکس در سال‌‌های اخیر بارها در رسانه‌های معتبر به عنوان برترین قدرت فضایی غیردولتی جهان مطرح شده است. خبرهای منتشر شده در مورد این شرکت همواره مثبت و بیانگر موفقیت‌های اسپیس‌ایکس نبوده است بلکه در چند سال این شرکت گذشته فراز و نشیب‌های متعددی را تجربه کرده است.



اسپیس‌ایکس اولین شرکت خصوصی که فضانوردان را به ایستگاه بین‌المللی فرستاد


شرکت اسپیسایکس(SpaceX)‌ با پرتاب موفق دو فضانوردار به سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی توانست نام خود را به عنوان اولین شرکت خصوصی که فضانوردان را با تجهیزات و فضاپیمای خود به خارج از مدار زمین ارسال می‌کند در تاریخ ماموریت‌های فضایی ثبت کند. روز گذشته دوتن از فضانوردان سازمان تحقیقات فضایی ناسا به همراه سفینه فضاپیمای Crew Dragon به سوی ایستگاه بین‌المللی فضایی پرتاب شدند.




بیشتر بخوانید: پشت پرده پروژه‌های فضایی محرمانه آمریکا/ اسپیس‌ایکس چگونه به ابزاری برای ایجاد سلطه تبدیل می‌شود؟




سفینه Crew Dragon در دومین تلاش خود توانست روز گذشته با موفقیت از سکوی پرتاب جلو شود و به سمت فضا حرکت کند. در ابتدا قرار بود سفینه Crew Dragon به همراه مسافران خود چند روز پیش سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی برود ولی برنامه عملیات به دلیل آنچه نامساعد بودن شرایط آب و هوایی اعلام شد لغو گردید. پس از جدا شدن فضاپیمای اسپیس‌ایکس از سکو پرتاب رسانه‌های مختلفی در جهان خبر آن را پوشش داده و موتور جستجوی ویدئویی یوتیوب عملیات پرتاب و ارتباط با فضانوردان را به صورت زنده برای میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا نشان داد.



تجربه‌های متفاوت اسپیس‌ایکس در انجام پروژه‌های فضایی


اسپیس‌ایکس در سال 2002 میلادی توسط ایلان ماسک رئیس شرکت سازنده خودروهای هوشمند تسلا با هدف تجاری سازی سفرهای فضایی راه‌اندازی شد. از آن سال تا کنون این شرکت روند بسیار پرشتابی را طی کرده و توانسته است تجهیزات فضایی و ماشین‌های کاوشگر متعددی را تولید کند. از جمله تولیدات اسپیس‌ایکس در سال‌های گذشته می‌توان به موشک فالکن 1(Falcon 1) ، سفینه دراگون سی 2 و چند ماهواره و پرتابگر کوچک دیگر اشاره کرد.


اسپیس‌ایکس با وجود میلیاردها دلار سرمایه گذاری روی پروژه‌های فضایی لزوما در همه ماموریت‌های طراحی شده موفق نبوده و بارها موشک‌ها و ماهواره‌های خود را به دلیل نقص فنی از دست داده است. اسپیس‌ایکس برای انجام پروژه‌های مختلف خود از دانشمندان فعال یا بازنشسته ناسا استفاده‌های زیادی کرده و قصد دارد خود را حتی بالاتر از ناسا و هر سازمان فضایی دیگری در جهان به عنوان ابرقدرت تجهیزات و تحقیقات فضایی دنیا معرفی کند.


اگرچه مدیران اسپیس‌ایکس و دولت‌مردان آمریکا تنها به دنبال رشد علم و دانش در جهان و شناخت بیشتر کیهان نیستند ولی تلاش‌های گسترده در انجام موفق ماموریت‌های فضایی مانند ارسال اقلام مورد نیاز فضانودران حاضر در ایستگاه بین‌المللی فضایی با موشک فالکن 9 توانسته است نظر سرمایه‌گذاران را جلب کرده و برنامه‌های خود را با سرعت بیشتری توسعه دهد.



رقابت و همکاری اسپیس‌ایکس با سازمان فضایی ناسا


مجموعه تحت مدیریت ایلان ماسک در تاریخ 18 اوت 2006 میلادی قراردادی تجاری با ناسا امضا کرد. طبق این قرارداد اسپیس‌ایکس متعهد شد تجهیزات سخت‌افزاری و اقلام غذایی و زیستی مورد نیاز فضانوردان ایستگاه بین‌المللی فضایی(ISS) را تامین کند. ارزش بخشی از این قرار داد بیش از 278 میلیون دلار تخمین زده شد.


کارشناسان معتقدند اسپیس‌ایکس با این قرار داد توانست از رقیبان خود به شدت فاصله گرفته و ضمن استفاده از تجربه‌ها و تجهیزات ناسا امکانات و برنامه‌های خود برای تحقق رویاهای مدیران و کارمندان این شرکت را تا حد چشمگیری ارتقا دهد. تا پیش از سال 2006 میلادی هیچ شرکت خصوصی در جهان نتوانسته بود تجهیزات خود را به فضا فرستاده و با دانشمندان حاضر در خارج ار کره زمین ارتباط فیزیکی برقرار کند.


به تدریج و با ارتقا توانایی‌های اسپیس‌ایکس این شرکت توانست همکاری محض با ناسا را کنار گذاشته و خود را به عنوان رقیب این سازمان فضایی معرفی کند. همانطور که این روزهای شاهد آن هستیم نام  SpaceX بسیار بیشتر از NASA در خبرهای بین‌المللی شنیده می‌شود و به نظر می‌رسد اکنون این شرکت در حوزه‌های مختلف تحقیقات فضایی و تولید تجیهزات اکتشافی بالاتر از ناسا قرار دارد.



اسپیس‌ایکس در حقیقت به دنبال چیست؟


`مدیران اسپیس‌ایکس بارها اعلام کرده‌اند رویاهای بلند مدتی در سر داشته و قصد دارند سفر انسان به فضا را به سفری معمولی همانند سفر از کشوری به کشور دیگر روی کره زمین تبدیل کنند. ایلان ماسک در کنفرانس‌های خبری متعددی گفته است آرزو دارد روزی انسان‌ها با تجهیزات اسپیس‌ایکس به مریخ رسیده و آن سیاره را مورد اکتشاف قرار دهند.


اما اسناد محرمانه سازمان‌های امنیتی آمریکا نشان می‌دهد تمام هدف صنایع عظیم اسپیس‌ایکس و سیاست‌مداران این کشور کمک به تحقیقات فضایی و ارتقا دانش نیست بلکه آمریکا‌ها می‌خواهد با گسترش تسلط خود بر مدار زمین و سیاره‌های موجود در منظومه شمسی قوانین خود را بر کل جهان حاکم کنند و با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات فضایی نحوه زندگی کردن انسان‌ها در همه کشورها را کنترل کنند.




بیشتر بخوانید: اسپیس‌ایکس بار دیگر شکست خورد/ شکست‌های پی‌درپی پروژه‌های فضایی آمریکا




با توجه به برنامه‌های بلند متعدد و پرتراکم اسپیس‌ایکس برای ارسال ماهواره‌ها و سفینه‌های تحقیقاتی پرتعداد به مدار زمین پرونده‌ای با عنوان منظومه‌های ماهواره‌ای در سطح سازمان‌های فضایی دنیا مطرح شده و مطمئنا در آینده شاهده پرتاب ده‌ها ماهواره و موشک دیگر از سوی اسپیس‌ایکس به خارج از کره زمین خواهیم بود.


انتهای پیام/4144/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب