دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1399 - 08:48
وزیر کشور:

طرح ترافیک درتهران اجرا می‌شود/حادثه مرز افغانستان اثبات شده نیست

وزیر کشور با بیان اینکه ما در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم طرح ترافیک اجرا شود، گفت: به شهردار تهران گفتیم از امروز می‌توانید طرح ترافیک را اجرا کنید.
کد خبر : 492944

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی در شب گذشته در برنامه نگاه یک در باره عملکرد وزارت کشور در حوزه‌های مختلف از جمله انتخابات دوم اسفند ۹۸، روند مدیریت بیماری کرونا، اغتشاشات آبان ماه ۹۸، توسعه فعالیت های اقتصادی در استان‌ها ، مسائل مرزی و وضعیت استان خوزستان سخن گفت.
 متن کامل پرسش و پاسخ با وزیر کشور را در برنامه نگاه یک پیش رو دارید:
سوال: به نظر می رسد موضوعات مختلف و متنوعی با حضور جنابعالی در برنامه نگاه یک قابل بحث است که دایره شمول آن بیشتر از یک بخش تخصصی مثل یک وزارتخانه خاص هست. چون بحث وزارت کشور است بحث امنیت داخلی، بحث امنیت مرزها، بحث  وقایعی که  در کشور هست، بیماری ناشی از  ویروس منحوس کرونا و امثال آن مطرح است. با حضور شما خالی از لطف نیست که همه اینها یکبار مورد مرور و بررسی قرار بگیرد و مردم از تصمیمات شما مطلع بشوند. اجازه دهید با موضوع آغاز به کار دوره جدید مجلس شورای اسلامی (مجلس یازدهم ) شروع کنیم، ضمن اینکه  برای نمایندگان محترم در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آرزوی توفیق داریم. ما از همین جا سراغ بحث انتخابات برویم.


هرچند درگیر بحث بیماری کرونا در همان روز انتخابات شدیم و چند روز مانده به انتخابات خبرهای رسمی از شیوع این بیماری منتشر شد اما بحمد ا... مردم باز هم پای صندوق های رای حضور یافته و نمایندگان خود را انتخاب کردند ولی الآن یک تعداد کرسی ها هنوز باقی مانده است. بفرمایید تکلیف این کرسی ها چه می شود؟
وزیر کشور: در آغاز،  یاد حضرت امام خمینی (ره ) را  گرامی می داریم و با توجه به اینکه به ایام نیمه خرداد نزدیک می شویم امیدوارم خداوند به ما توفیق دهد که درک و معرفتی از آرمانهای بلند امام داشته باشیم و بتوانیم راه انقلاب و امام را انشاا... پیگیری کنیم.


من جمله اول شما را اصلاح کنم که فرمودید چند روز قبل از انتخابات موضوع کرونا معلوم شد. دقیقاً روز چهارشنبه ۳۰ بهمن در هیات دولت آقای دکتر نمکی گزارش دادند که دو مورد ابتلا به کرونا در قم مشاهده شده است. ما  روز جمعه، انتخابات داشتیم.


بلافاصله جلسه تشکیل دادیم، از دوستان وزارت بهداشت دعوت کردیم و گفتیم آماده ایم هر نوع صلاحدیدی که دوستان دارند، انجام دهیم. توصیه هایی داشتند از جمله حذف استامپ و انگشت زدن هنگام رای گیری. مسائل دیگری هم بود که همه را در دستور کار قرار داده و رعایت کردیم.


انتخابات این دوره در شرایط ویژه ای بود؛ بحث کرونا ۲ روز قبلش مطرح شد، پیش از آن،  شهادت سردار دلها شهید قاسم سلیمانی را داشتیم، واقعه سقوط هواپیما را داشتیم و نیز، برخی از اعتراضات را که سه چهار پنج شبی در داخل کشور با آن مواجه بودیم.  از طرف دیگر ، به شدت بحث تحریم و بحث هجمه به مشارکت مردم در انتخابات وجود داشت.


با همه اینها، در  روز دوم اسفند انتخابات را طبق پیش بینی قبلی انجام دادیم. بحمدا... ما توانستیم در حدود ۵۴ هزار  شعبه انتخابات را برگزار کنیم. امنیت انتخابات ما بهترین شرایط را داشت و هیچگونه مشکل امنیتی نداشتیم. این موضوعی بود که از دو سه ماه قبل روی آن کار کرده بودیم. اطلس امنیتی تهیه کرده بودیم  و متناسب با آن عمل می کردیم. ۵۰۰ هزار نفر را به عنوان مجری انتخابات آموزش داده بودیم. حدود ۴۶ هزار نفر را به عنوان بازرس آموزش داده بودیم و با نیروهای تأمین کننده نظم و امنیت، حدود یک میلیون نفر در کار برگزاری انتخابات مشارکت داشتند.


انتخابات روز ۲ اسفند انجام شد و در  آن مرحله، تکلیف ۱۹۷ حوزه انتخابیه از ۲۰۸ حوزه تعیین شد و ۲۷۹ نفر به مجلس راه یافتند اما هنوز ۱۱ نفر از ۱۱ حوزه باقی مانده اند که با هماهنگی هایی که با شورای نگهبان به عمل آورده ایم در شهریورماه انتخابات را انجام می دهیم. البته،  اگر مشکل کرونا نبود انتخابات  را شاید در خرداد انجام می دادیم ولی آن را به شهریور موکول کرده ایم تا فضا برای برگزاری انتخابات مهیا شود. متاسفانه، در این مدت ۲ نفر از منتخبین شامل آقای رمضانی از گیلان و خانم رهبر از تهران که خداوند روحشان را قرین رحمت کند، از دست دادیم. انتخاب جایگزین های این ۲ نفر در این مرحله دوم نیست و انشاءالله همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده انتخاب خواهند شد.
سوال: حضرتعالی در روز افتتاحیه مجلس اعلام فرمودید که قوانین و مقررات فعلی انتخابات نیازمند بازنگری است. سوال این است که آیا لایحه انتخاباتی همه مشکلات مساله انتخابات را حل می کند؟
رحمانی فضلی: قانون انتخابات هر دوره در مجلس اصلاحیه ای خورده است اما نگاه وزارت کشور این بوده که لایحه جامع انتخاباتی داشته باشیم. الان انتخابات را در شوراها، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری داریم. چهار تا انتخابات با چهار تا قانون داریم.


در همین انتخابات حدود ۱۱۲۳ هیات اجرایی و به همان میزان هیات نظارت داشتیم. حدود ۱۷۹۵۲  نفر در هیات اجرایی ما عضو بودند. حالا وقتی انتخابات خبرگان پیش می آید عین همین شرایط را داریم. اگر در کنار آن ریاست جمهوری و شوراها را داشته باشیم، همینطور.


ما مجبور هستیم که برای یک نفر در تهران کل فرایند انتخابات مجلس شورای اسلامی را همان از اول داشته باشیم. همین امر برای مجلس خبرگان هم مطرح است.


با توجه به مطالعاتی که در وزارت کشور هم انجام شده بود، لایحه جامع انتخابات را آماده و به مجلس به صورت  دو فوریتی ارائه دادیم که البته دو فوریتش رای نیاورد و در پشت لوایح و طرح های دیگر ماند.


البته هم زمان خود مجلسی ها هم طرحی را برای انتخابات آماده کرده بودند که این طرح بعد از تصویب در کمیسیون و صحن علنی  مجلس به شورای نگهبان رفت و در این رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان نهایتا به غیر از چند بند، آن طرح هم تصویب نشد. از این جهت دولت وظیفه اصلی اش را انجام داد. الان هم روی همان لایحه قبلی انتخابات مصر هستیم و در صحبت هایم در افتتاحیه مجلس به این مساله اشاره داشتم که آمادگی لازم را برای همکاری با مجلس در جهت اصلاح قانون انتخابات داریم و البته انتظار داریم که ضعف ها و کاستی ها هم در طی فرایند زمانی در کمیسیون ها بر طرف شود.


واقعا با ضعف های زیادی در ترتیبات قانونی اجرا مواجه هستیم. مساله تشکیل هیات های اجرایی، رابطه ما با شورای نگهبان، نحوه الکترونیکی کردن ، حمایت از احزاب و نقش این جریان ها در انتخابات که از نظر بنده باید احزاب نقش و هویت فعال تری در انتخابات پیدا کنند. همه این موارد باید چارچوب قانونی معینی در اجرا داشته باشند. از جمله احزاب می توانند با حضور شان منسجم تر عمل کنند و  در مقابل انتخاب ها پاسخگو هم باشند.


سوال: آقای دکتر به انتخابات الکترونیکی اشاره کردید. بفرمایید  این انتخابات، چند درصد الکترونیکی بود و چقدر در انتخابات اسفندماه، دغدغه های شورای نگهبان در خصوص امر امنیت انتخابات برطرف شد؟


وزیر کشور: ما ۲۵ مرحله در انتخابات از روز اول تا مرحله نهایی داریم. ۲۳ مورد کاملا الکترونیکی است و فقط دو مورد اخذ و شمارش آراء باقی مانده است. مهم ترین مرحله احراز هویت بود که این بار موضوع با شورای نگهبان حل شد و توانستیم آن را انجام دهیم.۵۸  هزار دستگاه احراز هویت سفارش دادیم که ساخته و با نظارت شورای نگهبان در شعبه ها گذاشته شد و هر رای دهنده احزار هویت می شد. فوری  در ظرف دو ثانیه احراز هویت شد.


مزیتش در این است که تکرار در رای گیری یا استفاده از شناسنامه افراد فوت شده و نظیر آن را نداشتیم و انتخابات در این دور با سلامت کامل برگزار شد.


در مساله اخذ و شمارش آراء پیگیری های جدی وجود داشت. البته در انتخابات قبل چه مجلس و چه ریاست جمهوری قبلی به صورت موردی و محدود آن را اجرا کردیم ولی امیدواریم که در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری، اعتماد شورای نگهبان را جلب کنیم. از نظر ما همه چیز برای تمام الکترونیکی کردن انتخابات مهیاست.


سوال: سال آینده انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی را داریم. به نظر می آید که بیماری کرونا ادامه داشته باشد و انتخابات الکترونیکی می تواند خیلی راهگشا باشد. ایا آمادگی برای این امر وجود دارد؟
وزیر کشور: ما کاملا آماده هستیم و در سمت شورای نگهبان هم این آمادگی وجود دارد و امید به انجام انتخابات کاملا الکترونیکی داریم.


سوال: وزارت کشور به دلیل ساختار اداری نظیر استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداری و دهیاری در کنار وزارت بهداشت در خط مقدم مبارزه با ویروس منحوس کرونا بودند. آخرین اقدامات را در این خصوص بفرمایید؟


وزیر کشور: کرونا اپیدمی عمومی در دنیاست. همه دنیا با آن درگیر هستند. به صورت کلی باید از مردم تشکر کنیم. مردم در این موضوع جانانه آمدند. گزارش وزارت بهداشت که امروز در ستاد ارائه شد، نشان داد که بیش از ۹۸ درصد مردم با اطلاع و آگاهی در کنترل روند بیماری مشارکت داشتتد که البته در این زمینه باید از صدا و سیما و رسانه ها هم  تشکر کنیم.
در کنار همراهی مردم، ستاد ملی با مدیریت رئیس جمهوری محترم  تشکیل شد. در ایام تعطیلات نوروز، همه افراد مرتبط در حوزه مقابله با کرونا  بودند، مرتب حاضر بودند و تعطیلات نرفتند. خود آقای رئیس جمهور که در بعضی هفته ها سه بار جلسه کمیته را تشکیل می دادند.


پیگیری های شخص ایشان از جمله  تماس با استانداران و روسای دانشگاه‌ها ی علوم پزشکی و همچنین تلاش های کادر پزشکی و بدنه وزارت بهداشت و همچنین حمایت مؤثر مقام معظم رهبری، باعث شد که امروز در جهان نمره قابل قبولی در حوزه مبارزه با کرونا بگیریم.


سوال: چه نمره‌ای به عملکرد وزارت کشور در این زمینه می دهید؟


رحمانی فضلی: هر تصمیمی که در کشور گرفته می شود، در مرحله اجرا، این وزارت کشور است که به عنوان نماینده عالی دولت در سطح ملی و  استان ها، نقش هماهنگی و پیگیری ها و اجرای آن را بر عهده دارد. در حوزه مبارزه با کرونا هم در وزارت کشور با عضویت ۲۳ دستگاه، کمیته اجتماعی و انتظامی به عنوان کمیته ای تصمیم ساز شکل گرفت. از جمله اعضای موثر، وزارت بهداشت بود که معمولا در سطح دو الی سه  معاون در جلسات کمیته اجتماعی شرکت دارند. تمام تصمیمات در این کمیته اتخاذ و تصمیم سازی لازم انجام می شود و در مرحله نهایی در خود ستاد اصلی با حضور رئیس جمهور تصمیم گیری می شود.
الان به جایی رسیده ایم که از لحاظ تجهیزات و ایمنی مجهز هستیم. پزشکان و پرستاران ما تجربه بسیار بالایی دارند و از سوی دیگر، مردم ما آگاهانه تر و دقیق تر عمل می کنند. خیلی متفاوت از روزهای اول اسفند است که دچار نگرانی بودیم و علی رغم امکاناتی که در اختیار داشتیم، فکر می کردیم که به لحاظ تامین تخت و بیمارستان دچار مشکل می شویم. 
نیروهای مسلح ما بیش از ۵ هزار تخت را در سراسر کشور آماده کردند. نقاهتگاهها و قرنطینه های زیادی ایجاد شد و الان شرایط مناسبی داریم. روند بیماری، کاهشی و باثبات است. هر چند در برخی از استان ها  شرایط خوبی نداریم اما با این وجود، مانند شرایط ابتدایی در قم و گیلان نیست.
همه این اقدامات را مدیون همکاری مردم، ستاد و وزارت بهداشت و در راس همه اینها مقام معظم رهبری هستیم. یک جلسه ستاد را هم ایشان، به صورت مجازی شرکت داشتند. رهبری تایید کردند که مصوبات شورا  حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی را دارد. بنابراین، فرایند شورای عالی برای آن طی می شود. لذا مصوبات برای ایشان ارسال می شد و نوعا در همان روز به تایید ایشان می رسید. مجلس و روسای قوه مقننه و قضائیه هم در کنار ما بودند.
 یکی از نگرانی های بزرگ در روزهای اول مساله هجوم به فروشگاهها بود. در دنیا دیدیم که فروشگاهها خالی شد و درگیری ایجاد شد. بحث تامین کالاهای اساسی به طور جدی مطرح بود. اما با تلاش بخش های ذیربط و هشیاری مرم بخوبی این شرایط مدیریت شد.


موضوع بعد،  ماسک و کالاهای بهداشتی بود. این کالاها در شرایط عادی و در حد نیاز و مصرف بود. هر کالایی در این مواقع اگر کمبود بود، واردات انجام می دادیم که در این خصوص با دو تا مساله مواجه بودیم. یکی تحریم بود و دیگری اینکه هر کشوری خودش به این کالاها نیاز داشت.
برای همین به سرعت توانستیم امکانات خودمان را زیر بار بیاوریم.خیلی از کارخانجات ما تغییر خط تولید دادند. مردم و بسیج پای کار آمدند. از سوی دیگر تصمیمات مهمی در کشور مثل تعطیلی مدارس، دانشگاهها، نماز های جمعه و اماکن مقدس گرفته و عملیاتی شد.


از تاریخ ۲۵ اسفند یک مرحله سخت گیری بود و تمام خروجی های شهرها را  با وجود تعطیل بودن و سفر رفتن مردم  کنترل می کردیم. ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار نیرو در خروجی ها داشتیم.
در مرحله بعدی که از ۵ فروردین آغاز شد ، قرار بر کنترل کل جاده ها شد. نیروی انتظامی با همراهی بسیج و نیروی مردمی درکل کشور این کار را انجام دادند.
 از این جهت با تمامی اقدامات در حوزه درمان و هم تجهیزات و امکانات و قرنطینه، تولید ماسک و محدودیت های جاده ای همگی در ظرف دو ماه اتفاق افتاد و توانستیم این بیماری را با محدودیت تحریم و صادرات انجام دهیم. 
واقعا الگوی مدیریت کرونا الگویی موفق بوده و می تواند در سایر جاها که دچار مشکل هستیم؛ تعمیم یابد. البته سال قبل در مساله سیل که ۲۴ استان  درگیر شده بود  با تشکیل قرارگاه تجربه موفق مشابهی هم داشتیم. از این رو دو الگوی موفق یکی مساله مدیریت سیل و دیگری کرونا، برای ما الگویی موفق بوده است. 
سوال: آقای دکتر، ستاد ملی کرونا به صورت مرحله ای از ۲۳ فرودین اجازه بازگشایی به برخی فعالیت ها را داده است. الان آمار چه می گوید؛ چند درصد از کسب و کارهای ما بازگشایی شده است؟
وزیر کشور: از امروز هم تصویب کردیم که طرح ترافیک اجرا بشود و با اجرای این طرح قطعا اتوبوس ها شلوغ تر خواهد شد هرچند رئیس جمهور محترم به ناوگان اتوبوسرانی دستور داده اند که تعداد اتوبوس ها زیاد شود. به عنوان مثال، اتوبوس هایی داشتیم که از سرویس به خاطر مسائل جزئی خارج شده بودند، باید آنها را تعمیر و وارد سیستم کنند.
 
سوال: معمولا شهرداری ها و شوراهای شهر از این مسائل گلایه مند هستند که دولتها نمی توانند تعهدات خود را عمل کنند. البته دولت هم مضیقه هایی داشته ولی به هرحال  آنها گلایه دارند که می خواهند اتوبوس ها را بیشتر کنند اما نمی شود؟
وزیر کشور: بله آقای رئیس جمهور دستور دادند که بخشی از این موارد تامین شود. البته بخشی از  تاکسی ها هم  به کمک می آیند. الآن ۴۵ درصد ظرفیت تاکسیرانی استفاده نمی شود و دلیل آن هم این است که وقتی در بخش های مرکزی شهر طرح ترافیک را برداشته ایم هر فرد با ماشین خود به آنجا برای کار یا خرید  می رود. این ظرفیت ۴۵ درصدی تاکسی ها هم به کمک می آید و ما هم امیدواریم که ان شاءا...  مطابق آنچه شورای عالی ترافیک به ما گزارش داد بین ۵ تا ۱۰ درصد ظرفیت اتوبوس رانی و مترو افزایش می یابد. 
شهردار تهران هم متعهد شده است شیوه ها و روش هایی اتخاذ کند تا آثار منفی اجرای طرح ترافیک در حوزه کرونا  افزایش نیابد و هروقت توانایی این مسئله را داشتند دوباره طرح اجرا شود.
سوال: دلیل اجرای دوباره طرح ترافیک چه بود؟
وزیر کشور: یکی بحث آلودگی هوا، دوم ترافیک بسیار زیاد در بخش مرکزی شهر، کند شدن مسیر رفت و آمد اتوبوس ها که با ترافیک شهر به تمام سرویس های خود نمی رسیدند و مباحث و موضوعات دیگری  که در جلسه شورای عالی ترافیک و کمیته امنیتی و انتظامی بحث شد و در نهایت در ستاد مطرح شد. 
سوال: از چه زمانی طرح ترافیک اجرایی می شود؟
وزیر کشور: از امروز به آقای شهردار اعلام شد که می تواند طرح ترافیک را اجرا کند منوط به اینکه به وزارت بهداشت اطمینان دهد که شرایط از نظر فاصله گذاری اجتماعی کاملا رعایت شود. ایشان هم طرحی آماده کرده است که با کمک وزارت بهداشت اجرایی شود. 
سوال: تبعات اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا کم نیست و البته، این طور نیست که فقط در کشور ما باشد. همه دنیا درگیر این موضوع شده اند حتی کشورهایی که در عرصه تولید و صنعت مدعی هستند. تمهیدات کشور ما برای مقابله با آثار اقتصادی کرونا در سال ۹۹ چگونه است؟ چه کسب و کارها و چه افرادی؟. با توجه به اینکه در زمستان هم احتمال بروز موج دوم بیماری هست، چه تمهیدات اقتصادی داریم ؟
وزیر کشور: شرایط اقتصادی دنیا متاثر از این مسئله است، تجارت جهانی کم شده، قیمت نفت پایین آمده؛ اما به سه دلیل بر ما تاثیر داشته، رکود جهانی که بر همه کشورها از جمله ما موثر است، تحریم ها و تشدید و تمدید تحریمها و آثار مستقیم شیوع کرونا در داخل کشور،  سه دلیلی است که به صورت کلان بر اقتصاد کشور ما تاثیر گذاشته است.  
 در این زمینه از اول؛ سیاست رئیس جمهور این بود که فعالیت اقتصادی و معیشت در کنار درمان، مدیریت و کنترل بیمارس باشد. بنابراین، واحدهای تولیدی ما از اول تاکنون اصلا تعطیل نشده است. روزهایی بود که فشار بر دولت، ستاد و رئیس جمهور بود که کارخانه سایپا، ایران خودرو و فولادها  را ببندیم. اگر اینها را می بستیم واقعا چه اتفاقی می افتاد؟
 
ما وقتی آثار منفی کار را می بینیم یقه طرف را می گیریم چرا فکر نکردی به این موضوع؟ اما وقتی مثبت و جاری هست نمی گوییم که خدا پدرت را رحمت کند که چنین تصمیمی گرفتی. ما به جای تعطیل کردن، به تمام واحدهای تولیدی و کارخانجات و وزارت صنایع، وزارتخانه های مرتبط، وزارت دفاع در پتروشیمی و وزارت نفت را در بحث نفت موظف کردیم ضمن حفظ تولید، سختگیرانه ترین روش را در اجرای پروتکلها انجام دهند. تعطیل کردن صنایع واقعا فاجعه اقتصادی بود و من عرض می کنم وزارت نفت اعلام کرد هیچ مورد فوتی و مرگ و میری در این زمینه در بخش تولید نداشتیم. ایران خودرو، سایپا، فولاد، پتروشیمی، همه کارخانجات فعال بودند و واقعا تشخیص و درمان و مراقبتهای به موقع انجام شد که خیلی کار مهمی بود و باید ارزش این کار را بدانیم.
 آقای رئیس جمهور و ستاد ریسک کردند اما خدا را شکر خوب بود. اما برخی از خدمات که مواجهه مستقیم با مردم داشتند مانند آرایشگاهها، استخرها و رستورانها مجبور به تعطیلی شدند.
در کنار اینها، کمکهای معیشتی ارائه شد که از نظر بنده کمکهای معیشتی به اندازه ای نبود که همه مشکلات مردم را حل کند اما دولت در حد توان خود و با مجوزهایی که مقام معظم رهبری دادند توانست این کار را انجام دهد و الان که بازگشایی ها را انجام می دهیم هم بانک ها  پای کار آمده اند که تسهیلات، اعتبارات و کمک های لازم را به مردم بدهند و هم دولت از منابع خود کمک می کند اما باید به سرعت آنچیزی که از کرونا در داخل کشور اتفاق افتاده جبران کنیم.
 اما درباره وظیفه ما در حوزه اقتصاد و تولید. ما در استانها و در همین ستاد اطلاع رسانی اقتصادی استان درگیر مسائل اقتصادی هستیم. رهبر معظم انقلاب هم در افتتاحیه مجلس به همین مسئله اشاره کردند که اولویت ما مسائل اقتصادی و فرهنگی است و این امر را چندین سال است که ایشان می فرمایند و امسال و سال قبل هم فرمودند و ما باید یک عملیات جهادگرایانه در حوزه اقتصاد و معیشت مردم انجام دهیم و یک مدیریت کرونایی اقتصادی هم داشته باشیم همانطور که در سیاست کلان، جلسه اقتصادی هماهنگی سران تشکیل شده باید در حلقه های پایین تر اجرایی هم این هماهنگی ها و همکاری ها باشد تا تلاش کنیم آثار رکود جهانی و کاهش قیمت نفت را جبران کنیم. 
باید بگوییم که واقعا برای دنیا حیرت انگیز است که کشوری که تحت فشار و شداید سخت و مزاحمتهای بسیار زیاد آمریکایی ها است به این ترتیب توانسته کشور را اداره کند. به یقین این دوران را هم طی خواهیم کرد.  
سوال: آقای دکتر اینکه به اقشار ضعیف و آسیب پذیر در بحران ها توجه شود اظهر من الشمس است اما اینکه در این مواقع صرفا دستگیری کنیم و روند جاری که از قبل پیش بینی شده باشد نداریم، متفاوت است. اوایل که بیماری بروز کرد، غیرقابل پیش بینی بود اما الان انتظار می رود که پخته تر و دقیق تر عمل شود، الان وضعیت چطور است؟
وزیر کشور: روزانه سه آمار اعلام می شود. همواره دوستان می گویند که امروز مبتلایان زیاد شده است ولی من می گویم اتفاقا اینکه آمار بالا رفته خوب است چراکه نشان می دهد که تشخیص هوشمندانه ما در تشخیص بیماری و افراد بسیار بالا رفته است، چون هرچه زودتر تشخیص می دهیم که چه کسی مبتلا شده است درمان راحت تر و سریع انجام می شود و می تواند در خانه هم بستری و درمان  شود اما وقتی دیر متوجه می شوند وارد مرحله دوم می شویم که باید در بیمارستان بستری شود و به آی سی یو برود و این مرحله سخت است. مرحله سوم هم این است که فرد به رحمت الهی می رود. 
خب، دو آمار بستری ها و فوتی ها نباید زیاد بالا رود و نگران کننده است. اما در خصوص مبتلایان، وزارت بهداشت از روز اول ابتکار خوبی در دنیا داشت که کل کشور را بلوک بندی کرد که افرادی که مبتلا یا در معرض ابتلا قرار دارند، خانواده به عنوان حلقه اول و حلقه دوم و سوم ارتباطات فرد را کشف  و برای هر یک نفر گاها به ۳۰ نفر می رسیدند که باید تست بدهند و عموما از آن تعداد ۴-۵ نفر مبتلا بودند که توانستند ۷-۸ میلیون نفر را غربالگری و شناسایی کنند. الان غربالگری ها بسیار  هوشمندانه تر و دقیق تر شده و شناسایی ها آگاهانه تر شده است.
علی ایحال هم تجهیزات، هم امکانات، هم تجربه پزشکان و پرستاران، هم روش ها و شیوه ها و آگاهی و اطلاع مردم از مسئله افزایش یافته و اینها دلایلی است که ما الان در مسیر بهتری قرار داریم.
سوال: اشاره شد که کشور ما تحت شدیدترین و ظالمانه ترین تحریم های آمریکا قرار دارد، تحریم حضرتعالی و فرماندهان ناجا مفهومش این است که  تامین امنیت داخلی در فهرست تحریمهای آمریکا است؛ دلایل و ریشه های این رفتار را چه می دانید؟
اولاً  اینکه آمریکا دشمن ماست و مردم ما در این شکی ندارند ما چهل سال است با دشمنی به نام آمریکا روبرو هستیم و دخالت های آمریکا یکی و دوتا نیست؛ از روز اول انقلاب دخالت ها شروع شد، دخالت سفارتخانه، بحث تهاجم طبس، جنگ، تحریمها و تهدیدها و بعد هم آخرین موردکه برجام بود که تعهد خودشان بود و در شورای امنیت سازمان ملل امضا کردند و بعد پاره کردند.
دوم؛ ما از دشمن نباید توقع حمایت از خودمان نداشته باشیم اگر چشم به دشمن بدوزیم و دل به دشمن بدهیم حتما در امید سراب خواهیم بود. 
در این حوادث اینها به دنبال طرح سوری سازی کشور بودند. اینها دنبال این بودند که اوضاع امنیت داخلی ما به هم بریزد، علایم آن این بود که در آبان تمام رسانه های آمریکایی، رسانه های مخالف ایران، معاندین، سلطنت طلبها، داعش و تکفیری ها همه یکپارچه در هجمه علیه افکار عمومی هرچه توانستند انجام می دادند، آموزشهای مسلحانه می دادند، علامت می دادند که که کجاها بروید و چه کارهایی انجام دهید. 
یکی از مواردی که می گویند این است که رحمانی فضلی به عنوان رئیس شورای امنیت اینترنت را در آن شبها قطع کرد، بله حتما قطع می کنم چرا قطع نکنم! وقتی از بستر اینترنت آموزش می دهند و فرماندهی میدان می کنند، هرکه مسئولیت حفظ امنیت مردم را بر عهده دارد، حتما این کار را می کند. چرا که امنیت عمومی مردم مهم است. 
اینها چرا ناراحت هستند؟ زیرا می خواستند جنگ داخلی راه بیندازند. اینها از چندماه قبل آموزشهای نظامی خود را آغاز کرده بودند، نیروهای مرتبط به خود در داخل را آموزش می دادند، افراد جدید را بسیج کرده بودند حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها افزایش یافته بود. همه اینها تحت رصد و کنترل بود اما خودشان در تحلیلها هم گفتند که واقعه بنزین فرصتی برای شعله ور شدن این ماجرا بود. من قبلا هم گفتم که بنزین را شب جمعه انجام دادیم تمام شد، این بعد از شب شنبه اتفاق افتاد و به صورت محدود بود در ابتدا، حتی روز شنبه هم مشکلی در خیلی از جاها نداشتیم. پس گره نزنیم مسائل را به هم دیگر. اگر آن موضوع دلیل می شد، بعد بستر وسیعی میداشت و باید بسیار عظیم تر این حادثه می شد. هرچند در این حادثه بیش از ۱۰۰ شهرستان درگیر بودند، اما در هیچ مصوبه ای اعم از شورای امنیت، شوراهای تامین استانها نداریم که تیراندازی بشود به طرف افراد.  
علیرغم رفتار این روزهای رئیس جمهور آمریکا که می گوید اگر کسی نزدیک اینها شود با سگهای شرور و سلاح های کشنده ما روبرو می شود، در کشور ما هیچ چنین دستوری نیست. همه مصوبات شورای امنیت و شوراهای تامین موجود است که همیشه به خویشتنداری و مراعات و کنترل و روشهای مسالمت آمیز دعوت کردیم اما وقتی به یک پادگان، پاسگاه یا مقر حیاتی حمله می کنند یا مسلحانه سنگربندی می کنند، چنین مشکلاتی اتفاق می افتد. گرچه آمار فوتی ها را از ۸ هزار و ۱۰ هزار نفر تا ۲ هزار نفر گفتند اما همین روزها اعلام خواهد شد که عددها اصلا این نیست. البته حتی یک نفر هم فوت کند، ناراحت کننده است. در این حادثه غمبار، حدود ۴۰ تا ۴۵ نفر برابر بررسی ها، شهید اعلام شدند، اینها کاملاً بیگناه بودند و با سلاح ها و روشهایی کشته شدند که اصلا نیروهای نظامی و امنیتی ما ندارند. همه اینها در گزارشات پزشکی قانونی موجود هست و دلیل تاخیر در اعلام آمار هم این بود که  دلایل، مکان و ساعت مرگ هر فرد دقیقاً معلوم شود. 
اگر شب شما در خانه باشید و بدانید که افرادی سمت خانه شما می آیند و می خواهند خانه شما را آتش زنند، شما اولین توقعتان چیست؟ اینکه دولت و نیروهای امنیتی و انتظامی از شما دفاع کنند.
 اینها می خواستند کشور به هم بریزد، ناامنی و شورش بشود، سوریه سازی کنند. اینها می خواستند که جنگ داخلی و اختلافات راه
بیندازند که بحمد ا... هیچکدام اتفاق نیفتاد و  کشور توانست امنیت خود را حفظ کنند و اکنون هم در شرایط مطلوب هستیم. 
وقتی همه ملت ایران را تحریم کردند، حتی در اوج بحث کرونا که بر اساس شرایط بهداشتی سازمان بهداشت جهانی اعلام می کند که هیچ محدودیتی در انتقال دارو در هیچ کشوری نباشد اما اینها رسما ما را تحریم کردند، وقتی همه کشور را تحریم کردند، بنده رحمانی که به خاطر اجرای وظیفه قانونی خودم که حفظ امنیت عمومی مردم است که در چارچوب قوانین انجام شده یا به بهانه اینترنت تحریم کنند، مسئله ای نیست. 
یا گفته شده که به تجمعات اجازه داده نشده است، در حالی که ما به هرنوع تجمعی که قانون اجازه دهد، مجوز می دهیم. فقط در ۱۶ آذر سال قبل، ۱۶۰۰ تجمع داشتیم، تکرار می کنم، حتی یک مورد مصوبه تیراندازی به مردم در هیچ یک از سطوح وجود ندارد، اما قانون نحوه استفاده از سلاح  قانون است و در اختیار نیروهای مسلح است؛ وقتی به مراکز حیاتی حمله می کنند، و مسلحانه تیراندازی می کنند، باید دفاع کنند و در این دفاع ناخواسته هم اتفاقاتی پیش می آید. 
سوال: برای شما روشن شده است که با چه سرویس های اطلاعاتی فعالیت داشتند؟ 
 دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی مانند وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه یا نیروی انتظامی می توانند با مدارک و اسناد بگویند که چه اتفاقاتی افتاده است و گزارشهای کاملی از مسائل مطرح شده ارائه کنند.
علی ایحال، آمریکا دشمن ما است، به دشمن نباید اعتماد کرد، هم امنیت کشور ما ارزش دارد و هم جان و ناموس مردم ارزشمند است و باید در چارچوب قانون از آنها صیانت شود و هر فردی هم در این مسائل تخلفی کند باید پاسخگو باشد. ممکن است دوجا تخلفی هم رخ دهد یا ندانسته اتفاقی رخ دهد، اما بازرسی های ستاد کل نیروهای مسلح، اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضاییه بعد از این حوادث گزارشهای مفصلی تهیه کردند.
 بنده به عنوان مسئول بعد از این قضیه در کمیسیون شوراها، کمیسیون مشترک مجلس، کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون اصل ۹۰ در چندین جلسه حضور یافته و توضیح دادم. همچنین مقام معظم رهبری به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند که این واقعه را از صفر تا صد بررسی کنند که بررسی و گزارش دادند. شورای امنیت ملی هم وقایع را بررسی کرده است. 
به هرحال حفظ امنیت و اقتدار، برای همه ما مهم است و امنیت مبنا و بستر همه فعالیتهاست، مردم صاحبان امنیت هستند و نیروی انتظامی، سپاه و بسیج و ارتش و وزارت اطلاعات  حافظان امنیت ما هستند و ما باید اینها را تقویت و حمایت کنیم چراکه دشمن ما قدار است. اگر دشمن مطمئن باشد که در داخل کشور می تواند تنش و اختلاف و جنگ افروزی ایجاد کند، از روش های دیگری استفاده نمی کند.  ما هم سرباز و جزئی از این مردم هستیم و هرچه خیر و صلاح باشد ان شاءا... محقق شود.
سوال: اشاره کردید تحریم های آمریکا چیز جدیدی نیست خودشان هم فهمدیده اند که در دور باطلی افتاده اند اما ما فارغ از تحریمها، دستور عملی به عنوان جهش تولید داریم. وزارت کشور در سال جهش تولید چه تمهیداتی اتخاذ کرده است که بتواند به این برنامه کمک کند؟
وزیر کشور: وزارت کشور در جایگاه حاکمیتی در همه استانها مسئول هماهنگی و پیگیری کلیه مصوبات و تصمیمات دولت، قانون و دستگاهها است. معاونت اقتصادی وزارت کشور در سطح ملی پیگیری می کند و در سطح استانها هم کارگروههای مختلف مانند کارگروه رفع موانع تولید، کارگروه های مرتبط با صنعت و کشاورزی یا  شورای برنامه ریزی استان که در این جهت فعالیت می کند. همه دستگاه های متولی تولید اعم از بانک ها و صمت، کشاورزی و ... در این حوزه هستند. 
در وزارت کشور امسال ضمن اینکه سیاستهای دولت و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را  در استانها پیگیری می کند، در ذیل همین چارچوب ها،   ۳۰ محور به استانها ارائه کرده ایم و مرتب پیگیری و گزارش گیری می کنیم و با استانداران جلسه داریم و استانداران هم با فرمانداران جلسه دارند که امیدواریم که که بهتر از قبل کارها را پیش ببریم. 
اما ما یک مشکل ساختاری در کشور داریم. علیرغم اینکه در این دولت حدود ۲۰۰   اختیار به استانها داده شد، اما کماکان اختیارات ما در سطح استانی در تصمیم گیری ها کافی نیست. که در صورت کافی بودن آن، کارهای زیادی می توان انجام داد. مثلا لازم نباشد برای یک صادرات یا واردات در یک منطقه گمرکی که ۸-۹ دستگاه نظارت دارد، به تهران مراجعه کرد،یا سقف  پرداخت اعتبارات در استانها ۳ تا  ۵ میلیارد است یعنی اعتبار ۱۰ یا ۲۰ میلیاردی باید در تهران تصویب شود. خوب، اگر در  ۳۱ استان، ۴۰۰ و خرده ای شهرستان هر کدام یک پروژه داشته باشند چه مشکلاتی که در بررسی در مرکز ایجاد نمی شود. ما نمی گوییم اختیار را به استاندار بدهند، بلکه به سطوح متناظر همان دستگاه ها در استانها داده شود، به روسای بانکها و دستگاههای اجرایی ارائه شود. استانها ظرفیت بالاتری از این دارند و این عدم تأمین شرایط برای نقش آفرینی هرچه بیشتر استان ها، علیرغم میل و اراده رئیس جمهور هست.
 ما در وزارت کشور، به صورت فوق العاده و جهادی کارها را در استانها پیگیری می کنیم و در نتیجه، با همه سختی ها و مشکلات، در استانها در تامین و توزیع کالاها مشکلی نداریم و واحدهای تولیدی ما فعال هستند. و هرمشکلی هم پیش آید در کارگروه رفع موانع تولید بررسی ورفع می شود. 
سوال: اشاره ای داشتید به مجاورت با کشورهای همسایه. مجاورت مزیت هایی دارد ولی وقتی مرزهای گسترده دارید تبعاتی دارد که قاچاق کالا یا وجود گروهک های شروری که مشکلاتی ایجاد می کنند، از این تبعات هستند، در این راستا در تقویت مرزها و مرزبانان غیور چه اقداماتی انجام شده است؟
وزیر کشور: سیاست جمهوری اسلامی همزیستی مسالمت آمیز، روابط موثر و عدم دخالت در کشورها بوده است. حفظ امنیت جز اصلی ترین اصول است.  با  کشورهای  همسایه تفاهم نامه امنیتی و مرزی داریم، تبادل اطلاعاتی داریم و مرتب جلساتی برگزار می شود و در بسیاری موارد همکاری های خوبی داریم. با توجه به اینکه در در شرق کشور در مرزهای افغانستان و مقداری هم در پاکستان با ضعف استقرار نیروهای نظامی و امنیتی طرف مقابل مواجه هستیم، از جمله اینکه ظرف یکی دو سال گذشته نتوانستند برای بیش از ۲۰ پاسگاه مرزی تامین نیرو کنند، وقتی امنیت در آن کشور دچار مشکل می شود، و صیانت کشور مجاور از مرزها ضعیف می شود، مسلماً قاچاق کالا و اشرار رشد و نمو می یابد. اما ما با حضور نیروهای خود، تجهیزات و امکانات خود را افزایش دادیم تا بتوانیم ضعف طرف مقابل را پوشش دهیم.  همین مشکل را با ارمنستان یا ترکمنستان نداریم و در مرز کشورهای دیگر، دو طرف وظایف خود را انجام می دهند.
در بخشی از افغانستان و پاکستان و عراق مشکلاتی داریم که زحمت ما در بحث قاچاق اسلحه، مواد مخدر و کالا و یا رفت و امد تروریستها در نتیجه آن است.  در غرب کشور نیروهای پژاک و دموکراتها که همه مورد حمایت نیروهای خارج از منطقه اند، البته این به معنای آن نیست که دولت عراق یا دولت اقلیم این کار را انجام می دهند، بلکه کشورهای مداخله گر به دنبال این مسائل هستند.اخیرا هم در شرق کشور به صورت موردی بحث هایی را در خصوص تحرکات اشرار داریم. به هرحال در حیطه مرزی با کشورهایی همسایه هستیم که ضعف استقرار امنیت دارند و با وجود این شرایط در داخل کشور امنیت داریم. حفظ امنیت ما مثل سوئیس و سوئد که مشکلی در مرزها ندارند، چرا که ما همسایگانی چون افغانستان و عراق داریم که چندسال است دچار جنگ هستند و امنیت کامل ندارند.
 
سپاه، بسیج و نیروی انتظامی تلاش می کنند و دولت هم در تامین تجهیزات تلاش می کند. سال گذشته با مصوبه شورای عالی و تصویب مقام معظم رهبری سالانه ۱۰۰ میلیون دلار به مدت سه سال  در مجموع ۳۰۰ میلیون دلار برای تجهیزات مناطق شرقی تعلق گرفت، همچنین با رقمهایی که در بودجه می آید و رقم هایی که خود دستگاهها دارند، این کار انجام می شود. 
سوال: در رسانه های معاند تلاش کردند از واقعه ای که ادعا می شود در مرز ایران و افغانستان رخ داده است مستمکی بسازند و بین دو ملت دوست ایجاد اختلاف و شبهه کنند. توضیحی دراین باره ارائه بفرمایید؟ 
وزیر کشور: هر کشوری باید از مرزهای خود دفاع کند و مراقب باشد. ما هم به عنوان کشوری که استقلال و امنیت خود را می خواهیم، از مرزهای فاع می کنیم. مرز تعیین کننده دو قلمرو است و عبور از این مرزها تابع قوانین و مقرراتی است و هر اقدامی که خلاف این مقررات باشد، مستوجب عقوبت است. 
الان در کشور ۳ میلیون افغانستانی داریم که حداقل ۱ میلیون غیرمجازند. نه اینکه این افراد را نمی شناسیم وتسلطی نداریم و رصد نمی کنیم، اما آنها و شرایط داخلی افغانستان را درک می کنیم. بنده چند بار با رئیس جمهور افغانستان و دبیر شورای امنیت کشور، وزیر کشور و نیروهای مسلح آن کشور دیدار و صحبت کرده ام و همینطور سایر مسئولان کشور مرتبا دیدار و گفت و گو می کنیم. موافقت نامه ها و تفاهم نامه هایی هم داریم.  
به هرحال وقتی با حضور یک میلیون اتباع غیرقانونی مواجه هستیم، مقصر آنها هستند که نباید بگذارند این افراد به صورت غیر قانونی اینجا بیایند. ما به دلیل ملاحظاتی انسانی، همجواری و همکاری های متقابل این افراد را پذیرفته ایم. در مدارس ما فرزندان بیش از ۳۰۰ -۴۰۰ هزار نفر اتباع غیر مجاز تحصیل می کنند، در دانشگاهها درس می خوانند، حدود دو میلیون نفر از آنها مجاز هستند که کارت اقامت دارند و کار و زندگی می کنند، دو نسل از آنها اینجا هستند و هیچ مشکلی با آنها هم نداریم. با چنین پیشینه ای ، اگر هم ادعایی مطرح می شود که در مرز و کشور اتفاقی افتاده است، باید براساس پروتکل و تفاهم نامه هایی که داریم بررسی شود، جلسه کمیسیون مشترک برگزار و رسیدگی شود. 
در این حادثه اولاً ما از زبان رسانه های معاند خارجی شنیدیم، که ایران اینها را راه نداده یا در برگشت به مشکل خورده اند. من بلافاصله از استاندار خواستم که بررسی و گزارش بدهد. ستاد کل و مرزبانی، بازرسی های خود را به منطقه فرستادند، دبیرخانه شورای امنیت ملی بررسی کرد. اما در مجموع، نیروی انتظامی، استاندار و فرماندار ما مطلقا چنین چیزی را تایید نکردند. به هیچ وجه چنین چیزی اتفاق نیفتاده است. چراکه باید هر روز چنین اتفاقاتی پیش می آمد. سال قبل ۷۰۰ هزار نفر را عودت دادیم، کدام یک شکنجه شدند؟ چرا باید شکنجه شوند.   ۷۰۰ هزار نفر را عودت می دهیم، باز ۶۰۰ هزار نفر می آیند چرا این افراد مشکلی نداشتند. 
ما واقعاً گلایه مندیم، مدارک ادعاها باید ارائه شود. اگر مستندات و مدارکی دارند، در گروه مشترک ارائه کنند. در جلسات مشترک هم هیچ مستنداتی ارائه نکردند.  
به هرحال گزارشهای ما تایید نکردند این قضیه را و ثانیاً مدارک و مستنداتی هم از طرف مقابل ارائه نشده است. 
باید توجه کنیم که همین الان همه افغانستانی هایی که در ایران هستند و به کرونا مبتلا شدند، مجانی درمان می شوند. غیرمجازها با دستور رهبری در مدارس ایران درس می خوانند. 
تکرار می کنم، پیرو بیانیه های مکتوب، این مسئله اثبات نشده است و ما آمادگی داریم در هر مرزی هر اتفاقی بیفتد بررسی کنیم.
سوال:  در فضای مجازی زیاد در خصوص یکی دو حادثه ناراحت کننده اخیر بسیار درباره حقوق بانوان و کودکان صحبت می شود، در این موضوع، رهبر انقلاب در سال ۷۶ تاکید دارند جامعه هم از لحاظ قانون و هم لحاظ اخلاقی برای کسانی که تعدی به زنان را حق خود می دانند، برخورد کند،  قانون هم باید مجازاتهای سختی را پیش بینی کند. با واقعه اخیر احساسات عمومی جامعه جریحه دار شد، فارغ از مسائل حقوقی و فقهی، با این شرایطی که پیش می آید، مهمترین طرح و برنامه وزارت کشور برای حمایت از زنان سرپرست خانوار و صیانت از بانوان و کودکان چیست؟
وزیر کشور: این موضوع به روابط بین خانواده ها و جامعه برمی گردد. متاسفانه هنوز باورهای غلط، تعصبات و عصبیتهای جاهلانه در برخی از افراد داریم و گاها احساسات و هیجانات لحظه ای موجب بروز چنین حوادثی می شود که جامعه را متاثر می کند. بنابراین موضوع باید موردحمایتهای قانونی قرار گیرد.  قانون اساسی، امام و رهبری بر این موضوع تاکید داشتند. رهبری اخیرا در جلسات شورای اجتماعی که در محضر ایشان برگزار می شد با ادبیات فاخر و متعهدانه اظهارنظر کردند و تکالیفی مشخص کردند. دولت هم با تدوین منشور حقوق شهروندی و قانون حمایت از خانواده در حد خود اقداماتی انجام داده و به مجلس ارائه کرده است. 
در وزارت کشور در چارچوب قانون چه در وزارت کشور واستانداری ها و چه نیروی انتظامی که مرتبط با وزارت کشور است تاکید داشتیم که هم فضای قانونی برای مشارکت و فعالیت و هم صیانت و حفاظت از بانوان و هم بهبود قوانین داشته باشیم. امیدواریم مجلس جدید هم بتواند گامهایی در این زمینه بردارد ولی وقوع این نوع حوادث در جوامع مسبوق بوده است. 
سوال:  مستحضرید که مردم خوزستان چه فداکاری هایی در زمان جنگ داشته اند،  امروز اما مشکلاتی دارند، برنامه دولت در این خصوص چیست؟
وزیر کشور: خوزستان دین بزرگی به گردن مردم دارد، به خاطر جنگ و رشادت ها و مقاومت و شهادتها. همیشه هم تاکید همه این بوده که باید توجه ویژه ای به این منطقه از کشور شود. بنده هم به این امر اعتقاد دارم و در زمانی که تصدی وزارت کشور را بر عهده گرفتم سه طرح نوشتیم که به صورت ویژه و اولویت بندی انجام شود. برای استانهای کردستان ، سیستان و بلوچستان و خوزستان طرح توسعه نوشته شد که کار بسیارخوب پیش رفته است اما در خوزستان مشکلات دیگری مثل ریزگردها ایجاد شد و کار را دشوار کرد. ضمن اینکه خوزستان خاستگاه نفت و ثروت ملی کشور است.
دولت، یک طرح ۵۵۰ هزار هکتاری که در سفر رهبری به این منطقه تصویب شده بود، فعال کرد. کشاورزان می گفتند که قیمت زمین و محصول چند برابر شده است و زندگی مردم تغییر کرده است. اما خسارتها زیاد است و باید توجه ها بیشتر شود.
 واقعا اینکه به صورت موردی مسائل این استان را بینیم کافی نیست علیرغم اینکه خیلی از جاها اقدام شده اما جاهایی هست که باید توجه بیشتر شود. به هرحال عدم توازن و عدم تعادل در جمعیت، توزیع امکانات و منابع، فعالیتها و خدمات خیلی زیاد است، بنابراین اگر بخواهیم بنیادی فکر کنیم باید نظاماتی که موجب چنین تبعیض ها و نابرابری ها شده است تغییر کنند. مانند نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی، نظام مالیاتی و اداری ما. 
امروز مشکل آب در آن منطقه بوده و مردم اعتراض کردند رئیس جمهور دستور داده و انجام شد اما فقط مشکل همین است؟ مسائل موردی پیگیری و حل می شود و بیشترین سرمایه گذاری ها و پیگیری ها در این استان انجام شده است. برای آب خرمشهر و آبادان و اهواز کارهای زیادی شد اما کماکان مردم آنجا نسبت به متوسط کشور وضعیت پایین تری دارند. لذا باید هم کارهای کوتاه مدت و هم کارهای بلند مدت و میان مدت انجام شود. 
اگر این اتفاق نیفتد، تهران ۱۳ - ۱۴ میلیون جمعیت خواهد داشت، و جمعیت آنجا کاهش می یابد. یا اینکه ۵۳-۵۴ درصد اعتبارات در تهران هزینه می شود و تنها یکی دو درصد به آن مناطق میرود، لذا خدمات کاهش می یابد..
​تکرار می کنم  در کوتاه مدت باید اقداماتی انجام شود و شخص رئیس جمهور در این مدت دو سه بار پیگیر بودند و تماس گرفتند اما نه این که فقط در هر منطقه ای که مشکلی پیش آمد، به صورت نقطه ای وارد عمل شویم، بلکه باید نهادینه عمل کنیم و سیستم ها را  اصلاح کنیم. 
در پایان از جنابعالی و همکاران در رسانه ملی  و همچنین از همه همکاران عزیزم  در وزارت کشور تشکر می کنم.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب