دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر میرزاده: مطبوعات مجرای تنفسی جامعه است

حاشیه‌نگاری خبرنگار آنا از حضور پنج ساعته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه مطبوعات

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در نمایشگاه مطبوعات ضمن بازدید و گفت‌وگو با اهالی رسانه، بر نقش مطبوعات به عنوان مجرای تنفسی جامعه تأکید کرد و در تشریح سیاست‌های این دانشگاه گفت: قصد داریم علاوه بر توسعه تحصیلات تکمیلی، تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد را به 10 هزار نفر برسانیم.
کد خبر : 49287

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیست‌و یکمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، در صبح ششمین روز خود میزبان دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بود. میهمانی که علی‌رغم مشغله بسیار با حوصله از تمامی غرفه‌ها دیدن کرد و به سئوالات خبرنگاران و حتی منتقدان با حوصله پاسخ داد. او تنوع و تکثر در نمایشگاه امسال را نشان‌دهنده اقبال عمومی دانست که به موجب آن، مجرای تنفسی جامعه یعنی مطبوعات باز شد.


اولین غرفه‌ای که دکتر میرزاده پس از ورود به نمایشگاه از آن بازدید کرد، غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) بود. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر ضرورت توجه بیشتر به آثار امام و اندیشه های ایشان در سطح جامعه تاکید و از اقدامات عوامل این موسسه در حفظ و نگهداری آثار امام قدردانی کرد.


دکتر میرزاده در بازدید از غرفه همشهری نیز تأکید کرد که تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد قانونی است و هیچ رشته محل غیرمجازی در این دانشگاه وجود ندارد، زیرا تمامی رشته‌محل‌ها دارای مجوز از نهادهای قانونی مسئول صدور مجوز هستند.



در حاشیه بازدید از نمایشگاه، رئیس دانشگاه آزاد در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره شرایط رشد علمی کشور و سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این رشد، گفت که پرداختن به این مسئله مستلزم بررسی در یک دوره زمانی است و نمی‌توان رشد علمی یا عدم رشد علمی یک کشور را مربوط به حال دانست، بلکه این مسئله حاصل اقداماتی است که طی 3 یا 4 سال صورت می‌گیرد، زیرا جمع‌آوری داده تا انتشار این داده‌ها فرآیندی زمان‌بر است.


بنابراین وضعیتی که به لحاظ رشد علمی در کشور وجود دارد، نتیجه سه چهارسال گذشته است. او در عین حال افزود: اگر اکنون در بعضی از محافل عنوان می‌شود که رشد علمی کشور کم بود باید دلایل این مسئله با ریشه‌یابی پیدا شود و در این زمینه آسیب ‌شناسی صورت گیرد. مزیت عمده این آسیب‌شناسی این است که دولت می‌تواند با پرهیز از اقدامات گذشته جلوی کاهش نرخ تولید علمی را بگیرد.


دکتر میرزاده در ادامه بازدید خود از غرفه رسانه‌ها،‌وارد غرفه روزنامه اعتماد شد که در میانه حضور وی در این غرفه، حجت‌الاسلام پورمحمدی وزیر دادگستری نیز وارد این غرفه شد و میرزاده و پورمحمدی پس از سلام و احوالپرسی، دقایق کوتاهی را با یکدیگر درباره زمینه‌های همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت دادگستری صحبت کردند.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سپس به غرفه روزنامه اطلاعات رفت و این روزنامه را صوراسرافیل مطبوعات دانست.


دانشگاه آزاد موتور پیشران تولید علمی و تحصیلات تکمیلی


رئیس دانشگاه آزاد در ادامه حضور خود در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، در غرفه روزنامه دنیای اقتصاد حضور یافت و در پاسخ به سوال خبرنگار این روزنامه تأکید کرد: ایران از نظر تولید علمی جایگاه خوبی در منطقه دارد اما چون تولید علمی صرفاً با دوره‌های قبل مقایسه شد. متأسفانه از بحث آسیب‌شناسی غافل ماندیم، زیرا اگر امروز تصمیم نادرستی اتخاذ شود تأثیرات آن در سال‌های آینده نمایان می‌شود، در نتیجه نگاه به نتایج بدون توجه به بررسی تصمیمات گذشته، ما را دچار اشتباه می‌کند.


او ضمن تأکید بر این نکته که هم‌اکنون دانشگاه آزاد 30% از سهم پژوهشی کشور را بر عهده گرفته و 40% از آموزش عالی نیز بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است ،گفت که طبق برنامه باید میزان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی تا انتهای سال 1394 به 30% برسد که این میزان هم‌اکنون 28% است.


وی افزود: یعنی باید 30% از یک میلیون و 700 هزار دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل شوند، زیرا دانشگاه آزاد باید موتور پیشرو تولید علمی و تحصیلات تکمیلی باشد. قرار بود با توجه به سند چشم‌انداز 1404 تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به 30% برسد، اما به همت فعالان این دانشگاه، احتمالا دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 1394 به این میزان دست پیدا می‌کند.



امر پایش و ممیزی دائمی رشته‌ها از اصول کار دانشگاه آزاد اسلامی است


دکتر میرزاده توسعه تحصیلات تکمیلی لازمه رشد علمی دانست و بیان کرد: چون در مقاطع کاردانی و کارشناسی تولید علمی چندانی نداریم و این میزان بیشتر وابسته به مقاطع تحصیلات تکمیلی است. دانشگاه آزاد این مسئله را مد نظر قرار داده است که کیفیت را فدای کمیت نکند.


در ادامه این بازدید تأکید شد که در راستای همین نگرش یعنی توجه به کیفیت،‌ همه شاخص‌های کیفی مد نظر قرار داده شده و در تمام واحدها ممیزی صورت گرفته است، تا قبل از اینکه وزارت علوم و وزارت بهداشت بخواهد درباره کیفیت رشته‌ها نظر بدهد دانشگاه آزاد به رشته‌محل‌هایی که فاقد شرایط و شاخص‌های مد نظر در تحصیلات تکمیلی هستند، اجازه فعالیت ندهد زیرا امر پایش و ممیزی دائمی رشته‌ها از اصول کار دانشگاه آزاد اسلامی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین عنوان کرد که بر اساس آمار ISI در سال 2015 رتبه تولید علمی دانشگاه آزاد اسلامی از 770 به 188 ارتقا پیدا کرد و اکنون دانشگاه از نظر تولید علمی جز 200 دانشگاه برتر دنیا است.


مدیر مسئول روزنامه ابتکار: دانشگاه آزاد یک سرمایه مدنی است


وقتی میرزاده در غرفه روزنامه ابتکار حضور پیدا کرد، مدیر مسئول این روزنامه اظهار داشت که دانشگاه آزاد یک سرمایه مدنی است و باید فارغ از جبهه‌گیری‌های سیاسی از این نهاد مهم حراست کرد.


میرزاده نیز در این دیدار و گفت‌وگو اعلام کرد که دانشگاه آزاد باید به عنوان یک الگوی غیر دولتی، مردمی، و دانشگاهی کارآفرین در عرصه‌های بین‌المللی معرفی شود.



رساندن دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد به 10 هزار نفر


در ادامه این بازدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در غرفه خبرگزاری پانا از برنامه دانشگاه آزاد برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی خبر داد و افزود: هم‌اکنون 2 هزار دانشجوی خارجی و عمدتا از کشورهای همسایه در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل هستند ، اما دانشگاه قصد دارد این میزان را به 10 هزار نفر برساند. باید سازو کارها و زیرساخت‌های لازم برای افزایش دانشجویان خارجی فراهم شود، به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که دانشجویان خارجی با آن مواجه هستند نبودن کلاس‌های درس به زبان انگلیسی است زیرا طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کلاس‌های دانشگاه باید به زبان فارسی تشکیل شود.


او افزود: اگر این محدودیت‌ها رفع شود و بتوان کلاس‌هایی به زبان انگلیسی تشکیل داد جابجایی و تبادل دانشجو بین ایران وکشورهای منطقه، حتی کشورهای اروپایی راحت‌تر می‌شود. با فراهم شدن شرایط و برداشته شدن موانع، دانشگاه‌های ایران به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی این ظرفیت را دارد که پذیرای دانشجویان خارجی به خصوص در رشته‌هایی نظیر ادبیات، هنر اسلامی-ایرانی، تاریخ و تمدن ایران و رشته‌های از این دست شود تا بتوان به اهدافی که در سند آمایش آمده است یعنی جذب 10 هزار دانشجوی خارجی رسید.



وظیفه اصلی دانشگاه در بحث اشتغال، بستر سازی است


میرزاده با حضور در غرفه خبرگزاری ایلنا تأکید کرد: «اگر چه بحث اشتغال جزء وظایف ذاتی دانشگاه نیست اما نمی‌توان پنداشت که دانشگاه‌ها از پرداختن به امر اشتغال فارغ شوند، بلکه دانشگاه‌ها باید علاوه بر توسعه علمی، زمینه‌های اشتغال را نیز فراهم آورند. وظیفه اصلی دانشگاه در بحث اشتغال، بستر سازی است. همچنین دانشگاه‌های نسل سوم نیز به تحقق این امر کمک می‌کنند، لازم به ذکر است که دانشگاه‌های موفق اروپایی و آمریکایی با تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به دنبال ایجاد اشتغال هستند. دانشگاه آزاد نیز مطابق با الگوهای ملی و بین‌المللی به دنبال توسعه شرکت‌های دانش بنیان است. البته باید یادآور شوم که شرکت‌های دانش بنیان صرفا فنی نیستند بلکه می‌توانند صنعتی، خدماتی و فرهنگی نیز باشند.»


با نزدیک شدن به اذان ظهر دکتر میرزاده برای ادای نماز به نمازخانه رفت و سپس به بازدید خود از غرفه‌ها ادامه داد.



کم‌شدن میزان وابستگی دانشگاه آزاد اسلامی به شهریه


میرزاده کاهش رشد جمعیت و زیاد شدن تعداد دانشگاه‌ها را از عوامل کاهش میزان دانشجویان دانست و گفت: در این شرایط دانشگاه آزاد اسلامی باید میزان اتکای خود به شهریه را کم کند، به همین دلیل دانشگاه سعی کرد با طرح‌هایی نظیر «شفا»، شهرک‌های علم و فناوری و پیش رفتن به سوی ایجاد دانشگاه نسل سوم میزان وابستگی خود به شهریه را کم کند.


او تفاوت شهرک‌های علم و فناوری دانشگاه آزاد با شهرک‌های علم و فناوری وزارت علوم را در تنوع فعالیت این شهرک‌ها دانست. زیرا شهرک‌های علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی علمی، پژوهشی، صنعتی، تجاری، خدماتی و مسکونی هستند.


لازم به ذکر است هم‌‌اکنون دانشگاه آزاد 73 مرکز رشد دارد که 576 شرکت دانش‌بنیان در آن‌ها مستقر هستند.



حمایت از دانشجویان ورزشکار


دکتر میرزاده در خبرگزاری برنا اعلام کرد که سرانه ورزشی از 5هزار به 30هزار رسید، همچینین تمهیداتی در نظر گرفته شد تا مدال آوران ملی و بین‌المللی و قهرمانان المپیک، پارالمپیک مشمول دریافت تشویق شوند.


او همچنین درباره جلوگیری از ورود بانوان خبرنگار به سالن برگزاری لیگ بسکتبال گفت که دانشگاه آزاد هرگز چنین رویکردی را تایید نمی‌کند و حتما بنده این مسئله را پیگیری خواهم کرد.


در این بازدید طولانی دکتر میرزاده از تعداد زیادی از غرفه های نمایشگاه مطبوعات بازدید کرد و به گفت وگو با اهالی رسانه پرداخت.




دکتر مصطفی دعاگویی رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی، دکتر فرید ذاکر مدیرکل تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر دانیالی مدیر انتصابات، دکتر حسین منوری مدیرکل روابط عمومی،مهندس شایان نقی زاده مدیرکل امور پیگیری های ویژه دانشگاه آزاد اسلامی،دکتر دانیالی مدیر کل انتصابات دانشگاه آزاد اسلامی ، دکتر مریم جمشیدی سرپرست خبرگزاری آنا، مهران کرمی سردبیر روزنامه فرهیختگان، دکتر قدمیاری مدیرکل تشکل های اسلامی و سیاسی و سایر مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی دکتر میرزاده را همراهی می کردند.


بازدید دکتر میرزاده از نمایشگاه مطبوعات بیش از پنج ساعت طول کشید و در این بین برخی شهروندان و بازدیدکنندگان مشکلات خود را مستقیما با رییس این دانشگاه مطرح کرده که دکتر میرزاده قول پیگیری مشکلات آنها را نیز داد.


آزادی مطبوعات زمینه ساز اصلاحات اجتماعی و مجرای تنفس و بیداری جامعه است/تشکر از رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی


دکتر حمید میرزاده در حاشیه این بازدید در گفت وگو با خبرنگاران در خصوص نقش رسانه ها در توسعه علمی کشور گفت: از زمان مشروطیت تا کنون ملت ایران همواره به دنبال آن بوده تا در کنار حفظ حقوق اجتماعی خود مجرای تنفسی برای تکیه بر آن پیدا کند.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی یکی از عوامل سقوط قاجار را نشریات و مطبوعات دانست و افزود: نشریات و رسانه ها با اثربخشی خود باعث سقوط قاجار و پس از آن رژیم پهلوی که ادامه دهنده استبداد در جامعه بود شدند، که این نشان از نقش مهم مطبوعات در جامعه ایران دارد.


میرزاده به حضور و لزوم توجه به مطبوعات و رسانه ها در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ظرف سی و هفت سال گذشته همواره شاهد توجه نظام، انقلاب و مردم به امر مهمی به نام مطبوعات و رسانه ها بوده ایم، که برپایی نمایشگاه مطبوعات خود شاهد عینی بر این مدعا است.


رییس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان افزود: تنوع و تکثر مطبوعاتی و رسانه ای ضمن اینکه بیانگر نیاز اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران است، بعنوان یک پایگاه و رکنی در دفاع از حقوق مردم نیز به شمار می آید.


او با بیان اینکه دانستن مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی نابه‌جا نیست، گفت: مطبوعات همواره در شکل دهی افکار عمومی و بستر سازی اصلاحات اجتماعی از گذشته تا کنون نقش بسزایی داشته و به همین خاطر است که خبرنگاران، مدیران مسئول، سر دبیران، اهل قلم و اهالی مطبوعات و رسانه باید به نقش، ارزش و اهمیت کار خود بعنوان یک رکن اساسی در دفاع از حقوق ملت واقف باشند.


دکتر میرزاده با بیان اینکه پدیده های اجتماعی را نیز می توانیم با زبان علمی و مهندسی بیان کنیم ضمن ترسیم منحنی نسبت میزان آزادی مطبوعات با نفوذخارجی و آفات داخلی و رذایل و فساد اخلاقی گفت: این نمودار نشان دهنده این است که هرچه میزان آزادی مطبوعات بالاتر باشد رذایل و فساد اخلاقی در جامعه کاهش می یابد.


او گفت: تاثیر آزادی مطبوعات بر نفوذخارجی و آفات داخلی نیز همانند رذایل و فساد اخلاقی است یعنی همواره رابطه عکس میان آنها برقرار است. بر همین اساس است که همواره آزادی مطبوعات زمینه ساز اصلاحات اجتماعی و مجرای تنفس و بیداری جامعه ما و همه جوامع بوده است.


میرزاده ادامه داد: اگرچه در کشور ما رابطه مناسبی میان نیاز جامعه و تیراژ مطبوعات برقرار نیست، ولی همین تنوع و تکثر به وجود آمده زمینه ساز اقبال خوب افکار عمومی و رسانه ها و مطبوعات است که باعث می شود تا اهالی قلم به رسالت اجتماعی خود بیش از پیش توجه کنند.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در ادامه ضمن تشکر از تلاش صادقانه و مخلصانه مدیران و دست اندرکاران رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: همواره شاهد علاقه خبرنگاران و اهالی رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی به معرفی این دانشگاه به عنوان دستاورد انقلاب و یک الگوی موفق جهانی در توسعه علمی و کارآفرینی در میان افکار عمومی و جهانی بوده ام .


او با بیان اینکه به اعتقاد من تفاوتی میان رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد و همگی جزوخانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی هستند، گفت: خوشبختانه رسانه های دانشگاه در ابلاغ رسالت دانشگاه، برنامه ها و دستاوردهای آن در تاثیر و اثر بخشی در مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بخوبی عمل کرده اند که قابل قدردانی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب