دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 خرداد 1399 - 15:00

کم‌خونی با استفاده از عکس چشم شناسایی می‌شود

دانشمندان اپلیکیشنی توسعه داده‌اند که می‌تواند علائم کم‌خونی را با تجزیه و تحلیل تصویری از چشم شناسایی کند.
کد خبر : 491562
dfdfdfdfdfd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تیمی از محققان دانشگاه پردو موفق به توسعه اپلیکیشنی شده‌اند که قادر به شناسایی اختلالات خونی است. این برنامه با به کارگیری دوربین یک گوشی هوشمند سطح هموگلوبین خون را ارزیابی می‌کند. 


هموگلوبین پروتئینی در گلبول‌های قرمز خون است و این اپلیکیشن از آن به عنوان نشانه زیستی برای تشخیص اختلالاتی چون کم‌خونی یا آسیب به کلیه‌ها استفاده می‌کند. تیم تحقیقاتی امیدوار است که این برنامه به عنوان روش غیرتهاجمی جایگزین روش‌های فعلی شود.


این اپلیکیشن مبتنی بر الگوریتمی است که اخیرا توسعه یافته است و می‌تواند تصاویر با وضوح پایین گوشی هوشمند را دریافت کند و آنها را به سیگنال‌های طیف دیجیتال با وضوح بالا تبدیل کند. سپس الگوریتم دیگری این سیگنال‌ها را تجزیه و تحلیل کرده و میزان هموگلوبین خون را ارزیابی می‌کند.


به گفته گروه تحقیقاتی، ایده اصلی در این روش استفاده از یک تصویر ساده برای به دست آوردن طیفی از رنگ‌هاست. حتی اگر چند تصویر با قرمزی متفاوت داشته باشیم، تشخیص تفاوت آنها بسیار دشوار است. با استفاده از طیف رنگ، داده‌های متفاوت و بسیاری به دست می‌آید که به ارزیابی میزان هموگلوبین خون کمک می‌کند.


تیم تحقیقاتی در حال تبدیل این فناوری به یک اپلیکیشن ساده گوشی هوشمند است که نیازی به سخت‌افزار اضافه‌ای نداشته باشد. دوربین گوشی عکسی از قسمت داخلی پلک فرد می‌گیرد و سپس نرم‌افزار میزان هموگلوبین را ارزیابی می‌کند. معمولا پزشکان با توجه به میزان قرمزی قسمت داخلی پلک بیمار، کم‌خونی را تشخیص می‌دهند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب