رژیم صهیونیستی بزرگترین عامل بیثباتی در منطقه است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، مرتضی رحمانی موحد سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن روز جمعه 2 خردادماه در مصاحبه مطبوعاتی به صورت مجازی با حضور 15 خبرنگار ژاپنی، پیرامون روز قدس و اشغالگری رژیم صهیونیستی به سؤالات آنان به صورت آنلاین پاسخ داد.
وی در ابتدا با اشاره به اینکه روز قدس یادگار امام خمینی (ره) در حمایت از مردم و آرمان فلسطین و برای مطرح کردن صدای ملت مظلوم فلسطین است گفت: امروز گرامیداشت روز جهانی قدس در بیش از 88 کشور در قارههای مختلف جهان است و امسال همزمان با هفتاد و دومین سالگرد اشغال فلسطین و به چند دلیل از جمله شهادت سردار سلیمانی (شهید راه قدس و چهره بینالمللی مقاومت)، تحولات جاری فلسطین اشغالی در پی رونمایی از طرح ننگین معامله قرن، ثبت طرح ایران برای حل مسئله فلسطین (برگزاری همهپرسی ملی در فلسطین) در دبیرخانه سازمان ملل، همچنین، برگزاری فعالیتهای روز قدس به صورت مجازی به دلیل شیوع ویروس کرونا و در نهایت همزمانی آن با سال روز اشغال فلسطین متمایز و متفاوت با سالهای قبل است.
رحمانی موحد افزود: از زمان اعلام موجودیت این رژیم تاکنون به طور متوسط هر سال حداقل یک یا دو قطعنامه و بیانیه علیه این رژیم در شورای امنیت و یا مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسیده ولی صهیونیستها به پشتگرمی و حمایتهای آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی، طی 70 سال اخیر از اجرای بیش از ۱۰۰ مصوبه و قطعنامه سازمان ملل متحد، سرباز زده و به اراده و خواست اکثریت ملل جهان، بیاعتنایی کردهاند، بهطوری که آمریکا تا کنون 43 بار پیشنویس قطعنامههای پیشنهادی علیه رفتارهای وحشیانه و غیرقانونی این رژیم علیه مردم فلسطین را وتو کرده است.
سفیر ایران در ژاپن افزود: طی دو سال اخیر نیز واشنگتن 47 تصمیم و اقدام علیه فلسطینیها و به نفع رژیم صهیونیستی همچون به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس، بستن دفاتر ساف در واشنگتن، توقف کمک مالی به آنروا (UNRWA)، حذف پرونده آوارگان فلسطینی و ... انجام داده است.
در بخش دیگری از این مصاحبه، سفیر کشورمان به سؤال خبرنگار پاسخ داد و در خصوص اینکه نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام نموده که قصد دارد بخشهایی از شهرکهای کرانه باختری رود اردن را الحاق کند گفت: جمهوری اسلامی ایران این اقدام را به شدت محکوم میکند و این تصمیم توسعهطلبانه رژیم اسرائیل از طرف جامعه جهانی محکوم شده و بسیاری از کشورهای اروپائی، کشورهای اسلامی، گروههای آزادیخواه و گروههای فلسطینی این سیاست توسعهطلبانه را محکوم کردهاند و این رفتارهای رژیم صهیونیستی منطبق با ماهیت ذاتی اشغالگرانه آن رژیم در توسعهطلبی، زورگوئی و خشونتگرایی است. رژیم صهیونیستی به دلیل حمایتهایی که از طرف رژیم آمریکا برخوردار شده است، شرایط را برای هرگونه زورگوئی و توسعهطلبی مهیا میبیند. همانگونه که در مورد معامله قرن جامعه جهانی آن را محکوم کرد و مانع اجرای آن شد، تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی نیز با مخالفت جامعه بینالملل امکان تحقق نخواهد یافت؛ زیرا این تصمیم خطرناک باعث وخیمتر شدن اوضاع منطقه خواهد شد.
وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی با داشتن بیش از دویست کلاهک هستهای و عدم تمکین به اصول و مقررات بینالمللی بزرگترین عامل بیثباتی در منطقه است.
رحمانی موحد در پاسخ به سؤالی پیرامون اظهارات وزیر دفاع رژیم صهیونیستی درخصوص حضور ایران در سوریه هم اظهار داشت: حضور ایران در سوریه بنا به دعوت دولت قانونی این کشور و در راستای مبارزه با تروریزم جنایتکار است. ایران همواره در چارچوب گروه آستانه برای صلح و ثبات در سوریه همکاری و تلاش مینماید. رژیم صهیونیستی به منظور سرپوش گذاشتن به بیثباتیهای اخیر و اتخاذ سیاست تهاجمی اقدام به فرافکنی و طرح ادعاهایی همچون موضوع حضور ایران را مینماید و ایران تا زمانی که دولت قانونی سوریه بخواهد، برای ایجاد امنیت و مبارزه باتروریزم در این کشور باقی میماند. امروز سوریه بیش از گذشته از ثبات و آرامش برخوردار است.
سؤال دیگر درخصوص دولت جدید عراق و توافق صلح افغانستان و نقش ایران در این رابطه بود که رحمانی موحد گفت: ما با عراق و افغانستان روابط عمیق فرهنگی، تاریخی و دوستانه داریم. تعامل ما با این دو کشور منطبق با سیاستهای راهبردی ایران مبنی بر صیانت از صلح، ثبات همسایگان و کشورهای منطقه است. گفتگوهای داخلی و درونگروهی در این دو کشور میتواند به تفاهم و استقرار صلح وامنیت بیشتر بینجامد. ما با حضور بیگانگان به خصوص آمریکا در منطقه مخالف هستیم، زیرا حضور آمریکا در منطقه عامل بیثباتی و اختلافافکنی است. کشورهای منطقه میتوانند از طریق گفتگو امنیت و ثبات منطقه را پایدار نمایند.
رحمانی موحد در پاسخ به سؤالی دیگر در رابطه با پرتاب ماهواره نور و ارتباط آن با قطعنامههای سازمان ملل افزود: پرتاب ماهواره اخیر کاملاً" غیرنظامی و در جهت تحقق آرمانهای توسعه علمی و فضائی ایران است. ایران دارای جوانان تحصیلکرده و نخبگانی است که به پشتوانه آنها سیاست پیشرفتهای علمی در ابعاد گوناگون در ایران دنبال میشوند. مردم ایران به دستاوردهای علمی جوانان خود افتخار میکنند. اقدام اخیر در پرتاب ماهواره در مخالفت با هیچکدام از قطعنامههای سازمان ملل نیست و آمریکا تلاش دارد با سیاسی و نظامی جلوه دادن موضوع، پیشرفتهای علمی ایران را چالشبرانگیز نشان دهد؛ که قطعاً موفق نخواهد شد.
سفیر کشورمان در ژاپن همچنین در خصوص مخالفت آمریکا با وام پنج میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول، اظهار داشت: ایران عضو قدیمی صندوق بینالمللی پول است و از حق قانونی استفاده از مزایای صندوق بینالمللی برخوردار است و صرفاً آمریکا در مسیر همکاری ایران با صندوق کارشکنی میکند. انتظار داریم کشورهای عضو با حمایت از درخواستهای ایران مقابل سیاستهای زورمدارانه و غیرقانونی آمریکا ایستادگی کنند. رژیم آمریکا علناً دخالتهای گسترده، غیرقانونی و کارشکنی خود را علیه سازمانهای بینالمللی دنبال نموده و نمونه اخیر آن هشدارها و فشارهای سیاسی به سازمان بهداشت جهانی در اوج مقابله جامعه بینالملل با ویروس کرونا است.
همچنین یکی از خبرنگاران با اشاره به کمک دو و نیم میلیارد ینی دولت ژاپن به ایران از طریق سازمانهای بینالمللی برای مقابله با کرونا سؤال نمود که آیا امکان اعطای کمکها به صورت مستقیم به خاطر تحریمها وجود ندارد که در پاسخ رحمانی موحد گفت: از دولت ژاپن در اعطای کمکها به ایران برای مقابله با کرونا تشکر مینماییم. قبل از شیوع کرونا نیز توافق ارسال تجهیزات پزشکی برای دو بیمارستان آرش و امام خمینی توسط دولت ژاپن اعلام که تا امروز به دلیل تحریمهای آمریکا اجرائی نشده است و عملاً این موضوع نشان میدهد که ادعای آمریکا در موضوع عدم ارسال اقلام پزشکی و انسان دوستانه به ایران صحت نداشته بهطوری که هنوز این توافق اجرائی نشده است. ضمناً لازم است از حمایتهای مالی و کالایی تشکلهای مردمی، ژاپنیهای ایراندوست و هموطنان عزیز ایرانی برای کمک به مقابله با کرونا در ایران قدردانی نمایم.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/