اراده و حمایت خداوند؛ مهمترین عامل پیروزی مؤمنان/ خداوند مسلمانان فلسطین را در برابر رژیم صهیونیستی پیروز خواهد کرد
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان در قالب طرحهای «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
نور معنوی در زندگی دنیوی و اخروی؛ دستاورد سبک زندگی مؤمنانه در دنیا
پیغام دوست
در روز جمعه ۲ خرداد ۹۹ مصادف با ۲۸ رمضان ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به شرح زیر است:
اراده و حمایت خداوند؛ مهمترین عامل پیروزی مؤمنان مدینه با نیروی اندک بر یهودیان بنینظیر با قدرت آهنین. بیتردید تاریخ تکرار خواهد شد و خداوند با رعب و وحشتی که بر دلهای سرکردگان رژیم غاصب صهیونیست میاندازد مسلمانان فلسطین را با نیروی اندک در برابر رژیم صهیونیستی با قدرت به ظاهر آهنین اما پوشالی، پیروز خواهد کرد.
اوست کسی که از میان اهل کتاب کسانی را که کفر ورزیدند در نخستین اخراج (از مدینه) بیرون کرد. گمان میکردید که بیرون روند و خودشان هم گمان داشتند که دژهایشان در برابر خدا مانع آنها خواهد بود و(لی) خدا از آنجایی که تصور نمیکردند بر آنان درآمد و در دلهایشان بیم افکند (بهطوریکه) خود به دست خود و دست مؤمنان خانههای خود را خراب میکردند. پس ای دیدهوران عبرت گیرید. (حشر، ۲)
هُوَ الَّذِي أَخْرَجَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مِنْ دِيَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا ۖ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا ۖ وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ (حشر، ۲)
مسیر مهربانی
همچنین در این روز «مسیر مهربانی» به شرح زیر است:
موضوع: کینه ۱
هركس كينه را از خود دور كند، قلب و عقل او آسوده میشود
حقد و کینه، نگهداشتن دشمنی در قلب و منتظر فرصتبودن برای عقدهگشایی است (لسان العرب، ج۳، ص۱۵۴). ضد حقد و کینه عفو و بخشش است و در روایات از بزرگترین مهلکات است. حسادت هرچند از نظر خاستگاه با کینه مشترک است و در شخص حسود و کینهای این وجه مشترک یعنی احساس کمبود در خود و برتری و موفقیت دیگری وجود دارد، ولی تفاوت میان این دو گروه در این است که انسان حسود، نسبت به دیگری خشمگین نیست و تنها آرزوی زوال موفقیت و یا نعمتی را میکند که در خود نیست و در دیگری وجود دارد، ولی انسانی که گرفتار کینه است، در درون خویش نسبت به دیگری خشمی دائمی دارد و میکوشد به هر شکلی شده به دیگری ضربه بزند.
پس میتوان گفت که کینه از حسادت خطرناکتر است. به این خاطر یکی از دعاهای همیشگی انسان باید این باشد که خدایا کینه برادران دینیم را در دلم قرار مده. لَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ (حشر، ۱۰). برای رفع کینه اول توجه به این گفته امام علی (ع) شود که دنيا كوچکتر و حقيرتر و ناچيزتر از آن است كه در آن از کينه پيروى شود (غررالحكم، ج۲، ص ۵۲، ح۱۸۰۴). دوم به گفته امام علی (ع) توجه شود که هركس كينه را از خود دور كند، قلب و عقل او آسوده میشود و سوم مهمترین درمان کینه هدیهدادن به فردی است که کینه او را در دل داریم.
امام على عليهالسلام: مَنِ اطَّرَحَ الحِقدَ استَراحَ قَلبُهُ وَلُبُّهُ (غررالحكم، ح۸۵۸۴)
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
توضیحات رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی درباره آیه ۲ سوره حشر
عبدالمجید طالبتاش، رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی درباره آیه ۲ سوره حشر میگوید: این آیه یکی از رویدادهای تاریخی را یاد میکند که در آن آثار عزت و حکمت خداوند منعکس شده است و تصویری از چیرگی مسلمانان بر یهود را نمایان میسازد. قبیله بنینظیر یکی از قبایل یهود در اطراف مدینه بود که پیامبر با آنها پیمان صلح بسته بود. ماجرایی پیش آمد که پیامبر برای حل مسئله به داخل قلعه یهود رفت. آنها از این حضور سوءاستفاده کرده تصمیم به قتل پیامبر (ص) گرفتند. خداوند به ایشان خبر داد و ایشان قلعه را ترک گفتند. اینک پیمان را شکسته بودند. پیامبر (ص) سپاه مسلمانان را گرد آورد و به سوی قلعه حرکت کرد. قلعه از باروهای بلند و مستحکمی برخوردار بود که امکان نفوذ در آن وجود نداشت. همچنین نخلهای بسیاری در اطراف آن کاشته بودند که پیشروی سپاه را کُند میکرد.
وی میافزاید: پیامبر (ص) و اصحاب دور تا دور قلعه را محاصره کردند اما قدرت کافی برای ورود نداشتند. چند روز این محاصره بینتیجه ادامه یافت. مسلمانان در حالی که نیروهای رزمی یهود را میدیدند و آن را با تواناییهای محدود خود مقایسه میکردند، هرگز گمان نمیکردند که بتوانند بر آنها پیروز شوند. یهودیان هم به قدرت و توانایی خود میبالیدند و بر پیروزی نهایی خود اطمینان داشتند. پیامبر (ص) دستور داد برخی از درختهای نخل در اطراف قلعه را ببرند تا یهودیان احساس کنند در حال تحرک و جابهجایی نیروها برای حمله به درون قلعه هستند. این در حالی بود که مسلمانان به دلیل استحکام باروی قلعه هیچ برنامهای برای حمله به آن نداشتند و گمان میکردند پس از چند روز ناگزیر هستند عقبنشینی کرده و به مدینه برگردند.
رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: داستان مربوط به ایه ۲ سوره حشر درست مانند داستان مسلمانان فلسطین و رژیم غاصب صهیونیستی است. هنگامی که قدرت مسلمانان فلسطین با قدرت یهودیان صهیونیست مقایسه میشود، در هم شکستن قدرت آهنین رژیم صهیونیستی بسیار مشکل بهنظر میآید. در همان وضعیت بلاتکلیفی که مسلمانان تنها اقدام به تحرکهای جسته و گریخته میکردند، به ناگاه فریاد الفرار الفرار از داخل قلعه به گوش رسید. یهودیان شروع به رها کردن امکانات و حتی خراب کردن برخی از خانههای پر قیمت و پا گذاشتن به فرار کردند. مسلمانان که وضعیت را چنین دیدند، با گرفتن روحیه به سمت قلعه حمله بردند و آنجا را فتح کردند. اکنون مسلمانان بدون هیچ جنگ و خونریزی پیروز شدند و یهودیان به سمت منطقه خیبر فرار کردند. مسلمانان شگفتزده بودند که چه اتفاقی افتاد. آیه نازل شد و راز قضیه را برملا کرد. این خداوند بود که در دلهای آنها رعب و وحشت ایجاد کرد و درحالیکه مسلمانان فکر نمیکردند یهود قلعهاش را رها کند و خود یهودیان هم گمان میکردند که استحکام قلعه مانع نفوذ مسلمانان خواهد شد، با ترسی که خداوند در دل آنها ایجاد کرد، شکست یهود و فرار آنها از قلعه را از جایی رقم زد که هرگز گمان نمیکردند و آن ایجاد دلهره و ترس ناگهانی در قلبهای آنها بود. بیتردید به لطف الهی یک بار دیگر این جریان تکرار خواهد شد و ترس و دلهره در دل رژیم صهیونیستی خواهد انداخت و آنها فرار را بر قرار ترجیح خواهند داد و مسلمانان فلسطین إنشاءالله پیروز خواهند شد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/