دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1399 - 11:56

کود بیولوژیک بومی برای پسته تولید شد

محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق به تولید کود بیولوژیک برای باغ‌های پسته شدند که استفاده آن شاخص رشدی نهال پسته را به شدت افزایش داده است.
کد خبر : 490485
79a246be526dc513b3c8114fce3656f59bbbbdcf.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیشترین سطح زیر کشت پسته در دنیا متعلق به ایران است و در ایران رتبه نخست این حوزه به استان کرمان تعلق دارد. با توجه به اهمیت کشت این گیاه در این منطقه محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی طرحی برای تولید کود بیولوژیک اختصاصی پسته انجام دادند. آنها با استفاده از میکروفلور بومی پسته کود بیولوژیک مناسب این گیاه را تولید کردند.


مهدی سرچشمه پور مجری این طرح پژوهشی گفت: بیشتر باغ‌های پسته کشور در اقلیم گرم و خشک توسعه یافته است و شوری خاک و تنش آب در این مناطق مشکلاتی را ایجاد می‌کند. به همین علت شاید جذب عناصر غذایی توسط گیاه به‌خوبی انجام نشود. در همین راستا در این طرح پژوهشی جداسازی و شناسایی میکروب‌ها، قارچ‌های میکوریز و کرم‌های مولد کمپوست انجام شد.


وی ادامه داد: خروجی طرح تولید کود بیولوژیک شامل کمپوست میکروبی، ورمی کمپوست و میکوریز است. میکوریزها اختصاصی از ریشه گیاه پسته جدا شدند و تحت تنش خشکی مقاوم‌ترین نوع آن جداسازی شد. قارچ‌های میکوریزی یکی از اجزای زیست‌بوم کشاورزی در خاک هستند که در بهبود رشد گیاه نقش دارند.


سرچشمه پور همچنین بیان کرد: همچنین جداسازی و غربال کرم‌های منطقه برای تهیه ورمی کمپوست بخش دیگر فعالیتمان در این طرح بود. پس‌ازآن به سراغ میکروب‌های تجزیه‌کننده بقایای گیاهی رفتیم و بهترین آنها را از بقایای گیاهی جدا کردیم. با ترکیب این سه کود بیولوژیکی ایجاد شد که نتایج و تست آن در گلخانه شاخص رشدی نهال پسته را به‌شدت افزایش داد. با استفاده این کود قدرت جذب مواد غذایی غیرقابل جذب توسط ریشه گیاه بالا رفت. تولید این محصول ارائه خدمتی تخصصی به پسته کاران است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب