دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1399 - 00:08
چالش‌های انجمن‌های علمی ۲۹/ ذاکری‌نسب در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم توجه وزارت علوم به شغل و کارآفرینی دانشجویان/ معرفی دستاوردهای انجمن علوم زیستی واحد علوم و تحقیقات

رئیس انجمن علمی دانشجویی علوم زیستی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: ارتباط انجمن‌های علمی با صنایع به رونق کسب و کار نوآورانه کمک می‌کند.
کد خبر : 489865
N83319162-73036021.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ یکی از تشکل‌هایی که می‌تواند به موضوع تولید علم ورود جدی پیدا کند، انجمن‌های علمی دانشجویی است که فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.
با توجه به اهمیت نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پیشگیری از پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه، اساتید، نخبگان و دانشجویان بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها بپردازد.
در این گفتگو میزبان مسرور ذاکری‌نسب، رئیس انجمن دانشجویی علوم زیستی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.




بیشتر بخوانید:
نقش بسیار مؤثر انجمن‌های علمی در تولید علم/ بی‌خبری انجمن‌های علمی از فعالیت‌های پژوهشی دیگر مراکز دانشگاهی




دانشگاه آزاد اسلامی دستاوردهای خوبی در تولید علم داشته است
آنا: تولید علم یکی از موضوع‌های مهمی است که رهبر انقلاب در دیدارهای دانشگاهیان نسبت به آن تأکید دارند. دانشجو و استاد چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟
ذاکری‌نسب: دانشگاهیان با ورود به علوم به‌روز دنیا و تحقیق و پژوهش درباره مسائل علمی مختلف می‌توانند در تولید علم نقش مؤثری داشته باشند؛ دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه پیشرفت‌ها و دستاوردهای بسیار خوبی داشته است که می‌تواند این دانشگاه را در مسیر دانشگاه حل مسئله و فناورانه کمک کند.



آنا: انجمن‌های علمی دانشجویی چه نقشی در پیشرفت علمی کشور دارند؟
ذاکری‌نسب: دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف به‌خصوص دوره کارشناسی، به‌دلیل اینکه در ابتدای راهِ کسب علم در دانشگاه‌ها هستند و فرصت بسیاری برای پیشرفت دارند، نیاز به بستری مناسب و پشتیبان برای انجام فعالیت‌های خود دارند که این فعالیت‌ها می‌تواند در قالب کارهای تحقیقاتی، پژوهشی، جمع‌آوری مطالب و ایجاد شغل و کارآفرینی در انجمن‌های علمی باشد.
همچنین دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز با ارائه ایده‌های خلاق و تحقیق در زمینه‌های مختلف رشته خود می‌توانند در ارتقای بار علمی دانشگاه سهیم باشند. انجمن‌های علمی و مراکز رشد و نوآوری به‌خوبی می‌توانند این ایده‌ها را شناسایی کرده و شرایط مناسب پیشرفت علمی را فراهم کنند.
لزوم اهمیت دادن وزارت علوم به شغل و کارآفرینی دانشجویان
آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از انجمن‌های علمی دانشجویی چگونه ارزیابی می‌کنید؟
ذاکری‌نسب: وزارت علوم با در نظر گرفتن سرفصل‌هایی در خصوص ایجاد شغل و کارآفرینی برای رشته‌های مختلف باید نقش مهم و سازنده‌ای را برای آینده دانشجویان ایجاد کند و همچنین با امکان ایجاد این مسیر، انجمن‌ها می‌توانند در جهت پویایی و اثرگذاری بیشتر گام بردارند. انجمن‌های علمی دانشجویی وابسته به دانشگاه هستند و برای پیشرفت خود بیش از پیش به حمایت مسئولان و اساتید دانشگاه‌ها نیاز دارند و اگر این حمایت‌ها نباشد، انجمن‌ها پیشرفتی نخواهد داشت.



ارتباط انجمن‌های علمی با صنایع به رونق کسب و کار نوآورانه کمک می‌کند
آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟
ذاکری‌نسب: انجمن‌های علمی با توجه به نامی که دارند، باید در زمینه علمی در هر رشته‌ای فعالیت کنند و این فعالیت‌ها نیازمند پشتیبانی اساتید دانشگاه‌هاست که با راهنمایی و تجربه خود می‌توانند موجب پیشرفت انجمن‌ها شوند؛ همچنین کمک‌های مالی یک دانشگاه و حمایت آن می‌تواند برای دانشجویان شرایطی را فراهم کند که بتوانند در زمینه رشته خود علاوه‌بر انجام فعالیت‌های علمی، فعالیت‌های شغلی را نیز یاد بگیرند و به کار ببندند.
ارتباط انجمن‌های علمی با صنایع مختلف به رونق کسب و کار نوآورانه کمک می‌کند و موجب می‌شود که دانشجویان به سمت کارآفرینی سوق پیدا کنند و در جهت ایجاد دانشگاه فناورانه و حل مسئله گام بردارند.
لزوم مطلع شدن انجمن‌های علمی از علوم روز دنیا
آنا: برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟
ذاکری‌نسب: انجمن‌های علمی در جهت تولید علم علاوه‌بر برگزاری دوره‌های آموزشی، باید از علوم روز دنیا مطلع باشند و در این زمینه تحقیق کنند. اگر هر دانشجو بتواند در زمینه مسائل مرتبط با رشته خود پیشنهاد و راه‌حل‌هایی برای پیشرفت کشور ارائه دهد، در نتیجه نه‌تنها برای دانشگاه بلکه برای کشور خود نیز مفید خواهد بود.



معرفی دستاوردهای انجمن علوم زیستی واحد علوم و تحقیقات
آنا: درباره انجمن علمی علوم زیستی واحد علوم و تحقیقات توضیح دهید. از ابتدای شکل‌گیری این انجمن تاکنون چه فعالیت‌هایی انجام شده است؟
ذاکری‌نسب: انجمن علوم زیستی با پیشنهاد دانشجویان علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تشکیل شد. با توجه به اینکه دانشجویان رشته زیست‌شناسی با گرایش‌های مختلف بسیار علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های مربوط به رشته خود بودند، بنده تمایل پیدا کردم که انجمنی در خصوص این رشته تشکیل شود تا اساتید و دانشجویان در کنار یکدیگر بتوانند پیشرفت علمی داشته باشند.
با توجه به نام انتخاب شده برای این انجمن، تمامی گرایش‌های زیست شناسی می‌توانند در آن فعالیت کنند. این انجمن ۶ ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت اقدامات مختلفی را ارائه کرده است.
از جمله اقدامات این انجمن نوپا می‌توان به برگزاری جلسات هفتگی میان اعضای هیئت مدیره انجمن، طرح گزارش، بحث و گفتگو و ارائه راهکار و پیشنهاد برای پیشرفت انجمن، برگزاری جلسات ماهانه با حضور دانشجویان و نمایندگان گرایش‌های زیست‌شناسی برای استفاده از نظرات و پیشنهادهای آنان، ایجاد کانال‌های خبری-علمی در زمینه رشته زیست‌شناسی برای اطلاع از یافته‌های جدید علمی در این زمینه، ترجمه مقالات به‌روز به‌خصوص مقالات مرتبط با کویید-۱۹ توسط دانشجویان فعال این انجمن و نشر آن‌ها در فضای مجازی و ترجمه سه کتاب مرتبط با رشته زیست‌شناسی با همکاری دانشجویان این انجمن که در حال تکمیل شدن است، اشاره کرد.



انجمن علوم زیستی به‌عنوان یک نهاد ترویجی دانشجویی، رابط ستاد نانو و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است. فعالیت‌هایی که این انجمن در این راسته داشته شامل ترویج مسابقه ملی سالانه کشوری، برگزاری بیش از ۱۵ کارگاه آنلاین در دوره قرنطینه خانگی کرونا در زمینه ارتباط نانو و زیست‌شناسی و ارتباط نانو با دیگر رشته‌ها و معرفی محصولات نانویی به دانشجویان بوده و هدف از این ارتباط، آشنایی دانشجویان و اساتید با این صنعت مهم کشوری است.


برای برگزاری کارگاه، همایش، دوره‌های آموزشی و ایجاد کارآفرینی در زمینه رشته زیست‌شناسی برای دانشجویان بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها برنامه‌هایی تدارک دیده‌ایم که اعلام خواهیم کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب