دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1399 - 00:05
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان:

ایده‌های‌ دانشجویی در مسیر جهش تولید حمایت شوند/ فعالیت 15 هسته و واحد فناور در عرصه تولید

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: «حمایت از ایده‌های دانشجویی گامی در راستای تحقق جهش تولید بوده و این ایده‌ها باید با پشتیبانی دانشگاه به مرحله تولید برسند.»
کد خبر : 489781

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ حسین عقابی- مقام معظم رهبری چند سال اخیر در نام‌گذاری سال‌ها تأکید ویژه‌ای بر موضوع اقتصادی داشته‌اند و راه برون‌رفت کشور از مشکلات موجود را خودکفایی در تولید می‌دانند. در واقع نسخه شفابخش گرفتاری‌های اقتصادی این روزهای مردم، رونق دادن به تولید است.


حمایت از تولیدکننده در قسمت‌های مختلف ازجمله تأمین مواد اولیه، خدمات سازمان تأمین اجتماعی، اداره مالیات و ... موجب می‌شود تا کارفرمایان و سرمایه‌گذاران سرمایه خود را در بخش تولید هزینه کرده و با ایجاد اشتغال موجب تحقق جهش تولید شوند.


استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود و به‌کارگیری نیروهای کارآمد در همه ارگان‌ها،‌ نهادها و سازمان‌ها برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق جهش تولید نقش مهمی خواهد داشت. خبرنگار آنا در همین راستا با حسین زینلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: بایدها و نبایدهای تحقق فرمایش رهبری در واقعیت‌بخشی به جهش تولید چیست؟


زینلی: وظیفه دانشگاهیان در تحقق جهش تولید، حمایت از ایده‌های دانشجویان مستعد و به‌ویژه دانشجویانی با وضع مالی نامناسب است تا ایده‌ها را محقق کرده و به مرحله تولید برسانند؛ اگرچه مراکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی در دو سه سال اخیر و با حضور دکتر طهرانچی قوت گرفته و حمایت می‌شود؛ اما هنوز جای کار دارد و دانشجویان بسیار نخبه و خوبی داریم که صاحب ایده هستند و نیاز به حمایت دارند.


حمایت دو دسته است، یک دسته کسانی که محصول تولید کرده‌اند و برای انعقاد قرارداد با مشکل مواجه هستند و نیاز به روابط دارند تا بتوانند محصول خود را ارائه کرده و به فروش برسانند. دسته دوم کسانی هستند که در همان کارهای ابتدایی مانده‌اند، یعنی در مراحل آزمایشگاهی کار جواب داده و الان نیاز به سرمایه‌گذار دارند تا بتوانند محصول خود را به تولید انبوه برسانند. در این راستا دانشگاه عملاً نتوانسته آن‌طور که باید و شاید ورود کند.


اگر دانشگاه بتواند محصولات دانشجویان را به بازار عرضه و برای آن دسته از دانشجویان که هنوز نتوانسته‌اند محصول خود را به تولید برسانند، سرمایه‌گذار پیدا و از ایده و محصول آنان حمایت کند با سرعتی بالا، اتفاقات خوبی خواهد افتاد؛ کمااینکه اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، شرکت‌ها، هسته‌ها و واحدهای فناوری محصول تولید می‌کنند.


اکنون شرکت مستقر در این واحد دانشگاهی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی هوشمند را در خود دانشگاه تولید می‌کند و همه چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در کاشان محصول همین شرکت است. تا آنجایی که بتوانیم ارتباطات را بین این شرکت‌ها و واحدهای فناور با بازارهای مرتبط با آنها فراهم می‌کنیم؛‌ اما توانایی و نفوذ ما هم محدود بوده و نیاز به حمایت سازمان مرکزی در سطح کلان است که بتوانند برای این محصولات، بازار پیدا کنند تا موضوع تولید و جهش تولیدی که فرمایش مقام معظم رهبری است، به‌خوبی محقق شود.


آنا: به نظر شما کدام بخش از ظرفیت‌های دانشگاه به تحقق جهش تولید کمک می‌کند؟


زینلی: مهم‌ترین مؤلفه در تولید، نیروی انسانی و دانش فنی است که بین جوانان و استادان وجود دارد. به هر حال در این سال‌ها، دانشگاه‌ها موضوع آموزش را در صدر قرار داده و استادان کمتر به میدان تولید آمده‌اند و وقتی می‌خواهند وارد شوند با چالش‌هایی مواجه هستند. همکارانی هم که قبلاً در این مسیر رفته‌اند، مشکلاتی برای آنان پیش‌آمده و از ورود به این فرآیند ترس دارند.


با ایجاد معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی که صرفاً در نوآوری و فناوری کار می‌کند، سراهای نوآوری راه‌اندازی شدند و در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان توانست مجوز سرای نوآوری فرش ماشینی را دریافت کند و اتفاقات خوبی در این زمینه در حال رقم خوردن است. در واقع کاشان به‌عنوان دومین قطب فرش ماشینی جهان و نخستین قطب در کشور با گردش مالی بسیار زیاد در این صنعت، می‌تواند با حمایت مسئولان در سازمان مرکزی در جهش تولید، کمک‌حالی برای شهرستان کاشان باشد.


مجوز ایجاد سراهای نوآوری به استان‌ها داده شد و کمتر شهرستانی که غیر مرکز استان بود، توانسته مجوز ایجاد سرای‌ نوآوری بگیرد؛‌ اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در فرش ماشینی مجوز سرای نوآوری گرفته و در تولید اسانس هم در حال اخذ مجوز است. شهرهای کاشان،‌ قمصر و نیاسر قطب اسانس کشور هستند. کارخانه‌های بسیار خوب و مجهزی نیز در این دو زمینه با گردش مالی بالایی در این منطقه وجود دارند که با توجه به استادان متخصص این دو رشته در این واحد دانشگاهی در نظر داریم با تعریف ساختار مشخصی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری، نقش خود را ایفا کنیم.


آنا:‌ در سال رونق تولید یعنی سال گذشته، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان چقدر و چگونه توانست در تحقق این شعار، فعالیت داشته باشد؟


زینلی: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان جزء مراکز رشد برتر کشور بوده که با اهتمام ویژه‌ای که سال گذشته انجام گرفت، هسته‌ها و واحدهای فناور خوبی جذب شدند که غالباً به کارهای تولیدی می‌پردازند و با حمایت‌های انجام‌شده، شاید اکنون نزدیک به 15 هسته و واحد فناور در مرکز رشد واحد کاشان مستقر هستند که به استثنای یکی دوتا از این شرکت‌ها و هسته‌ها که کار خدماتی انجام می‌دهند، مابقی کار تولیدی انجام می‌دهند.


سال گذشته توانستیم در حد بضاعت برای سال نخست شرکت‌ها و ایده‌هایی متشکل از افرادی که غالباً جوان، دانشجو، فارغ‌التحصیل پرانگیزه و صاحب‌ایده بودند، جذب کنیم. محصولات خوبی هم در زمینه الکترونیکی، نظامی، بورد، عمرانی، چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، فرش و عرقیجات تولیدشده که مورد استقبال بازار بوده و به‌عنوان سال نخست رضایت‌بخش بوده است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب