عارف در پاسخ به آنا: از واژه نفوذ برای تسویه حساب جناحی استفاده نشود/ انتظار ما بررسی صلاحیتها بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف که ضمن بازدید از نمایشگاه مطبوعات از غرفه خبرگزاری آنا نیز بازدید کرد، در یک نشست خبری به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
عارف در ارزیابی خود از سخنان رئیسجمهوری در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات اظهار کرد: روحانی رئیس قوه مجریه است و با توجه به اولویتها صحبت کرده است. دغدغه رئیسجمهوری دغدغه همه ماست.
عارف تأکید کرد: دغدغه رئیسجمهوری بهخصوص درمورد دستگیریهای اخیر روزنامهنگاران دغدغه همه ماست. همان طور که قبلا گفتهام کار خبرنگاری سخت است و احتمال خطا در آن وجود دارد و ما باید با تذکر از بروز خطا جلوگیری کنیم که این دستگیریها پیش نیاید.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا، مبنی بر اینکه «عدهای قصد دارند از واژه نفوذ سوءاستفاده کنند؟»، گفت: ما با واژه نفوذ از ابتدای انقلاب روبهرو بودهایم؛ چون انقلاب ما یک گفتمان جدیدی ارائه داده است. طبیعی بود که رقبا و دشمنان ما بخواهند مانع از پیشرفت ما شوند. اما خوشبختانه در 30 سال گذشته موفق نبودند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: رمز جلوگیری از نفوذ، وحدت و همدلی است. اگر همدلی نباشد امکان نفوذ در کشور ایجاد میشود.
وی تأکید کرد: توصیه این است که در سال همدلی و همزبانی، جریانات مختلف کشور با نگاه مشترکی در رابطه با نفوذ عمل کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: از واژه نفوذ نباید برای تسویه حساب جناحی استفاده شود.
برای 30 درصد اشتراک با فهرست اصولگرایان اعلام آمادگی میکنیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری خود، درباره مباحث مطرح در فضای رسانهای و سیاسی کشور در زمینه سرلیستی اصلاحات برای انتخابات 94 گفت: بحث سرلیستی فعلاً بحث غیرمرتبطی است و الان مهمترین مسئله انسجام در جریانهای مختلف است که جبهه اصلاحات تا به اینجا خوب پیشرفته است. من همیشه آرزو کردهام نه تنها جبهه اصلاحات بلکه رقبای ما هم به انسجام خوبی برسند و مسئله مطلوب ما این است که دو لیست قوی برای انتخابات ارائه شود.
عارف ادامه داد: ائتلاف نسبی بین دو جریان اصیل و اصلی کشور مد نظر ماست و میشود 10 درصد لیستها مشترک باشند و درباره حداقل 30 نفر توافق کنیم که به عنوان لولای وصل دو جریان اصلی کشور در مجلس حضور داشته باشند. اما تا امروز دو جریان رقیب اعلام آمادگی نکردند ولی ما اعلام آمادگی میکنیم که لیست مشترک بدهیم.
انتظار ما بررسی صلاحیتها بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه است
عارف همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه «برای بررسی صلاحیتها از مراجعی غیر از چهار مرجع تصریح شده در قانون استفاده میشود»، گفت: در قانون وظایف نهادهای مختلف در انتخابات و همچنین مرجع دادن اطلاعات در امر بررسی صلاحیتها مشخص شده است که چهار مرجع میباشد. ما انتظار داریم برای بررسی صلاحیتها از اطلاعات و اسنادی که آن چهار مرجع گزارش میدهند استفاده کنند و بر اساس قانون عمل کنند.
شورای عالی سیاستگذاری تنها معیارها را مشخص میکند
همچنین این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره نقش شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در تعیین مصادیق کاندیداهای انتخابات مجلس تصریح کرد: شورای عالی سیاستگذاری تنها معیارها و شاخصها را اعلام میکند و مصادیق را حوزههای انتخابیه معلوم میکنند. اگر اختلافی در تعیین مصادیق انتخابات باشد ابتدا اختلاف در شورای عالی استانی و بعد اگر حل نشد در شورای عالی سیاستگذاری بهعنوان داور عمل خواهد کرد.
تلاش ما توافق اصلاحطلبان با هواداران دولت است
عارف همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «حزب اعتدال و توسعه در جلسات شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان شرکت نکرده است؟»، گفت: من از شما میشنوم که شرکت نکرده است. اما ارتباط نزدیکی بین حزب اعتدال و توسعه و شورای عالی وجود دارد و ما امیدواریم در جلسات شورا بهخصوص در استانها شرکت کنند. از اول هم تلاش کردیم که اصلاحطلبان با هواداران دولت به توافق برسند که یک لیست مشترک در انتخابات ارائه دهند.
همچنین عارف درباره رابطه ایران و آمریکا در شرایط پسابرجام اظهار کرد: برجام جهتگیری کشور را در ابعاد مختلف روشن کرده است و ما هیچگاه بحث قطع ارتباط با کشوری را مطرح نکردیم بهجز در مورد رژیم جعلی صهیونیستی که آن را به رسمیت نمیشناسیم؛ ولی اگر آمریکا آمادگی داشته باشد در شرایط متعادل و متوازن با ما همکاری کند حتماً در چارچوب سیاستهای کلی نظام، قابل طرح است.
وی درباره تحریم نمایشگاه مطبوعات از سوی برخی رسانهها گفت: تحریم کار خوبی نبود بهخصوص در سال همدلی و همزبانی. میتوانستند در این نمایشگاه شرکت کنند و حرفهایشان را مطرح کنند. در حال حاضر نیز هر نقدی که میخواهند را وارد میکنند چون حقشان است و ما حق نقد را از کسی سلب نمیکنیم.
انتهای پیام/