دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فناوری در مبارزه با کرونا/ ۲۵؛

فرصت‌های شغلی، تهدیدی به نام کرونا و چاره‌ای به سبک اینترنت اشیاء

فناوری اینترنت اشیاء با راه‌کارهای هوشمندی که ارائه می‌کند باعث شده در تمام ابعاد زندگی انسان ورود کند. در این گزارش به بررسی چشم‌انداز فعلی و آینده این فناوری می‌پردازیم.
کد خبر : 488813
adobestock_125367399_smart_city.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه هرچه بیشتر با فناوری‌های عصر جدید احاطه می‌شویم، آینده ما با استقرار ماجراهای ماشینی بیشتر درگیر خواهد بود. با سرعتی که پیشرفت‌ها در حال اتفاق است، در آینده نزدیک همه شغل‌های ما با فرصت‌های شغلی جدید مختل می‌شوند.


فناوری‌های هوش مصنوعی، علوم داده، تحلیل داده‌های عظیم، روباتیک و دیگر فناوری‌ها در بازار اشتغال آینده جایگاه بزرگی ایجاد خواهند کرد. علاوه بر این، تکامل تدریجی هم‌زمان درزمینهٔ اینترنت اشیا (IOT)، کاهش مداخلات انسانی در بسیاری از بخش‌ها را رقم می‌زند. در همین حال، پیشرفت IOT نیز برای کسانی که توانایی پیشرفت با زمان و تقویت استعداد خود را دارند، می‌تواند مجموعه جدیدی از مشاغل را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید: 


دبیر مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء در گفتگو با آنا: استارت‌آپ‌های قدرتمند ایرانی در حوزه اینترنت اشیاء/ دانشگاه‌ها به IOT بیشتر توجه کنند




اگرچه موج چهارم انقلاب صنعتی در بین کارشناسان باعث ایجاد نگرانی شدید در مورد ضرر شغلی شده است، اما فناوری‌هایی مانند اینترنت اشیاء بدون شک راه‌های ناگفته را برای آنها باز می‌کنند.



در ادامه چشم‌انداز فعلی بازار کار اینترنت اشیاء را بررسی می‌کنیم.


بازار کار کنونی اینترنت اشیاء با افزایش تقاضا برای مهندسین ماهر و متخصصان فناوری که می‌توانند در خدمت میلیاردها دستگاه متصل باشند، با سرعت زیادی رو به رشد است.



بااین‌حال، متأسفانه مطالعات برنامه تحقیقاتی Immersat نشان می‌دهد که حدود 47٪ سازمان‌های موردبررسی، مهارت‌های صحیح IoT را ندارند و همه‌چیز را برون‌سپاری می‌کنند.
علاوه بر این، مؤسسه گارتنر پیش‌بینی می‌کند که حدود 75 درصد از پروژه‌های IoT به دلیل کمبود استعداد در این حوزه، ممکن است دو برابر بیشتر از آنچه که باید، به طول می‌انجامد.


همچنین میانگین حقوق پایه یک متخصص حرفه‌ای اینترنت اشیاء در کشوری مانند هند سالانه 3 هزار و 965 دلار است درحالی‌که در ایالات‌متحده نیز همین میزان 72هزار و 323 دلار در سال است. برای مهندسان اینترنت اشیاء در هند، متوسط ​​حقوق از 3هزار الی 22هزار دلار در سال است اما در ایالات‌متحده متوسط ​​پرداختی برای چنین مهندسانی بین 51هزار الی 110هزار دلار در سال است.



برای به دست آوردن چنین فرصت‌های سودآوری، متخصصان باید با روند رو‌به‌رشد به‌روز بمانند و تحول پیدا کنند وگرنه با سرنوشت مشابه کارمندان برخی شرکت‌های فناوری در سال 2017، مواجه خواهند شد که با اخراج گسترده‌ای روبرو شدند. اگر آن را یک استراتژی کاهش هزینه بنامید یا خیر، اما واقعیت این بود که آن شرکت‌های فناوری قادر به کنار آمدن با روندهای نوظهور نبودند و طبق ادعای آنها، مهارت‌های آنها می‌توانست به‌راحتی با کدهای رایانه‌ای جایگزین شود.


تأثیر کرونا در مشاغل اینترنت اشیاء



شرایط به وجود آمده از بحران کرونا همچنین بدون شک جنبه‌های بازار اینترنت اشیاء را فراتر از مراقبت‌های درمانی، تحت تأثیر قرار خواهد داد. طی یک دوره طولانی‌مدت که «فاصله‌گذاری اجتماعی» به یک معیار تبدیل شود، این امر باعث می‌شود طیف وسیعی از صنایع اعتماد و اتکای بیشتری به راه‌حل‌های اتوماسیون پیدا کنند. به عنوان مثال فروشگاه‌های هوشمند می‌توانند با رونق چشمگیری روبرو شوند.


محدودیت‌های حرکتی (قرنطینه) که در بسیاری از کشورها اعمال می‌شود به این معنی است که میلیون‌ها کارمند از خانه کار می‌کنند و دفاتر کارشان تعطیل است. بازه زمانی بازگشت به حالت عادی بسیار نامشخص است. با این وجود، در برخی کشورها، هم دولت و هم شرکت‌هایی که دارای امکانات فیزیکی هستند، در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت به حالت عادی هستند.



علاوه بر این، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که فناوری‌های مراقبت درمانی به عنوان یک اولویت بزرگ‌تری در بین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اشیاء در دنیای پسا کرونا شناخته می‌شود. آخرین رقم ارائه شده توسط این تحقیق نشان می‌دهد که اکنون تنها 7٪ فعالیت‌هایی که ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اشیاء در منطقه آسیا-اقیانوسیه انجام می‌دهند مربوط به مراقبت‌های درمانی هوشمند است.


چشم‌انداز آینده


بر اساس گزارش مؤسسه Fortune، بازار جهانی اینترنت اشیاء در سال 2018، 190 میلیارد دلار ارزش داشته و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2026 به 1هزار و 102 میلیارد دلار برسد. همچنین نرخ رشد مرکب سالانه آن نیز به 24.7درصد برسد.


فناوری‌های پیشرفته اصلی و افزایش دستگاه‌ها به رشد فناوری‌های اینترنت اشیاء کمک کرده‌اند. در حقیقت، پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری در فناوری IoT تا سال 2022 با 13.6 درصد در سال رشد کند. رشد بیشتر در سال‌های آینده به لطف سنسورهای جدید، قدرت محاسبات بیشتر و اتصال قابل اعتماد موبایل امکان‌پذیر خواهد بود.


همان‌طور که توسط شرکت پژوهشی گارتنر عنوان شد، فناوری سنسور (که در دستگاه‌های IoT تعبیه شده است) ارزان‌تر، پیشرفته‌تر و در دسترس تر خواهد شد. این در دسترس و مقرون‌به‌صرفه بودن به‌نوبه خود باعث می‌شود کاربردهای جدید سنسور از جمله نظارت و تشخیص در مقیاس بزرگ، امکان‌پذیر شوند.



در همین حال، توان محاسباتی در 15 سال گذشته حدود 100 برابر افزایش یافته است. از این رو برنامه‌هایی مانند آنالیز آنی و هوش مصنوعی می‌توانند فعالیت‌ها را از دستگاه‌های محلی به سمت راه‌حل‌های رایانش ابری و رایانش لبه‌ای تغییر دهند. علاوه بر این، بهبود اتصال موبایل با ظهور فناوری 5G باعث می‌شود کاربردهای جدیدی برای تجربیاتی مانند واقعیت افزوده و واقعیت مجازی فراهم شود.


سرانجام، بازار اینترنت اشیاء رشد خواهد کرد چراکه دستگاه‌های فناوری اطلاعات (IT) موجود باید به اینترنت اشیاء متصل شوند. وجود بیش از پنج میلیارد تلفن هوشمند، دو میلیارد رایانه شخصی و یک میلیارد تبلت نشانگر بازار گسترده‌ای برای ترکیب و تکامل دستگاه‌ها است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب