ابرآتشفشانی که انسان را در معرض خطر انقراض قرار داد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از بین تمام فورانهای آتشفشانی که طی 2 میلیون سال گذشته زمین را تکان داده است، ابرآتشفشان توبا در هند عظیمترین به شمار میرود. با این حال به نظر میرسد که انفجار این ابرآتشفشان بزرگترین فاجعه جهانی نبوده است.
ابرآتشفشان توبا یا فوران عظیمی که نزدیک به 74 هزار سال قبل اتفاق افتاده، هزار برابر بزرگتر از انفجار کوه سنت هلنز در سال 1980 بوده است. برخی بر این باور هستند که این فوران چنان عظیم بوده که باعث به وجود آمدن یک دهه «زمستان آتشفشانی» و یک دوره طولانی مدت هزار ساله یخبندان شده است.
براساس نظریه فوران آتشفشان توبا، این فاجعه چنان عظیم بوده که تنها چند هزار نفر از جمعیت انسانی از آن جان سالم به در بردهاند که به نظر میرسد اغراقآمیز است. نتایج تحقیقات دیرینهشناسان در آسیا و آفریقا نشان میدهد باوجود این که این فوران بسیار عظیم بوده اما پیامدهای آن شدید نبوده است. به عبارت دیگر این فاجعه باعث نشده که انسان در معرض خطر انقراض قرار بگیرد.
اخیرا ابزار سنگی باستانی در دابا، شمال هند، کشف شده که نشان میدهد انسانها حدود 80 هزار سال قبل، به عبارتی قبل و بعد از فوران آتشفشان توبا، در «میدل سان ولی» زندگی میکردهاند. جمعیتی که در دابا میزیستهاند از ابزار سنگی استفاده میکردند که مشابه ابزارهای سنگی بود که همزمان توسط انسانهای خردمند در آفریقا مورد استفاده قرار میگرفت.
به گفته گروه تحقیقاتی، وقتی این ابزارهای سنگی پس از فوران آتشفشان توبا از بین نرفته و حتی تغییری نکرده است، نشان میده که جمعیت انسانی توانسته از این فاجعه بزرگ جان سالم به در ببرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/