دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آپاراتچی | 13

شیدا؛ عاشقانه‌ای با طعم آیات سوره «مزمّل»

«شیدا» فیلمی عاشقانه به کارگردانی کمال تبریزی و با بازی لیلا حاتمی و پارسا پیروزفر است.
کد خبر : 488198
637189533624364496_md.jpg

به ‌‌گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سال‌های نه‌چندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بی‌رونقی گیشه یاد می‌کردند.


اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیس‌های سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلم‌ها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم به‌صورت خانوادگی در شب‌های ماه رمضان یکی از تجربه‌های لذت‌بخشی است که در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.


اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیت‌های هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقه‌مندان به سینما به نوعی با یک خلا فرهنگی مواجه شده‌اند. با این حال گسترش بستر‌های ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازه‌ای این کمبود را جبران کرده است.


در سلسله‌ گزارش‌های «آپاراتچی» به معرفی فیلم‌های جذابی می‌پردازیم که می‌تواند در این شب‌ها اوقات فراغت خانواده‌ها را پرکند. این فیلم‌ها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. می‌توان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم می‌زند. فیلم‌هایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی به‌راحتی در دسترس قرار دارد.


 «شیدا»؛ فیلمی متفاوت از کمال تبریزی 


فیلم سینمایی شیدا به کارگردانی کمال تبریزی با فیلمنامه‌ای از رضا مقصودی محصول سال 1377 است


در این فیلم که  در ژانر عاشقانه  تولید شده و داستان آن در دل داستانی مربوط به دوران دفاع مقدی می گذرد، پارسا پیروزفر، لیلا حاتمی، محمدرضا شریفی‌نیا، بهزاد فراهانی، کمند امیرسلیمانی، زهرا سعیدی،جمشید اسماعیل‌خانی و گوهر خیراندیش ایفای نقش می‌کنند.


فرهاد هرندی(پارسا پیروزفر) تنها پسر یک خانواده مرفه است که به صورت داوطلبانه در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی به جبهه می رود. او که از ناحیه دست، چشم و سینه مجروح شده در یک بیمارستان ویژه مجروحان جنگی بستری شده است.



پرستاری به نام شیدا فاطمی( لیلا حاتمی) به سفارش مجروح دیگری(محمدرضا شریفی‌نیا) برای تسکین درد شدید فرهاد، برایش قرآن می‌خواند. قرائت شیدا از آیات ابتدایی سوره مزمّل، ساده و بدون رعایت اصول ترتیل است با این حال درد فرهاد را تسکین می‌دهد. فرهاد که چشم‌هایش به دلیل جراحت بسته‌اند، به مرور به شیدا دل می‌بازد و برای باز شدن پانسمان چشم‌هایش و دیدن او لحظه‌شماری می‌کند و...


شیدا یکی از فیلم‌های خوب کارنامه کاری کمال تبریزی به حساب می‌آید. داستان لطیف و عاشقانه آن هرگز کهنه نمی‌شود و به خوبی می‌تواند با تماشاگر ارتباط برقرار کند.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب