ضرورت ایجاد سیستم یکپارچه مدیریت ریسک و حوادث در پایتخت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان پيشگيری و مديريت بحران شهر تهران، رضا کرمی محمدی در نشست مجازی با نماینده هیئت ابتکار عمل ظرفیتسازی برای کاهش بلایا در سازمان ملل متحد گفت: این نشست بهمنظور شناسایی نیازها و اولویتهای مرتبط با مدیریت و کاهش خطرپذیری بلایا و بهبود وضعیت بعد از وقوع سوانح و حوادث برگزار شده است. در این میان سازمان ملل متحد نقش مهمی در فعالیتهای بشردوستانه در سطح دنیا دارد و خوشبختانه این فعالیتها بهطور مستمر در حال انجام است.
وی با اشاره به وسعت، جمعیت و اهمیت اقتصادی و اجتماعی پایتخت تصریح کرد: باتوجه به این شرایط لازم است که در مدیریت سوانح و حوادث به تهران نگاه ویژه داشته باشیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با برشمردن اولویتها و نیازهای مدیریت بحران در تهران گفت: تهران و هیئت ابتکار عمل ظرفیتسازی برای کاهش بلایا در سازمان ملل متحد میتوانند در بخشهایی مانند تقویت و تأمین تجهیزات تیمهای سنگین جستجو و نجات شهری، تقویت مرحله بازسازی و بازتوانی بعد از بحران، هماهنگی حضور و شرکت در مانورهای بینالمللی، آموزشهای گسترده همگانی ویژه شهروندان و حمایت و برنامهریزی از انجام پروژههای جایکا در ایران و ... با یکدیگر همکاری کنند.
کرمی محمدی ادامه داد: دو طرف میتوانند در زمینه ساخت و تجهیز موزه زلزله در تهران نیز همکاری داشته باشند چرا که با توجه به موقعیت تهران و خطرپذیری که دارد میتوان از چنین فضایی برای آموزش و افزایش شناخت و آگاهی شهروندان بهره برد.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد سیستم یکپارچه مدیریت ریسک و حوادث در پایتخت تأکید کرد و گفت: در سالهای اخیر اقدامات خوبی برای ارتقاء تابآوری پایتخت صورت گرفته اما لازم است که بتوانیم مشارکت مردم را بیش از گذشته ارتقاء دهیم.
سوفی بارانز هماهنگكننده دبيرخانه پروژه كادری (هیئت ابتکار عمل ظرفیتسازی برای کاهش بلایا) در سازمان ملل نیز گفت: ارتقای آمادگی قبل از بحران بسیار مهم است. شناسایی فرصتها و نقاط ضعف، بازسازی و بازتوانی باید در برنامهریزیها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: ایجاد هماهنگی میان سازمانها و سیستم یکپارچه هماهنگی مدیریت بحران از چالشهای اصلی مدیریت بحران در ایران است که باید در برنامهریزیها به آن توجه شود و برنامهریزیها به جای اینکه پاسخ محور باشد باید بر اساس خطر و ریسک تهیه شود و باید یک سیستم یکپارچه مدیریت ریسک در ایران ایجاد شود.
وی با اشاره به اهمیت جوامع محلی اذعان کرد: باید با نقشآفرینی و ایجاد ظرفیت در جوامع محلی به سمت تابآوری جوامع محلی حرکت کنیم.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/