آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی قم در ارائه آموزش مجازی ترمهای آینده
سیفالله فضلاللهی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به تشریح اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه آموزش مجازی بعد از شیوع ویروس کرونا پرداخت و اظهار کرد: «نخستین استانی بودیم که ویروس کووید-19 در آن ثبت شد. از 30 بهمن 98 دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تحت تأثیر این شرایط تقریباً دو هفته تعطیل بود به استثنای اینکه بنده و همکاران حوزه ستادی در دانشگاه فعال بودیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم اضافه کرد: «از همان ابتدا به فکر آموزش افتادیم و به محض ابلاغ بخشنامه، آموزشها برنامهریزی و اجرا شد و چهار جلسه از کلاسهای سال 98 را بهصورت آفلاین برای 92 درصد از استادان برگزار کردیم.»
فضلاللهی متذکر شد: «هشت درصد مابقی افرادی بودند که به هر دلیلی یا بیمار بودند و نمیتوانستند کلاس را برگزار کنند یا امکانات سختافزاری و نرمافزاری مناسب نداشتند. به محض اینکه بحث آنلاین مطرح شد، ظرفیتهای خود را به کار گرفتیم و آموزشهای لازم برگزار شد.»
وی یادآور شد: «اطلاعرسانی از طریق شبکههای اجتماعی در اختیار دانشگاه به شکل کامل انجام شد و استادان (اعضای هیئتعلمی، حقالتدریس) نیز توجیه شدند و از پنجم فروردین 99 آموزش مجازی را آغاز کردیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم مطرح کرد: «آموزش مجازی در هفته نخست اجباری نبود و بیشتر به موضوع رفع اشکال اختصاص داشت؛ اما از هفته دوم کلاسها بهخوبی برگزار شد و اکنون به قدری به ثبات رسیده که کلاسها به شکل مطلوبی برگزار میشود.»
فضلاللهی در پاسخ به این پرسش که آیا استقبال دانشجویان و استادان از کلاسهای مجازی مطلوب بوده است؟ بیان کرد: «اوایل دانشجویان مقداری مشکل داشتند و برخی استادان نیز ناراضی بودند؛ اما وقتی آموزشهای برنامهریزی شده به آنها داده شد، رضایت پیدا کردند و اکنون 32 برنامه آموزشی تولید کردهایم.»
آمادگی برای برگزاری آموزش مجازی در ترمهای آینده
وی ادامه داد: «آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی شایسته قدردانی است؛ چراکه همه دانشگاهها در تصمیمگیری هنوز در هالهای از ابهام بودند که دانشگاه آزاد اسلامی با جرئت آموزش آنلاین را اعلام کرد و اکنون از دانشگاههای استان قم حداقل سه هفته پیش هستیم و این برگ برندهای برای دانشگاه آزاد اسلامی است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه امکانات و تسهیلات آموزشی که در بخش تئوری و فیزیکی از آن برخوردار هستید چقدر توانسته در بحث آموزش مجازی برای شما مفید واقع شود و تجربیات و دستاوردها در زمینه آموزش مجازی چگونه بوده است؟ به آنا گفت: «در زمینه آموزش مجازی حقیقتاً نیاز داشتیم که جهشی در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق بیفتد. یکسری کارها انجام شده بود و انجام یک سری کارها نیز ضرورت پیدا نکرده بود، این فرصتی شد تا دانشگاه موضوع آموزش مجازی را به فعلیت برساند و اکنون گام بزرگی برداشته شده است.»
فضلاللهی افزود: «اکنون آمادگی 96 درصدی داریم که در صورت تداوم ویروس کرونا در ترمهای آینده نیز به شکل کاملاً رضایتبخش کلاسهای آنلاین را به نتیجه برسانیم.»
وی تبیین کرد: «استادان و دانشجویان تقریباً به این باور رسیدهاند که میشود آموزش را ارائه داد و فراگرفت و قابلیتهایی در نرمافزارها دیده شده که میتواند ضعفهای تئوری و عملی را برطرف کند. از این جهت به نظر میرسد این موضوع گامی بزرگ برای دانشگاه بود.»
آمادگی 96 درصدی داریم که در صورت تداوم ویروس کرونا در ترمهای آینده نیز به شکل کاملاً رضایتبخش کلاسهای آنلاین را به نتیجه برسانیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم درباره کسب تجربه و بازدهی آموزش مجازی در چندماه اخیر عنوان کرد: «از سه حیث میتوان به این فرصت خوب برای دانشگاه نگاه کرد. یکی اینکه از این پس میتوان دست به تولید محتوا زد و با بهکارگیری استادان و آموزش آنان محتواهای مورد نیاز را تأمین کرد.»
فضلاللهی تشریح کرد: «قصد داریم از قابلیت استادان استفاده کنیم. این موضوع خود به خود ظرفیت دوم را به ما میدهد. میتوانیم هزینههای دانشگاه را نیز پایینتر بیاوریم، بهخصوص دروسی که تئوریک هستند با بهترین استادانی که در اختیار داریم که این هم یک فرصت دیگر است.»
وی خاطرنشان کرد: «میتوان کارگاههای زیادی را در دانشگاهها بدون حضور استادان در طول فعالیت دانشگاه برگزار کرد. بهعنوان مثال با توجه به ظرفیت 200 نفری در واحد قم میتوان کارگاه تدریس برای 800 استاد برگزار کرد که این خود از مزیتهای آموزش مجازی است.»
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/