حمایت «پایش آزاد» از ایدههای کاربردی خلاق/ پژوهشها با رویکرد حل مسئله در کشور هدفمند میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هماندیشی با رؤسای دبیرخانههای برنامه علمی استانهای کشور بهصورت مجازی و برخط در دبیرخانه پایش آزاد به ریاست محمدعلی اکبری امروز با مشارکت حداکثری استانها در «سامانه دان» برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد علیاکبری رئیس دبیرخانه پایش آزاد گفت: پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی باید با توجه به سامانه مدیریتی پژوهشیار جهتدهی شود. این سامانه یک زیرساخت شبکهای در سطح کشور است. هدف دیگر این سامانه نظمدهی به ساختار پژوهش در دانشگاه است. ابتدای اردیبهشتماه سال گذشته سامانه پژوهشیار بهطور رسمی شروع به کار کرد و در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری TC قطع شد و بهنوعی مدیریتشده باهدف ساماندهی مدیریت پژوهشی و کاهش مشکلات در زیرساخت سامانه پژوهشیار قرار گرفت.
وی افزود: بیست و سوم فرودین ماه سالجاری سامانههای پایش و پژوهشیار تلفیق شدند و هر دو سامانه یکی شد و ایراداتی که تاکنون رصد شده بود در این مرحله تلفیقی، حل شد. سایر مشکلات سامانه بهمرورزمان حل خواهد شد و این طبیعت هر سامانه الکترونیکی است. به لحاظ بسترسازی، ساختار سامانه، کارها تکمیل است ولی نیاز است بهمرور باگها برطرف شود.
رئیس دبیرخانه پایش آزاد اظهار کرد: از اول اردیبهشتماه سالجاری مأموریت پژوهشی و مدیریت پژوهشی دبیرخانههای علمی استانها و واحدهای پیشرو در برنامههای علمی تغییر کرد و انتظار میرود، در مدیریت پژوهش در کنار بخش اجرایی پژوهش یعنی معاونتهای پژوهشی استانها و واحدها شاهد تحول باشیم. طرح ایده مهم است و اینکه آینده با نگاه آیندهپژوهی از دانشگاه چه میخواهد.
علیاکبری با بیان اینکه اکنون پژوهشهای هدفمند و خلق ایده مدنظر است و دبیرخانه پایش آزاد بر این فرآیند نظارت خواهد داشت و از به فعلیت رساندن ایدههای کاربردی خلاقانه حمایت میکند، تصریح کرد: از اولویتهای دستور کار دبیرخانه پایش، پیگیری و ساماندهی احکام مجریان و کمیتههای علمی و ابلاغ چارت سازمانی جدید برنامه علمی است. همچنین گزارشگیری از فعالیتهای دبیرخانههای علمی استانها در دستور کار جدی قرار دارد.
وی ادامه داد: بهزودی به مجریان برنامههای علمی برای رصد زمینههای علمی مرتبط با برنامه، دسترسی داده خواهد شد که کدام استاد از کدام واحد به زمینههای پژوهشی برنامه علمی مربوطه، اعلام علاقه کرده است و سایر گزارشگیریها از سامانه نیز در اختیار مجریان قرار خواهد گرفت.
رئیس دبیرخانه نظام پایش بیان کرد: در برنامه علمی، پروپوزال رد یا قبول نمیشود و موازی با سیستم ارزیابی گذشته در گروه آموزشی، دانشکده و...، انطباق یا عدم انطباق موضوع و عنوان پروپوزالهای تحصیلات تکمیلی با زمینههای پژوهشی در برنامه علمی بررسی میشود.
علیاکبری تأکید کرد: چنانچه در استانها صنایعی وجود دارد، برنامه علمی برای آنها ارائه میشود و در راستای جذب حداکثری و باهدف حل مشکل، تمام ظرفیت علمی استانها ذیل دبیرخانههای برنامه علمی استانها فعالسازی خواهد شد. اولویت اصلی پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست عالی دانشگاه حمایت از طرح مدیریت و هدفمندسازی پژوهشها در دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد حل مسئله در کشور است. ارتباط با صنایع و معرفی استاد مشاور مهارتی مدنظر است.
وی افزود: در زمینههای پژوهشی سامانه طوری طراحیشده است که رشته و گرایش متناظر برای آن تعریفشده است و بهزودی در سامانه پژوهشیار، جستجو برحسب رشته تعریف خواهد شد. دبیرخانه پایش آزاد از طرح ایده برنامههای علمی جدید و بهطور خاص صنعت محور استقبال میکند. اکنون فرهنگسازی بستر فعلی و استفاده آن در محیط دانشگاه آزاد اسلامی باید در اولویت دبیرخانههای برنامه علمی استانهای کشور باشد.
رئیس دبیرخانه نظام پایش گفت: بهزودی دستورالعمل برگزاری همایشهای مجازی در دوره کرونا بررسی و در دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ خواهد شد. در دبیرخانه پایش آزاد از نقد دلسوزانه استقبال میشود. کمیته نظارت و ارزیابی دبیرخانه پایش آزاد بهصورت فعال و پویا در هفته در حال داوری ساختاری برنامههای علمی و سپس تایید قرارگیری روی سامانه پژوهشیار است.
در بخش دوم نشست، کلیه رؤسای دبیرخانههای علمی در کشور به ارائه گزارش احصاء چالشها تا استخراج زمینههای پژوهشی پرداختند و سؤالات و پیشنهادها را مطرح کردند و در بخش پایانی نشست علیاکبری با جمعبندی مباحث، به سؤالات مطرحشده و ایدهها پاسخگو بودند و خطمشی کلی دبیرخانه پایش آزاد با تأکید بر جوانگرایی در نگاه حل مسائل کشور مطرح شد.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/