دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

خطر جدی در انتظار مردم به دلیل یک ترس بی‌مورد/ آیا فیزیوتراپی احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟

با توجه به شیوع ویروس کرونا بسیاری از افرادی که نیاز به فیزیوتراپی دارند از ترس ابتلا به این بیماری به پزشک مراجعه نمی‌کنند که ممکن است باعث ایجاد مشکلات زیادی شود.
کد خبر : 487613
کرونا.jpeg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این روز‌ها با توجه به شیوع بیماری کرونا بسیاری از خدمات درمانی برای بیماران با مشکل روبه‌رو شده است، خیلی از بیماران از ترس ابتلا به کرونا ترجیح می‌دهند فعلا به بیمارستان‌ها و یا مراکز درمانی مراجعه نکنند، این موضوع ممکن است باعث ایجاد مشکلات زیادی شود با این وجود به نظر می‌رسد حتی با پایان اپیدمی کرونا، وضعیت سیستم سلامت جهان همچون گذشته نخواهد بود.  


موج جراحی در راه است؟


با توجه به پیشرفت تکنولوژی  و همچنین در راستای مبارزه با بیماری کرونا تلاش شده است تا با کمک وزارت بهداشت اپلیکیشن‌هایی برای ویزیت بیماران توسط پزشکان ایجاد شود اما این اپ‌ها  در درمان  برخی از بیماری‌ها تاثیر چندانی ندارد.


یکی از این بیماری‌ها درمان افرادی است که نیاز به فیزیوتراپی دارند؛ حامد احمدی‌‌گل فیزیوتراپیست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در این مورد اظهار کرد: بسیاری از بیماران مبتلا به عوارض شکستگی‌ها و جراحی‌ها علی‌الخصوص جراحی‌های مفصلی، آسیب‌های عضلانی و بافت نرم و جراحی‌های تاندونی که در اندام‌های تحتانی و فوقانی هستند، جزء مراجعه اورژانسی‌ به فیزیوتراپی هستند که در صورت عدم پیگیری و درمان دچار عوارض دائمی معلولیت و ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره خواهند بود.


                                               


وی افزود: عدم درمان برخی از بیماری‌های مفصلی، جراحی‌های دیسک‌های ستون فقرات و آسیب‌های سیستم اعصاب مرکزی و محیطی منجر به بروز فلج های حرکتی می‌شود که اگر بیماران به فیزیوتراپیست‌ها مراجعه نکنند ممکن است پس از پایان اپیدمی کرونا در کشور با موج جراحی‌ها روبه‌رو شویم که این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود.


این فیزیوتراپیست در خاتمه گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور، نقش فیزیوتراپی تنفسی را می‌‌توان مورد توجه قرار داد. بیماری کرونا شرایط تنفسی و ریه بیمار را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد و علاوه بر اینکه تیم پزشکی و دارودرمانی به بالابردن میزان اشباع اکسیژن خون بیمار کمک می‌‌کند، فیزیوتراپی نیز می‌‌تواند در بخش‌‌های ایزوله و ICU کرونا به بهبود حال بیماران مبتلا به کرونا کمک شایانی کند.


فیزیوتراپی و درمان کرونا


 اما بسیاری از مردم تصور می‌کنند با مراجعه به مطب ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شوند در این زمینه مجید میرزا حیدری، عضو هیئت مدیره و مسئول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران در مورد اینکه آیا فیزیوتراپی می‌تواند باعث ابتلا به کرونا شود، گفت: استفاده از موادهای فیزیوتراپی با توجه به عدم سرایت ویروس از طریق پوست و نیز فاصله با صورت در نواحی اندام‌های فوقانی و تحتانی با لحاظ موارد ایمنی مثل ماسک مناسب و موارد ضد عفونی، خطری برای سرایت کرونا نخواهد داشت؛ لذا افراد دچار بیماری‌های مفصلی با اطمینان می‌توانند از خدمات فیزیوتراپی بهره مند شوند.


                                          


وی بیان کرد: همچنین تعدادی از بیمارانی که دچار کووید-۱۹ شده‌اند، پس از طی دوره بیماری دچار عوارضی مثل ضعف شدید عضلات تنفسی و نیز اندام‌ها می‌شوند که لزوم بازتوانی با مراجعه به مراکز فیزیوتراپی را الزامی می‌کند.


فیزیوتراپی در منزل


به نظر می‌رسد در چنین شرایطی بهترین راه برای افرادی که نیاز به درمان دارند حضور پزشکان در منزل بیماران است، تمرین‌‌درمانی به صورت تخصصی برای بیماران دچار آسیب‌‌های مفصلی و عضلانی می‌تواند در منزل برای بیماران انجام شود و همچنین  بیماران می‌‌توانند با یک سرچ ساده در اینترنت به کلینیک‌‌های تخصصی فیزیوتراپی در منزل دسترسی پیدا کنند.


                                            


عدم درمان و صدمات جبران ناپذیر


باید به این موضوع توجه کرد که  بروز معلولیت و چشم‌پوشی از درمان‌های فیزیوتراپی می تواند زمینه‌ساز کاهش سطح ایمنی فرد و احتمال افزایش دچار شدن به بیماری‌های عفونی مانند کرونا را در کل جامعه شود؛ همچنین عدم درمان بیماری‌های عضلانی می‌تواند صدمات جبران ناپذیری برای یک فرد و خانواده وارد کند؛ لذا لزوم پیگیری درمان‌های مرتبط با فیزیوتراپی از سوی آحاد جامعه بیش از پیش امروز احساس می‌شود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب