کشف سیاره فراخورشیدی عجیب با آسمانی زرد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دیجیتال ترندز، ستارهشناسان با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی هابل، ماهواره TESS و رصدخانه Magellan، یک سیاره کاملاً عجیبوغریب را کشف کردهاند. این سیاره با نام WASP-79b در فاصله 780 سال نوری قرار دارد و دارای آسمانهایی است که در طول روز زرد به نظر میرسد.
به دلیل پدیدهای به نام پراکندگی رایلی، آسمان روی کرهزمین آبیرنگ به نظر میرسد که ذرات ریز در جو، طول موجهای معینی از نور را فیلتر میکنند. طولموجهای کوتاهتر از نور (آبی) بیش از طولموجهای بلند (قرمز) پراکنده هستند، به همین دلیل آسمان به رنگ آبی ظاهر میشود.
اما در سیاره WASP-79b برعکس این اتفاق میافتد و طولموجهای نور آبی کمتری در جو پراکنده بودند.
کریستین شوالتر سوتزن از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز، گفت: این یک نشانه قوی از یک فرآیند جوی ناشناخته است. ازآنجاکه این اولین بار است که ما این مسئله را میبینیم، واقعاً مطمئن نیستیم که علت آن چیست. ما باید مراقب سیارات دیگر مانند این باشیم زیرا این امر میتواند نشانگر روندهای ناشناخته جوی باشد که در حال حاضر نمیفهمیم.
بهعنوان یک سیاره مشتری داغ، WASP-79b در مدار بسیار نزدیکی به ستاره خود میچرخد. این بدان معناست که فضای آن بسیار داغ است و تا حدود 1650درجه سانتی گراد میرسد، که باعث میشود آهن ذوب شده از سولفید منگنز یا ابرهای سیلیکاتی مانند باران روی سطح آن بریزد.
ستارهشناسان معتقدند كه مطالعه این سیاره به آنها كمك میکند تا از چگونگی شکلگیری سیارات آگاهی پیدا کنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/