دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1399 - 17:00

استیشن‌ برقی؛ خودرویی کاربردی برای حمل کالا

اتومبیل‌های برقی در همه حوزه‌های حمل و نقل جایگاه مناسبی را پیدا کرده و هر روز توانایی‌های آن‌ها ارتقا می‌یابد.
کد خبر : 486482
خودرو 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اگرچه خودروهای الکتریکی در مقایسه با بسیاری از اتومبیل‌های بنزینی قیمتی بالاتر دارند ولی این دسته از وسایل نقلیه نشان داده‌اند مزیت‌های بسیار بیشتری نسبت به سایر اتومبیل‌ها دارند.


در میان انواع وسایل نقلیه الکتریکی وانت‌ها یا استیشن‌های باری به‌مرور جایگاه خوبی را در بین مشتریان به دست آورده‌اند. این خودروهای با اینکه از سوخت فسیلی برای تأمین انرژی موتور استفاده نمی‌کنند ولی از توان بالایی برای حمل کالاهای مختلف برخوردار هستند.


کشورهای مختلف جهان برای حمایت از خودروسازان که این نوع از وسایل نقلیه الکتریکی را تولید و مشتریانی که از این اتومبیل‌ها استفاده می‌کنند قوانین خوبی را وضع کرده‌اند. به عنوان مثال در ایران صاحبان این خودروها نیازی به پرداخت هزینه برای ورود به مناطق در پوشش طرح ترافیک و طرح زوج و فرد ندارند و به‌راحتی می‌توانند در این محدوده تردد کنند. هم‌چنین تولیدکنندگان این نوع از خودروها نیز تحت شرایطی خاص از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.



طی بیش از 300 کیلومتر تنها با یکبار شارژ باتری‌ها


ویژگی‌های ذکرشده تنها بخشی از مزیت‌های اتومبیل‌های برقی است. این دسته از وسایل نقلیه و به‌طور ویژه استیشن‌های برقی از امکانات زیادی برخوردار هستند. معمولاً خودروسازان باتری‌هایی با ظرفیت 50 تا 75 کیلووات را روی این خودروها نصب می‌کنند. با چنین باتری‌هایی این خودروها قادر هستند مسافتی به اندازه 300 کیلومتر را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کنند.


استیشن‌های برقی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظرفیت بسیار مناسبی برای حمل میزان قابل توجهی بار دارند. یعنی صاحبان این خودروها می‌توانند اجناس مورد نظر تا وزن یک هزار و 275 کیلوگرم را در داخل کابین قرار دهند. همچنین این اتومبیل‌ها قادر به کشیدن تریلرهایی با وزن هزار کیلوگرم هستند.


سازندگان خودروهای باری الکتریکی به ویژگی‌های ایمنی و کنترل هوشمند اتومبیل نیز توجه زیادی کرده‌اند. سیستم ترمز هوشمند، تشخیص فاصله با خودروهای دیگر، هشداردهنده خواب آلودگی، تشخیص علائم ترافیکی و چند مورد دیگر از جمله امکانات هوشمند خودروهای باری الکتریکی است.



توسعه خودروهای الکتریکی در ایران همگام با سایر نقاط جهان


شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی همگام با سایر خودروسازان جهان در حال تکامل اطلاعات خود در مورد نحوه تولید و توسعه اتومبیل‌های الکتریکی هستند. این تلاش‌ها بی‌نتیجه نبوده و تاکنون چند مدل خودروی الکتریکی داخلی نیز تولید شده است.


بر اساس تحقیقات صورت گرفته جوانان ایرانی از توانایی علمی بسیار خوبی برای تولید خودروهای الکتریکی برخوردار هستند ولی نبود زیرساخت‌های لازم برای خرید و رانندگی با اتومبیل برقی ملی مشکل بزرگی است که مسئولان سال‌ها است وعده برطرف کردن آن را به مردم داده‌اند.


بدون شک رونق بازار خودروهای الکتریکی علاوه بر کمک به حفظ پایدار محیط زیست و رفع بخش بزرگی از آلودگی هوا در کلان شهرها در طولانی مدت اقتصاد صنعت خودرو کشور را متحول کرده و مشاغل جانبی زیادی را ایجاد می‌کند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب