هنوز سطح حضور ایران در نشست وین مشخص نیست/ مذاکرات سند باز طراحی اراک به پایان رسیده است
به گزارش خبرنگار گروه بین الملل آنا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه بلژیک در وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره حضور ایران در نشست آتی وین درباره سوریه گفت: هنوز سطح حضور ایران در این نشست مشخص نیست.
وی ادامه داد: دستور کار این نشست دو موضوع مهم تعیین گروه های تروریستی (که از نظر ما واضح است) و همین طور توافق درباره نحوه ادامه کار است باید در این زمینه از نظر ما به همان دو اصل توجه شود یعنی تعیین سرنوشت مردم سوریه یک وظیفه است که ما می توانیم تسهیل کننده آن باشیم.
ظریف همچنین درباره احتمال حضور وزرای امور خارجه ایران و 6 قدرت جهانی برای امضای سند بازسازی اراک در حاشیه نشست وین بیان کرد: مذاکرات سند رسمی بازسازی اراک تمام شده و آماده امضا است در مورد نحوه امضا در حال مذاکره هستیم به دلیل آنکه همه وزرا در اجلاس وین حضور نخواهند داشت ممکن است از روش دیگری استفاده کنیم اما به هر حال اهمیت امضای سریع این سند برای شروع اقدامات ایران مورد تاکید ماست.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار بلژیکی درباره بحران سوریه و اظهاراتی منتسب به «دمیستورا» با اشاره به اینکه «دمیستورا» به حضور ایران در حل بحران سوریه تأکید داشته است، گفت: ایران همواره برای صلح و ثبات در سوریه تلاش کرده است و برخلاف برخی دوستان که معتقدند این مسئله دارای راهحل نظامی است، ما معتقدیم نهتنها راهحل نظامی ندارد، بلکه وظیفه جامعه بینالملل است که با تروریستها مقابله کند.
وی ادامه داد: برخورد غیرقابلقبول برخی از کشورها یا گروههای تروریستی باعث شده که این معضل به معضلی برای جهان تبدلی شود و باید هر چه سریعتر این معضل خاتمه پیدا کند.
ظریف گفت: دنیا باید با تروریسم برخورد کند و مردم سوریه باید آینده خود را تعیین کنند و اینیک ضرورت جهانی است. تروریستها نباید به منابع مالی و نفتی دسترسی داشته باشند. باید یکی به این سؤال جواب بدهد که چه کسی نفت داعش را خریداری میکند . کدام بانکها درآمد داعش را حفظ میکنند. اینها سؤالهای مهمی است و وظیفه جامعه بینالمللی است مه باید با این پدیده برخورد کند.
وی تصریح کرد: برخی در منطقه به این واقعیت پی نبردهاند که داعش خطراست و فکرمی کنند می توانند بهعنوان مهره از داعش استفاده کنند . ما نباید معضل تروریسم را به مردم سوریه مربوط کنیم ،این مسئله مربوط به آینده همه ما و مردم سوریه است.
ظریف همچنین درباره گفتگو با وزیر امور خارجه بلژیک بابیان اینکه د.مین باری است که شاهد حضور وزیر امور خارجه بلژیک در ایران طی دو سال گذشته هستیم، بیان کرد: ایران و بلژیک رابطه طولانی 125 سال دارند و مردم دو کشور خاطرههای خوبی در این رابطه دارند و سوابق مثبتی وجود دارد .
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد : در طول چند سال گذشته به دلیل تحریمهای غیرعادلانه علیه جمهوری اسلامی ایران روابط دو کشور بهویژه در حوزه اقتصادی کاهش جدی داشته است . در طول دو سال گذشته روند مثبتی آغازشده و آثار تاریخی که متعلق به ایران بود و در اروپا نگهداری میشود از سوی بلژیک به ایران بازگردانده شده است .
وی ادامه داد: همکاریهای صلحآمیز هستهای بهویژه در حوزه فیزیک هستهای ، حملونقل و فنآوری را میتوانیم تجربه کنیم و برای گسترش روابط بر تقویت مناسبات دو کشور کمک کنیم .
ظریف تأکید کرد: یادداشت تفاهم سیاسی نیز بهمنظور گسترش تبادلات سیاسی بین دو وزارت امور خارجه امضاشده است که امکان گفتگو دوجانبه و بینالمللی در حوزه تروریسم در منطقه، محیطزیست و حقوق بشر باوجود دیدگاههای متفاوت وجود داشته باشد.
انتهای پیام/