هورسا، محیطی ناامن و بدون نظارت / حال اینستاگرام ایرانی خوب نیست
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، هورسا اپلیکیشن و شبکه اجتماعی است که فضایی شبیه به اینستاگرام دارد. کاربر میتواند در این برنامه عکس و ویدئو به اشتراک بگذارد، دوستان و آشنایان را دنبال کند و استوری و پستهای آنها را تماشا کند. در ابتدا به نظر میرسید که هورسا به وجود آمده تا محیطی ایمنتر و آشناتر از اینستاگرام برای کاربران ایرانی فراهم کند. یک شبکه اجتماعی مختص فارسیزبانان که عاری از محتواهای غیراخلاقی و غیراسلامی اینستاگرام باشد.
نظارتی بر خورشید ایرانی وجود ندارد
با این حال مدتی است که محیط این اپلیکیشن ایرانی شبیه یا حتی بدتر از اینستاگرام شده است. تنها با نگاهی گذرا به پستها به راحتی میتوان دریافت که هیچگونه نظارت جدی در خصوص محتوای منتشرشده در این برنامه وجود ندارد. یکی از ویژگیهای خوب هورسا در ابتدای کار این بود که اگر گزارشی مبنی بر مناسب نبودن محتوای یک پست یا یک صفحه به دست ناظران میرسید، اقداماتی مانند حذف پست یا مسدود کردن صفحه اعمال میشد اما به نظر میرسد که دیگر نظارتی بر این شبکه اجتماعی ایرانی وجود ندارد.
وقتی صدام شهید خوانده میشود
برخی از کاربران هورسا به آنا اطلاع دادهاند که پستها و صفحههای گزارششده در این شبکه اجتماعی بعد از گذشت زمان زیادی حذف میشوند و حتی در برخی موارد بدون رسیدگی باقی میمانند. این کوتاهی در خصوص پستها و صفحههای غیراخلاقی و مبتذل نمود بیشتری دارد. برای مثال در یکی از کاربران هورسا در صفحه خود عکسی از صدام حسین به اشتراک گذاشته و آن را شهید خوانده است. با وجود این که کاربران این پست را گزارش کرده و به محتوای آن اعتراض کردهاند اما هنوز اقدامی در خصوص حذف پست یا مسدود شدن این صفحه از سوی مدیران هورسا انجام نشده است.
این پست تنها یک نمونه از مواردی است که توسط کاربران گزارش شده اما مورد بیتوجهی مدیران هورسا قرار گرفته است. به نظر میرسد این شبکه اجتماعی ایرانی برای جذب مخاطب بیشتر روند جدیدی پیش گرفته و نهتنها پستها و صفحههایی که محتوای منحرف، شبههافکن و مبتذل دارند را به حال خودشان رها کرده است بلکه توجهی به گزارشهای کاربران معترض به این محتوا نمیکند. شاید اگر هورسا به جای جذب کاربر بیشتر به فکر ایجاد محیطی ایمنتر و سالمتر برای خانوادههای ایرانی بود، میتوانست در این روزهایی که لایوهای غیراخلاقی و مضحک اینستاگرام صدای بسیاری از کاربران را درآورده، تبدیل به محیطی مناسب برای کوچ مخاطبان ایرانی شود.
شاید اگر هورسا به جای جذب کاربر بیشتر به فکر ایجاد محیطی ایمنتر و سالمتر برای خانوادههای ایرانی بود، میتوانست در این روزهایی که لایوهای غیراخلاقی و مضحک اینستاگرام صدای بسیاری از کاربران را درآورده، تبدیل به محیطی مناسب برای کوچ مخاطبان ایرانی شود.
البته عدم نظارت به هورسا تنها به محتوای نامناسب و غیراخلاقی برخی پستها و صفحهها ختم نمیشود. تنها چند ثانیه بعد از ایجاد یک حساب کاربری در این شبکه اجتماعی، کاربر با سیلی از پیامهای خصوصی مبنی بر دعوت به گروههای چت مواجه میشود. برخی از این دعوتکنندگان از کاربر میخواهند که در گروه چت اعلام کند به دعوت چه کسی وارد شده است. البته همه این افراد ادعا میکنند که سودی در این میان وجود ندارد اما این ادعا با جمله «حتی اگر اهل چت و گروه نیستی فقط ستارهشو آبی کن» کمی تناقض وجود دارد.
حال سوالی که ذهن را درگیر میکند، این است که چرا هیچگونه نظارتی بر اپلیکیشنهای ایرانی که گزینه مناسبی برای جایگزینی برنامهها و شبکههای اجتماعی خارجی و گسترده هستند، وجود ندارد؟ این طور که از شواهد پیداست توجه مدیران هورسا تنها تا مراحل اولیه کار به محتوای پستها و صفحهها بوده و بعد از مدتی برای جذب مخاطب بیشتر چشمشان را به روی حق و حقیقت بستند. شبکههای اجتماعی ایرانی باید همسو با ارزشهای خانواده و جامعه اسلامی پیش بروند تا بتوانند محیط امنی برای مخاطب ایجاد کنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/