دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1394 - 11:41

معاون امنیتی وزیر کشور: از ظرفیت‌های دیپلماسی خود برای پیگیری خواسته‌های‌مان به‌خوبی استفاده نمی‌کنیم/ هزینه‌های ما در مقابله با تروریسم یا مهاجرت‌های غیرقانونی پرداخت نشده است

معاون امنیتی وزیر کشور با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد امنیت در مرزهای کشور گفت: حدود 3 هزار کیلومتر از مرزهای کشور که قبلا تحت نظر نبوده است اکنون با اقدامات انجام‌شده تحت کنترل است.
کد خبر : 48578

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسین ذوالفقاری صبح امروز -دوشنبه - در نشست مشترک استانداران سراسر کشور و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور اظهار کرد: امروزه تروریسم مهاجرت‌های غیرقانونی، مخاطرات زیست‌محیطی و قاچاق از جمله مهمترین خطرها برای کشورهاست. رشد تروریسم هم ریشه در انگیزه و حمایت سیاسی و اقتصادی و بسترهای اجتماعی دارد که این زمینه‌ها در منطقه ما فراوان است.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: هزینه‌های ما در مقابله با تروریسم یا مهاجرت‌های غیرقانونی پرداخت نشده است. در حالی که اتحادیه اروپا برای جلوگیری از مهاجرت‌های غیرقانونی به یکی از کشورهای منطقه کمک‌های فراوانی کرده است. ما سالانه 700 هزار تن مواد مخدر را کشف می‌کنیم تاکنون هزار و 200 باند مواد مخدر را منهدم و 350 هزار قاچاقچی را دستگیر کرده‌ایم و 4 هزار شهید داده‌ایم اما این هزینه‌ها هیچ‌گاه پرداخت نشده است.


ذوالفقاری با اشاره به هزینه‌های مهاجرت‌های غیرقانونی برای کشورمان گفت: سالانه حدود 500 هزار مهاجر غیرقانونی را دستیگر می‌کنیم. ما در کشور یک و نیم میلیون نفر مهاجر غیرقانونی و همین مقدار مهاجر قانونی داریم که مهاجران قانونی بیش از 360 هزار فرصت شغلی را به خود اختصاص داده‌اند.


معاون امنیتی وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد امنیت در مرزهای کشور گفت: حدود 3 هزار کیلومتر از مرزهای کشور که قبلا تحت نظر نبوده است اکنون با اقدامات انجام شده تحت کنترل است.


ذوالفقاری همچنین با اشاره به اقدامات کشورمان در زمینه مقابله با تهدیدات مشترک با سایر کشورها گفت: ما با 36 کشور اسناد همکاری امنیتی مبادله کرده‌ایم و با 17 کشور هم در حال مذاکره برای مبادله اسناد همکاری هستیم. علاوه بر این ما با کشورهای دیگر نیز همکاری ‌های پلیسی و اینترپلی داریم، با وجود این، هنوز بخشی از مفاد این همکاری‌های امنیتی عملی نشده است و برخی از کشورها در مواقع ضرور در تشکیل کمیته فنی تعلل دارند و شاهد برخوردهای نامناسب با اتباع خود در سایر کشورها هستیم.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما از ظرفیت‌های دیپلماسی خود برای پیگیری خواسته‌های‌مان به‌خوبی استفاده نمی‌کنیم ما همچنین به تغییر برخی قوانین خود نیاز داریم. به طور مثال طبق قوانین ما اگر شناور غیرقانونی وارد آب‌های ما شود و موردی نداشته باشد پس از 48 ساعت آزاد می‌شد اما این قانون برای اتباع ما در سایرکشورها اجرا نمی‌شود. ما این قانون را تغییر دادیم و قید کردیم که باید علاوه بر 48 ساعت، تشریفات قانونی نیز طی شود. نیاز داریم با برخی از کشورها مقابله به‌مثل کنیم. همچنین ما باید از ظرفیت دیپلماسی خود برای حل مشکلات اتباع در سایر کشورها استفاده کنیم.


ذوالفقاری در ادامه تأکید کرد:‌ ما باید با زبان مناسب و انعکاس مناسب اقدامات خود و هزینه‌هایی را که در مبارزه با قاچاق و تروریست می‌دهیم، بیان کنیم. شاید هنوز نتوانسته‌ایم با زبان مناسب اقدامات خود را در این حوزه تشریح کنیم.


وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه «طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 90 درصد قاچاق وارد بازار می‌شود»، افزود:‌ ما در این زمینه هزینه‌های امنیتی و انتظامی زیادی پرداخت کردیم و اکنون زمان آن است که این هزینه‌هارا کاهش دهیم. یکی از راهکارها این است که هماهنگی میان استان‌های مرزی با کشورهای همسایه برای مبادلات قانونی انجام شود تا هم به اقتصاد مرزنشینان کمک شود و هم قاچاق کمتر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب