خونهای اهدایی تا چند سال قابلنگهداری میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دیجیتال ترندز، مردم دنیا سالانه مقادیر زیادی خون اهدا میکنند که این امر میتواند بهمنظور تهیه فراوردههای خونی و یا تزریق به افراد نیازمند، مورد استفاده قرار میگیرد. اما ذخیره کردن خون آسان نیست.
هرساله میلیونها واحد خون به مراکز درمانی و بانکهای خون اهدا میشود، اما معمولاً تا حدود شش هفته قابل ذخیره است. بااینحال، به لطف تحقیقات دانشگاه لوئیزویل، ممکن است این میزان تغییر کند.
محققان در لوئیزویل تکنیک جدیدی را برای خشککردن انجمادی خون ایجاد کردهاند که بهطور بالقوه آن را قادر میسازد برای سالها دوام بیاورد. این یک پیشرفت بزرگ نهتنها برای بیمارستانهای ما، بلکه برای تأمین خون در جاهایی مانند میدان جنگ یا حتی فضا، نیز خواهد بود.
جاناتان کوپچک، استادیار گروه زیستمهندسی دانشگاه لوئیزویل گفت: روند خشککردن انجمادی که ما برای تولید خون خشک استفاده میکنیم براساس روشی استاندارد است که اغلب برای تولید داروهای خشک استفاده میشود. این شامل انجماد نمونهها و تبخیر آب تحت خلاء است. جنبه منحصربهفرد تحقیقات ما یک روش جدید برای بارگذاری یک قند محافظ به نام ترهالوز در گلبولهای قرمز است تا سلولها بتوانند در روند خشککردن انجمادی زنده بمانند.
این رویکرد نوآورانه از فراصوت برای ایجاد منافذ در سلولهای خونی استفاده میکند. این امر محققان را قادر میسازد تا در مولکولهای ترهالوز بارگذاری کنند. اگرچه تحقیقات هنوز آزمایشی است، اما ترهالوز قبلاً نیز استفاده شده و بیخطر بوده است. این ماده در حال حاضر به عنوان ماده نگهدارنده برای برخی از مواد غذایی از جمله لعاب دونات استفاده میشود.
کوپچک خاطرنشان کرد: هنوز کارهای بیشتری وجود دارد که باید انجام شود تا بتوان این طرح را به عنوان یک فناوری ثابت به بانکهای خون منتقل کرد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/