از طبابت تا کارآفرینی/ نیازمند پزشکان کارآفرین هستیم
نصیر دهقان در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه نيازمند پزشكان كارآفرين و آموزشهای كاربردی در اين حوزه توسط افراد موفق در زمینه كسبوكار و نه صرفاً ارائه مباحث تئوريک در دانشكدههای علوم پزشکی هستيم، اظهار کرد: پزشكان كارآفرين باید بينش و تجربه بالينی مناسبی در راستای يافتن فرصتها و شناسايی بيشتر مخاطب و همه ذیفعان پيدا کنند تا احتمال موفقيت خود را بالا ببرند.
وی افزود: به پزشکان کارآفرین پيشنهاد میكنم که ابتدا با نگاه هوشمندانه، بيشتر در جستجوی مشكلات موجود در خدمات و محصولات و لحاظ کردن مسائل داخلی و بينالمللی و شرايط فرهنگی-اجتماعی كشور باشند و سپس با كسب تجربه در مسير ارائه راهكار، طراحی محصول و خدمت به حوزه سلامت، بهداشت و درمان گام بردارند؛ همچنين حضور در شبكههای اجتماعی حقيقی و مجازی میتواند به تشكيل تيمهای همافزا و مشاركت میان پزشکان کارآفرین كمک کند.
مدیرگروه Health MBA دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اینکه کارآفرینی فرآیند طراحی، راهاندازی و اجرای یک کسبوکار جدید است، اظهار کرد: این علم با توجه به کشش بازار و توانایی توسعه با سرعتهای متفاوتی گسترش پیدا میکند؛ کارآفرینی با توسعه اقتصادی و اجتماعی رابطه تنگاتنگی دارد و امروزه یکی از شاخصهای توسعه در کشورهای روبهرشد محسوب میشود.
عضو کمیته علمی المپیاد کارآفرینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: کارآفرین، فردی است که کسبوکاری را با وجود مخاطرات، عدم قطعیتهای موجود و به امید سودآوری راهاندازی کرده و برای فرد یا افرادی اشتغالزایی میکند؛ کارآفرینی در راستای توسعه پایدار کشور بهصورت یک پدیده چندسطحی بوده که ابعاد اجتماعی، محیطی و اقتصادی را میان فرآیندهای متفاوت، تغییرات موجود، آینده بازار و تحولات سیاسی-فرهنگی مرتبط میسازد. باید بدانیم که کارآفرینی سبک زندگی عقابها و نه کبکهاست.
دهقان با بیان اینکه آموزش كارآفرينی فرآیندی نظاممند، آگاهانه و هدفگراست، گفت: از این آموزش، برای انتقال و مدیریت دانش موردنياز برای راهاندازی و مدیریت كسبوكار استفاده میشود و میتواند يكی از مؤثرترين شيوهها برای تسهيل انتقال جمعيت فارغالتحصيلان به بازار كار باشد؛ امروزه بهنظر میرسد که دانشجويان از بسیاری از اساتيد خود در روحيه و ديدگاه كارآفرينانه چندقدم جلوتر بوده و اساتید باید آنان را در مسير درستی هدایت و منتورينگ کنند.
این پزشک کارآفرین خاطرنشان کرد: موجب مسرت است كه این روزها انواع پويشهای دانشجویی در راستای ارائه راهحلهای كاربردی برای كنترل و مديريت بيماری COVID-19 به راه افتاده كه يکی از بهترين آنها، پويش #بچه_های_كارآفرينی است كه به همت كميته علمی المپياد كارآفرينی وزارت بهداشت راهاندازی شده و ايدههای نوآورانه و دارای ظرفیت عملياتی دانشجويان را در سطح ملی مورد حمايت قرار میدهد.
حرفهای جالب عضو کمیته علمی المپیاد کارآفرینی وزارت بهداشت را درباره پویش بچههای کارآفرینی میتوانید از ویدئوی زیر مشاهده کنید:
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/