دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1399 - 09:03

ارتشی که قائم مقام فرمانده سپاه بود

در مقطعی از فرماندهی و مدیریت در سپاه نیروی ارتشی قائم مقامی سپاه را برعهده داشت.
کد خبر : 484525
kolahdooz01.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردیبهشت سال 1358 تشکیل شد. نهادی که از دل انقلاب اسلامی خارج شد. 


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابتدا از تشکیل چند گروه مختلف ساماندهی شده بود. به همین دلیل شهید بهشتی به پیشنهاد شهید محمد منتظری ایده تشکیل سپاه را به شورای انقلاب برد.


ابتدا برخی از گروه‌های چپ و لیبرال مخالف تشکیل سپاه بودند و ایده ایجاد گارد ملی را داشتند. در رأس این گروه‌ها دولت موقت به رهبری مهندس بازرگان بودند. ابتدا دولت موقت گارد ملی را تشکیل داد و دانش منفرد فرماندهی آن را برعهده گرفت ولی بعدها با تصویب شورای انقلاب و تأیید امام خمینی(ره) سپاه تشکیل شد. 


نخستین فرمانده سپاه محمد منصوری بود. همچنین نخستین قائم مقام سپاه یک ارتشی به نام یوسف کلاهدوز بود که زندگی وی می‌تواند برای بسیاری جالب باشد.


یوسف کلاهدوز متولد 1 دی ۱۳۲۵ در قوچان است. وی پس از دریافت مدرک دیپلم متوسطه، در سال ۱۳۴۴ وارد دانشگاه افسری ارتش شد او سپس به گارد شاهنشاهی منتقل شد. در بخش‌هایی از زندگینامه وی آمده است: «از او پرسیدند چرا با توجه به موقعیتی که داری، شاه را نمی‌کشی؟ وی در پاسخ گفته بود باید دستور برسد، نباید خودسرانه عمل کرد و بی گدار به آب زد، زیرا من از امام خمینی دستور می‌گیرم».


پس از پایان تحصیلات دبیرستان‌ به‌رغم آن‌كه ارتش آن زمان، محل مناسبی برای افراد مذهبی نبود، وارد دانشكده‌ افسری شد، او با اهداف خاصی وارد این لباس شد و خود را در ظاهر معتقد به رژیم نشان می‌داد، ولی عملاً به ترویج اصول و ارزش‌های اسلامی می‌پرداخت و افرادی را كه رگه‌های مذهبی داشتند به تشكل‌های اسلامی و مبارز پیرو خط امام پیوند می‌داد.


از جمله اقدامات کلاهدوز پس از وقوع انقلاب، مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران و راه‌اندازی واحدهای آموزشی سپاه بود، همچنین وی در تدوین اساسنامه این نهاد نیز نقش داشت. آخرین مسئولیت وی، قائم‌مقامی فرمانده سپاه پاسداران بود.


در تاریخ 7 مهرماه ۱۳۶۰ شهید یوسف کلاهدوز به همراه گروهی از فرماندهان ارشد نظامی و نیز چند فرد غیرنظامی، در پرواز هرکولس سی-۱۳۰ نیروی هوایی ارتش عازم تهران بودند، که در میانه راه، هواپیمای حامل آنها در منطقه کهریزک سقوط کرد و به شهادت رسیدند.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب