حمایتهای ایران نبود شاید نسلکشی صدام فراموش میشد/ لزوم محاکمه مسببان فاجعه انفال
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، رژیم بعث عراق از سال 1988 به دستور مستقیم صدام دیکتاتور و در چند مرحله عملیات نسلکشی موسوم به «انفال» را کلید زد؛ عملیات گستردهای که با هدف نسلکشی کردها انجام شد.
در این جنایت ضدبشری بیش از 182 هزار نفر در مناطق کردنشین با وحشیانهترین روشها قتلعام، در گورهای جمعی مدفون شدند و همچنان از سرنوشت دهها هزار نفر از قربانیان نسلکشی اطلاعی در دست نیست. علاوه بر این، هزاران روستای کردنشین با خاک یکسان و از نقشه جغرافیایی منطقه محو شدند و تاکنون گورهای جمعی بسیاری در نقاط مختلف عراق و اقلیم حاوی بقایای اجساد انفال شدگان کشف شده است.
بیشتر بخوانید:
نخستوزیر مستعفی عراق با کردها ابراز همبستگی کرد
مسببان جنایت انفال باید محاکمه شوند
ناظم دباغ، نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: حدود ۳۲ سال از نسلکشی کردها بهوسیله رژیم بعث صدام گذشته است و این انتظار وجود دارد جنایت رژیم صدام ابتدا در محافل و دادگاههای داخلی و بینالمللی محکوم شود و سپس عوامل و مسببان فاجعه تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند و محاکمه شوند.
ناظم دباغ، نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ غرامتی از سوی دولت عراق به کردها پرداخت نشده است و دولتهای مختلف تنها وعده پیگیری غرامتها و پرونده نسلکشی را به مردم کرد میدهند، افزود: یادآوری جنایت بزرگی که صدام علیه کردها انجام داد، بسیار دردناک است، ولی مقامهای عراقی بارها بر احقاق حقوق کردهای عراق بهویژه در موضوع انفال تأکید کردهاند.
ناظم دباغ عنوان کرد: کردها بهدنبال دریافت غرامت مادی نیستند و پول برایشان اهمیتی ندارد. موضوع برای کردها از جنبه حیثیتی اهمیت دارد و بغداد باید به خانوادههای داغدیده رسیدگی کند.
نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران با بیان اینکه در جنایت انفال 185 هزار زن و کودک قتلعام و در بمباران شیمیایی حلبچه حدود 5 هزار نفر شهید و 10 هزار نفر مجروح شدند، گفت: جمهوری اسلامی ایران چه از لحاظ مادی و چه از لحاظ معنوی کمکهای فراوانی به کردها کرد و از هیچ کمکی دریغ نکرد. ایران در حالی که کردها آواره شده بودند به آنها پناه داد و حمایتشان کرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانهای ابعاد فاجعه نسلکشی انفال را افشا کرد و اگر حمایتهای رسانهای نبود شاید نسلکشی صدام فراموش میشد و صدای کردها به گوش جهانیان نمیرسید.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/