دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1399 - 00:03

ساعت هوشمند مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

ساعت‌های هوشمند از جمله پرطرفدارترین گجت‌های پوشیدنی هستند و کاربران زیادی به دنبال آگاهی از اطلاعاتی مفید پیش از خرید اسمارت واچ محبوب خود هستند.
کد خبر : 482373
ساعت 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تا چند سال پیش تولید ساعت‌های هوشمند و پیشرفته‌ای مانند اسمارت‌ واچ‌های امروزی به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نبود و تعریف انسان‌ها از ساعت همان وسیله ساده برای آگاهی از زمان بود. 


اما امروزه تعریف ساعت با گذشته تا حد زیادی تفاوت یافته است و در جهان کنونی ساعت دیگر تنها وسیله‌ای برای مشخص کردن زمان نیست. ساعت‌های هوشمند(Smart Watches) دارای قابلیت‌های متعددی برای راحت‌تر کردن زندگی کاربران خود هستند.


ویژگی‌هایی همچون قابلیت ارتباط با تلفن همراه، پخش موسیقی، تعیین میزان ضربان قلب و چندین مورد دیگر بخشی از توانایی‌هایی است که شرکت‌های بزرگ فناوری به ساعت‌های هوشمند خود اضافه کرده و در اختیار طرفداران این گجت‌های پوشیدنی قرار داده‌اند.


با توجه به قابلیت‌های گسترده ساعت‌های هوشمند بسیاری از کاربران  می‌خواهند بدانند پیش از خرید یکی از مدل‌های این گجت پوشیدنی به چه نکاتی باید توجه کنند و آیا هرمدلی از ساعت‌های هوشمند ارزش پرداخت هزینه را دارد؟ در ادامه این گزارش می‌کوشیم تا پاسخ مناسبی در خصوص سوال‌های مطرح شده را ارائه کنیم:


مشخصات اولیه ساعت‌های هوشمند


در هنگام خرید هر کدام از مدل‌های مختلف ساعت‌های هوشمند باید به توانایی هماهنگی آن با دستگاه‌های دیگر، قیمت و عمر باتری توجه کنید. امروزه تمامی ساعت‌های هوشمند موجود در بازار با یکی از سیستم‌ عامل‌های پرطرفدار تلفن همراه یا سیستم‌ عامل‌های مخصوص گجت‌های پوشیدنی سازگاری دارند لذا باید پیش از خرید اسمارت واچ دلخواه خود به نوع سیستم عامل مورد نیازتان نیز توجه کنید.



سازگاری


ساعت‌های هوشمد اپل(iWatch) تنها با سیستم عامل iOS و گوشی‌های آیفون هماهنگ هستند ولی اسمارت واچ‌های مجهز به سیستم عامل Wear OS به طور هم زمان با سیستم عامل‌های اندروید و iOS سازگاری دارند. یعنی کاربران ساعت‌های دارای این سیستم عامل می‌توانند گجت خود را نسبت iWatch شرکت اپل به دستگاه‌های بیشتری متصل کنند.


نوع سیستم عامل به کار رفته در ساعت هوشمند علاوه بر تعیین نوع ارتباط آن با انواع تلفن همراه امکان دسترسی کاربران به تعداد بسیار زیادی اپلیکیشن و محتوای صوتی و تصویری را فراهم می‌سازد.



قیمت


بهترین ساعت‌های هوشمند معمولا قیمتی بین 250 تا 350 دلار دارند. اگر کاربری قصد خرید یکی از بهترین مدل‌های اسمارت واچ را نداشته باشد می‌تواند با هزینه‌ای معادل 100 تا 200 دلار گجت مورد علاقه خود را تهیه کند. این دسته از ساعت‌های هوشمند نسبت به بهترین‌ها، امکانات کمتری دارند ولی به خوبی نیازهای روزمره کاربران را برطرف می‌سازند.


ساعت‌های هوشمند شرکت‌هایی مثل اپل، سامسونگ، فسیل و چند شرکت دیگر اگرچه قیمت بالایی دارند ولی به ویژگی‌هایی از قبیل برنامه‌های متعدد حفظ تناسب اندام، بخش کننده موسیقی، سیستم موقعیت یاب ماهواره‌ای(GPS) و ابزار ارتباطی NFC مجهز هستند.


برخی ازشرکت‌های بزرگ فناوری اسمارت واچ‌هایی مخصوص ورزشکاران را طراحی و تولید کرده‌اند. این ساعت‌های هوشمند نسبت به سایر مدل‌ها خدمات متنوعی از جمله تعیین دقیق میزان ضربان قلب، میزان انرژی دریافت شده و سوخته شده در طول شبانه‌روز، میزان زمان مصرف شده برای ورزش و ... را به ورزشکاران ارائه می‌دهند.


این نوع ساعت‌های هوشمند معمولا قیمتی بیش از 500 دلار دارند. کارشناسان به علاقه‌مندان ساعت‌های هوشمند توصیه می‌کنند اگر به طور حرفه‌ای ورزش نمی‌کنید نیازی به اسمارت واچ مخصوص ورزشکاران حرفه‌ای ندارید و ساعت‌های هوشمند معمولی نیز خواسته‌های شما را مرتفع می‌سازد.



عمر باتری


بیشترین میزان شکایت ثبت شده برای ساعت‌های هوشمند به دلیل عمر پایین باتری این گجت‌های هوشمند است. اما اخیرا تعدادی از شرکت‌های فناوری در کشورهای مختلف توانایی باتری‌های مخصوص این دستگاه‌های پرطرفدار را افزایش دادند. به عنوان مثال هم‌ اکنون کاربران ساعت‌های هوشمند مجهز به سیستم عامل مخصوص شرکت اپل و سیستم عامل Wear OS می‌توانند تا 2 روز کامل از ساعت خود استفاده کنند.


بررسی‌ها نشان داده است ساعت‌های هوشمند دارای پردازنده Snapdragon Wear 3100 نسبت به همه انواع این گجت‌های پوشیدنی عمر باتری بیشتری داشته و حتی تا 5 روز بدون نیاز به شارژ مجدد کار می‌کنند. یکی از مهم‌ترین عوامل مصرف انرژی در ساعت‌های هوشمند برنامه‌های متعدد نصب شده روی دستگاه است لذا به طور ساده می‌توان گفت ساعت‌های ساده‌تر که نمی‌توان اپلیکیشن‌های متعددی روی آن‌ها نصب کرد انرژی کمتری مصرف می‌کنند.



امکانات تناسب اندام


ورزشکاران و تمامی کسانی که به ورزش کردن علاقه دارند به خوبی مزایای ساعت‌های هوشمند را می‌دانند و در جریان فعالیت‌های روزانه خود بارها ساعت خود را مشاهده می‌کنند. این گجت‌ها به کاربران کمک می‌کند تا مدت زمان و نوع ورزش خود را مدیریت کرده و بیشترین میزان کالری مازاد در بدن را بسوزانند.


در جریان ورزش‌های سنگین ممکن است ورزشکاران دچار ضعف بدنی شوند و اگر به موقع به آن‌ها رسیدگی نشود احتمال بروز خطرهای جبران ناپذیر بسیار زیاد است. در چنین موقعیت‌هایی ساعت هوشمند پیش از روی دادن حادثه‌ای جبران ناپذیر تعداد ضربان قلب کاربر و میزان اکسیژن موجود در خون او را اندازه‌گیری می‌کند و در صورت طبیعی نبودن موارد گفته شده به کاربر هشدار می‌دهد.  اسمارت واچ‌ها تنها محدود به ورزشی خاص نیستند. مثلا به دلیل ضد آب بودن و ارتباط با سیستم‌های موقعیت یاب ماهواره‌ای برای شناگران و دوچرخه سواران گجت‌های پرکاربرد هستند.



پخش موسیقی


بسیاری از کاربران گجت‌های پوشیدنی، ساعت‌های هوشمند را دستگاه‌هایی مناسب برای گوش کردن به موسیقی می‌دانند. اکثر اسمارت واچ‌های موجود در بازار فضای ذخیره سازی بسیار کمی دارند به همین دلیل نمی‌توان برای ذخیره آهنگ از آن‌ها استفاده کرد ولی از آنجایی که این دستگاه به راحتی به شبکه اینترنت وصل می‌شوند می‌توان از گوش دادن به موسیقی‌های آنلاین لذت برد.


ساعت‌های هوشمند بسیار سبک و راحت بوده و تا حد زیادی بهترین گزینه برای همراهی در هنگام ورزش کردن هستند. این دستگاه‌ها تنها از طریق اتصال هدفون موسیقی مورد نظر کاربر را برای او پخش می‌کنند.



ابزار ارتباطی NFC


 تعدادی از ساعت‌های هوشمند در کنار امکان اتصال به شبکه جهانی وب از طریق  WiFi به قابلیتی مجهز هستند که امواج شبکه NFC را نیز دریافت کرده و خدمات متنوعی را به کاربران ارائه می‌دهند. از ابزار ارتباطی NFC می‌توان در زمان‌هایی که کیف پول خود را فراموش کرده‌اید برای پرداخت‌های آنلاین استفاده کنید.


ابزار ارتباطی NFC تنها در برخی از کشورهای دنیا کاربرد دارد و تجهیزات زیرساختی آن در ایران موجود نیست.



ارتباطات


پس از آن که ساعت هوشمند خود را به گوشی مورد استفاده‌تان وصل کنید این گجت، پیام‌های دریافتی در انواع شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها را به شما نشان می‌دهد. علاوه بر پیام، مشخصات تماس‌های دریافتی نیز روی نمایشگر ساعت نمایش داده می‌شود و از طریق همین دستگاه قابل پاسخگویی است.


در ماه‌های اخیر نسل جدیدی از ساعت‌های هوشمند تولید شده‌اند که حتی در زمان‌هایی که تلفن همراه به دلیل تمام شدن انرژی باتری خاموش می‌شود نیز ارتباط خود با آن را حفظ کرده و پیام‌ها و تماس‌های دریافتی را نمایش می‌دهند.



اندازه و شکل


شرکت‌های سازنده انواع ساعت‌های هوشمند تقریبا برای هماهنگی با هر نوع پوششی مدلی از این گجت‌های پوشیدنی را طراحی و تولید کرده‌اند. این امکان برای کاربران فراهم شده است که اگر از نوع دستبند ساعت خود راضی نیستند آن را با انواع مدل‌های چرمی، فلزی و پاراچه‌ای تعویض کنند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب