دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1399 - 07:00
دانستنی‌های پزشکی/ 126

آیا ریتوناویر خاصیت ضدکرونایی دارد؟

ریتوناویر دارویی برای کنترل عفونت HIV است ولی اخیراً با شیوع کرونا داروهایی همچون ریتوناویر به‌عنوان یکی از داروهای ضد آن معرفی شده که می‌تواند مستقیماً ویروس کرونا را هدف قرار دهد.
کد خبر : 482079
coronavirus022620_1_big.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، ریتوناویر دارویی است که در کنار سایر داروها برای کنترل عفونت HIV استفاده می‌شود.


این دارو با کاهش میزان HIV در بدن باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن بهتر کار کند و همچنین احتمال ابتلا به عوارض ناشی از آن مانند عفونت‌های جدید و سرطان را کاهش می‌دهد.


نکته قابل توجه درباره ریتوناویر این‌که این دارو HIV را درمان نمی‌کند.


عوارض جانبی ریتوناویر چیست؟


اسهال، حالت تهوع، استفراغ، سوزش قلب، درد معده، سرگیجه، خستگی، ضعف، تغییر در طعم یا سوزن سوزن شدن و یا بی‌حسی ناحیه دهان از جمله عوارضی است که در صورت ادامه دار و یا وخیم‌تر شدن حتماً پزشک معالج باید نسبت به آن اطلاع یابد.


با تقویت سیستم ایمنی، بدن می‌تواند با عفونت‌هایی که بیمار از قبل دارد نیز مبارزه کند.


عوارض جانبی جدی در صورت مصرف این دارو نیز به ندرت رخ می‌دهد که برخی از این موارد عبارتند از: کاهش وزن سریع، درد عضلانی، درد مفاصل، سوزن سوزن شدن دست و یا پا، علائم عفونت (مانند تب، لرز، مشکل در تنفس، سرفه، زخم‌های پوستی)، علائم تیروئید بیش‌فعال (مانند تحریک‌پذیری، عصبی بودن، عدم تحمل گرما، ضربان قلب سریع، تپش قلب) و ...


تداخلات دارویی ریتوناویر چیست؟



  • مصرف همزمان ریتوناویر با داروهای ضدصرع همچون کاربامازپین، کلونازپام و اتوسوکسیمید توصیه نمی‌شود.

  • مصرف همزمان ریتوناویر با داروهای ضدسل همچون ریفابوتین باعث کاهش اثر ریتوناویر می‌شود.

  • مصرف همزمان ریتوناویر با استروژن‌ها و پروژستین‌ها باعث کاهش اثر ضدبارداری آنها می‌شود.

  • در صورت مصرف همزمان ریتوناویر با ترامادول حتماً باید دوز ترامادول کم شود.


آیا ریتوناویر ضدکرونا است؟


با شیوع ویروس کرونا اخیراً برخی از داروها را دارای اثر ضد این ویروس معرفی می‌کنند که ریتوناویر یکی از آنها است.


براساس بررسی‌های انجام شده ریتوناویر در زمره داروهایی است که در آزمایش‌های انجام شده می‌تواند مستقیماً ویروس کرونا را هدف گرفته و از ورود، تکثیر و پخش شدن آن در بافت‌های بدن جلوگیری کند.


البته با وجودی‌که در حال حاضر هر روز داروهایی برای درمان کرونا مطرح می‌شود ولی این درمان‌ها محدود، آزمایشی و مقدماتی است و مراحل تأیید را نگذرانده‌اند.


تعیین کارایی، دوز و موارد استفاده و عوارض جانبی داروها کاری پیچیده ‌و دقیق است و فقط پس از گذراندن مراحل چندگانه کارآزمایی‌های بالینی و تأیید مراجع ذیصلاح مورد استفاده وسیع قرار می‌گیرد.


منبع اصلی


انتهای پیام/ 4105/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب