دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طهرانچی در جلسه با مدیران معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری:

باید برای معضلات پساکرونا آماده شویم/ متأسفانه دولت نسبت به فضای مجازی غفلت کرده است/ برخی می‌خواهند دانشگاه آزاد اسلامی، همان دانشگاه آزاد سابق باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امنیت غذایی و حکمرانی بحران‌هایی است که بعد از کرونا به‌ وجود خواهد آمد، بنابراین معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری باید درباره این بحران‌ها راهبرد جدی داشته باشد.
کد خبر : 481684
637218587202437855.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دیدار نوروزی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری و مدیران کل این مجموعه، عصر روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین‌ماه به‌صورت ویدئوکنفرانس در بستر سرویس جلسات آنلاین دانشگاه هوشمند (دان) برگزار شد.


در این جلسه که با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری، علی سروری مجد مشاور و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها، سیداحسان شیرنگی سرپرست اداره کل اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان، سیدمحمدجواد صدری مهر مدیرکل تجاری‌سازی و پارک علم و فناوری، قباد بهزادی‌پور سرپرست اداره کل امور کارآفرینی و مراکز رشد، حامد معیری کاشانی سرپرست اداره کل ایجاد و توسعه آموزش‌های فناوری و خلاقیت و وحید ضرغامی سرپرست اداره کل سیاست‌گذاری و نظارت راهبردی برگزار شد، عملکرد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۸ مورد بررسی قرار گرفت.


طهرانچی در ابتدای این جلسه با تبریک سال نو و فرارسیدن میلاد باسعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج)، گفت: بسیار خوشحالم که از طریق این ویدئوکنفرانس در جمع معاون و مدیران جوان و با انگیزه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری حضور دارم. امیدوارم که سال پیش رو گامی به‌سوی ظهور امام زمان (عج) و سال غلبه بر مشکلات و جهش تولید باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سرمقاله خود که با عنوان «دنیای پساکرونا، تکرار تاریخ یا رخدادی نو در نظم جهانی: آمریکا در راه افول یا طلوع دوباره؟» در روزنامه فرهیختگان منتشر شد، اظهار کرد: واقعیت این است که ارزش‌های حاکم بر تفکر، سیاست را شکل می‌دهد و سیاست نیز علم را جهت‌دهی می‌کند؛ بنابراین علم کنونی ماحصل ۸ دهه مدیریت آمریکا و بخشی مدیریت شوروی بر علم است. درنتیجه این ۸ دهه حکمرانی، سیاست علمی اکنون به این نقطه رسیده که علم امروز پاسخ دقیق و متقن برای مقابله با یک ویروس ندارد. در سال ۲۰۲۰ امنیت و سلامت زیر سؤال رفته و همه کشورهای جهان درگیر مواجهه با یک ویروس هستند و جریان راهبری ۸۰ ساله علم، لنگ‌لنگان به دنبال راه‌حل می‌گردند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به فضای مجازی و ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور، خاطرنشان کرد: پس از شیوع ویروس کرونا، یک‌باره با قرنطینه‌ای مواجه شدیم که همه دنیا درگیر آن شده و به‌تبع آن اکثریت مردم در خانه مانده‌اند و در بستر فضای مجازی ارتباط خود را شکل می‌دهند. سؤالی که مطرح می‌شود، این است که آیا ممکن است ویروس کرونا خواسته یا ناخواسته مردم را به سمت حکمرانی جدید و سبک زندگی مبتنی بر فضای مجازی سوق دهد؟


وی افزود: واقعیت این است که کرونا ۴۵ روز است مردم را به سبک زندگی در فضای نوین مجازی عادت داده است. اینجاست که به اهمیت موضوع قوت در فضای مجازی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، پی می‌بریم. متأسفانه دولت تاکنون نسبت به فضای مجازی غفلت کرده و اگر تنها شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کرده بود، اکنون با بحران فضای مجازی روبرو نمی‌شدیم و اینجا جایی است که باید یک اتفاق جدید بیفتد. دانشگاه آزاد اسلامی باید در مورد این موضوع تدبیر و حرکت جدی داشته باشد.


طهرانچی با اشاره به معضلات پساکرونا در جهان، اظهار کرد: امنیت غذایی و حکمرانی، بحران‌هایی است که بعد از کرونا به وجود خواهد آمد و کشور ما نیز از این موضوع مستثنا نیست، بنابراین معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی باید درباره این بحران‌ها راهبرد جدی داشته باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی حاشیه‌سازی‌ها و دروغ‌پراکنی‌ها علیه این دانشگاه، تصریح کرد: تحول در دانشگاه آزاد اسلامی یک عبور و پوست‌اندازی است و اگر دانشگاه بتواند مرحله پوست‌اندازی را پشت سر بگذارد و وارد مرحله جدید شود، دانشگاه آزاد اسلامی تأثیرگذاری جدی در کشور خواهد داشت. خوشبختانه این مرحله با حضور نیروهای انقلابی و جهادی در دانشگاه آزاد اسلامی در حال گذار است، اما در مدت شش ماه گذشته یک جریان حاشیه‌ساز با تکیه بر بی‌اخلاقی‌ها و دروغ‌پراکنی‌ها به دنبال برهم ریختن محاسبات دانشگاه آزاد اسلامی هستند و تلاش دارند همه افعال نوآورانه، تحول‌زا و هر آنچه در این مدت در دانشگاه انجام شده را زیر سؤال ببرند.


عضو هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این جریان تلاش دارد تا جلوی پیشرفت علمی کشور را بگیرد و جریان انقلابی را متوقف کند، چرا که آن‌ها می‌خواهند دانشگاه آزاد اسلامی همان دانشگاه آزاد سابق باشد. به همین دلیل به‌ دروغ و بی‌اخلاقی متوسل می‌شوند و مطالب را کاملاً وارونه بیان می‌کنند، اما معتقدیم که برای اصلاح دانشگاه باید هزینه بدهیم و پای اصول خود ایستاده‌ایم.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک رویکرد قانونی و یک رویکرد تحولی دارد، گفت: برخی این رویکردهای دانشگاه را برنمی‌تابند و می‌خواهند ما را درگیر فضای بی‌اخلاقی و سخیف خود کنند که ان‌شاءالله با قوت از این وضعیت عبور خواهیم کرد، چرا که ما از ابتدا طبق بیانات مقام معظم رهبری می‌دانستیم که پیشرفت علمی کشور دشمن دارد و با آگاهی از این موضوع وارد این مسیر شدیم.


در ادامه این جلسه، معاونان و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گزارش عملکرد این معاونت در سال گذشته را ارائه کردند و موضوع افتتاح و راه‌اندازی سراهای نوآوری «توسعه صنایع منطقه‌ای» و «صنایع خلاق» و... در تهران و بازار فناوری و نوآوری در اراک و سایر سراهای نوآوری در دیگر استان‌ها بررسی شد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب