دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت | محمد معتمدی

تفاوت ویروس گرسنگی و کرونا/ روزی پنج هزار کودک به‌خاطر گرسنگی می‌میرند

محمد معتمدی خواننده مطرح کشور در یادداشتی از ویروس گرسنگی و میزان مرگ و میر ناشی از آن در جهان نوشت.
کد خبر : 480915
1397120514522017316741994.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اهالی ادب و هنر متاثر از فضای عمومی این روزهای جامعه ایران، واکنش‌های متفاوتی به شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهند. محمد معتمدی خواننده مطرح کشور در یادداشتی که در صفحه اینستاگرام شخصی خود آن را منتشر کرد؛ با مقایسه جانباختگان شیوع ویروس کرونا و میزان مرگ و میر ناشی از گرسنگی در جهان مطالبی را مطرح کرد. در ادامه متن کامل یادداشت این خواننده برجسته را می‌خوانید:


عدالت اجتماعی چیست؟ آیا رشد اقتصادی با عدالت اجتماعی ارتباطی دارد؟ کشور هند پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست ولی اکثر مردم آن دچار فقر مفرط هستند. و یا کشور امریکا که بزرگترین و ثروتمندترین اقتصاد جهان است سی و هشت میلیون فقیر دارد.


معمولاً اقشار فرودست جامعه به دولتمردانی امید دارند که شاخص رشد اقتصادی را ارتقا ببخشند به امید آنکه در وضع معیشت آنان بهبودی حاصل شود. در حالی که به نظر می‌رسد گمشده این قشر محروم، بیش از آن که رشد اقتصادی باشد، عدالت است. هرچند رشد اقتصادی در شرایطی می‌تواند زمینه ساز عدالت اجتماعی شود ولی غالباً به‌واسطه مناسبات حاکم بر اقتصاد، این ثروتمندان هستند که با رشد اقتصادی مرفه‌تر می‌شوند.


به این آمار دقت کنید:


روزانه پانزده هزار کودک در جهان بر اثر فقر و گرسنگی می‌میرند. بر اساس آمار رسمی یونیسف فقط در سال 2016 پنج میلیون و ششصد هزار کودک بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه مرده‌اند. سال‌هاست که در هر روز بیست و پنج هزار نفر از بزرگ و کوچک، در جهان در اثر فقر و گرسنگی و سوء تغذیه می‌میرند در حالی که مجموع تلفات کرونا تا امروز در جهان جمعاً چهل و چهار هزار نفر بوده است.


ببخشید اگر ناراحتتان کردم ولی بد نیست دنیای پیرامون خود را بهتر بشناسیم. هرچند تصمیم داشتم به دلیل عدم احساس امنیت برای ابراز عقیده در فضای اینستاگرام کمتر مطالب اجتماعی از این دست به اشتراک بگذارم ولی امروز به دلیل سنگینی اندوه، توبه شکستم.


درست است. هر روز پانزده هزار کودک در جهان از ویروسی بنام «گرسنگی» می‌میرند. درمان این ویروس هم هزاران سال است که کشف شده است؛ غذا! ولی این ویروس هرگز ریشه کن نشد. هیچکس هم در جهان برایش وضعیت فوق‌العاده اعلام نکرد. تنها تفاوت این ویروس با ویروس کرونا این است که ثروتمندان عالم هم به آن دچار شده‌اند و شاید به همین دلیل در جهان وضعیت فوق‌العاده اعلام شد.


بلای کرونا می‌تواند کیفری باشد بر این گناه بشر که سال‌هاست در برابر این ظلم و بی‌عدالتی سکوت کرده است. نود و نُه درصد ثروت جهان در اختیار تنها یک درصد از مردم جهان است و یک درصد باقیمانده متعلق به نود و نُه درصد دیگر جهانیان. دنیای زیباییست. نه؟


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب