دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

36 راهکار برای مقابله با کرونا

علائم اولیه بیماری کرونا کاملا شبیه به سرماخوردگی است اما با گذشت زمان علائم شدید تر شده و این بیماری خود را نمایان می کند.
کد خبر : 479906
d3b878cc-821c-4386-a678-d1176ef3a0b1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علائم اولیه بیماری کرونا کاملا شبیه به سرماخوردگی می باشد اما با گذشت زمان علائم شدید تر شده و این بیماری خود را نمایان می کند، از جمله علائم کرونا می توان به گلو درد شدید، آبریزش بینی، تب شدید و متوالی، سر درد و تنگی نفس اشاره کرد، این بیماری می تواند در تمامی رده های سنی شیوع پیدا کند اما برای افرادی که دارای بیماری قلبی، مشکلات تنفسی و بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند بسیار خطرناک می باشد و این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. سرفه های خشک و ممتد نیز از دیگر علائم این ویروس است.


در ابتدا این بیماری می تواند غلط انداز باشد و موجب تشخیص سرماخوردگی و یا آنفلانزا باشد اما با گذشت زمان و طولانی شدن آن کم کم خود را بروز داده و سرفه ها، تنگی نفس و تب شدید تر می شود، از جمله مشکلات جدی که ممکن است برای فرد بیمار اتفاق بیفتد درگیر شدن کلیه ها و دستگاه تنفسی او می باشد.


1_ مرتب دست های خود را بشویید از یک شوینده الکلی برای شستشوی دست های خود استفاده کنید در صورت عدم دسترسی از آب و صابون(ترجیحا مایع) استفاده کنید،


چرا دست ها مهم هستند؟ شستشوی دست ها با آب و صابون یا استفاده از شوینده های الکلی ویروس هایی را که ممکن است در دست های شما خانه کرده باشند، از بین می برد.


2_ فاصله خود را با دیگران رعایت کنید. بین شما و کسی که در حال عطسه یا سرفه است باید حداقل 1 متر فاصله وجود داشته باشد.


وقتی فردی عطسه یا سرفه می کند، از این راه ذرات مایعی را از بینی یا دهان خود به بیرون پخش می کند؛ ذراتی که ممکن است حاوی ویروس باشند. اگر فاصله درست را با فرد رعایت نکرده باشید، این ذرات از راه تنفس وارد بدن شما می شوند که می توانند ویرس کووید-19 را هم با خود داشته باشند.


3_ از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود خودداری کنید. همانطور که می دانید دست ها با بسیاری از سطوح تماس داشته و می توانند حاوی ویروس باشند. در صورت آلوده شدن دست های ما می توانند ویروس را به چشم ها، بینی یا دهان ما منتقل کنند. از این اجزای بدن نیز ویروس به داخل بدن راه پیدا کرده و باعث بیماری می شود.


4_ بهداشت تنفسی خود را رعایت کنید. در حقیقت باید اطمینان حاصل کنید که هم خود شما هم افراد دور و برتان از این اصول بهداشتی پیروی می کنند. اما این اصول به چه معناست؟ در هنگام عطسه یا سرفه دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی و در صورت عدم دسترسی با آرنج تان بپوشانید. سپس بلافاصله دستمال را در یک سطل زباله دربسته بیندازید.


با رعایت بهداشت تنفسی شما اطرافیان خود را از ویروس هایی مثل آنفلونزا، سرماخوردگی و مهم تر از همه کووید-19 محافظت می کنید.


5_ اگر تب، سرفه یا دشواری در تنفس داشتید؛ بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. در صورتی که احساس بیماری دارید، در خانه بمانید. اگر هم تب، سرفه یا مشکل در تنفس در خود مشاهده کردید، فورا به دنبال خدمات پزشکی مراکز درمانی شهر خود باشید.


این مراکز درمانی محلی به تازه ترین اطلاعات دسترسی دارند. در صورت بروز مشکلی آنها می توانند شما را راهنمایی کرده و مانع انتشار ویروس و دیگر عفونت ها شوند.


6_ احساس غم، اضطراب، سردرگمی، ترس یا حتی عصبانیت در طول این دوره امری طبیعی است. بنابراین صحبت کردن بایک فرد مورد اعتماد می تواند به شما کمک کند. با خانواده و دوستان خود در تماس باشید،


7_ اگر باید در خانه بمانید، یک سبک زندگی سالم را دنبال کنید. یعنی رژیم غذایی و خواب مناسب، ورزش و تماس با عزیزان تان در خانه یا از راه تلفن و شبکه های اجتماعی با دیگر اعضای خانواده و دوستان تان،


8_ برای مقابله با احساسات منفی خود به سراغ نوشیدنی های الکلی، سیگار یا چیزهایی از این دست نروید. اگر احساس درماندگی می کنید با یک مشاور صحبت کنید. 


9_ اگر احساس نگرانی یا آشفتگی می کنید؛ زمانی را که خود و خانواده تان صرف تماشا یا گوش کردن به اخبار ناراحت کننده در مورد این بحران می کنید، کاش دهید. 


10_ به گذشته رجوع کنید. از چه مهارت هایی برای مقابله با موقعیت های استرس زا استفاده کرده اید؟ حرکات یوگا، مدیتیشن یا حتی گوش دادن به موسیقی آرامش بخش؟ دوباره از این مهارت ها برای کاهش استرس خود بهره ببرید.


11_ بچه ها به شیوه های کاملا متفاوتی به چنین موقعیت های استرس زایی واکنش نشان می دهند؛ مانند وابستگی بیشتر، گوشه نشینی و انزوا، عصبانیت، اضطراب یا حتی شب ادراری. در مقابل واکنش های متفاوت فرزند خود یک شیوه حمایتی در پیش بگیرید. به نگرانی های او گوش کنید و بیش از هر زمان دیگری او را از عشق و توجه خود برخوردار کنید،


12_ وقت بیشتری را به آنها اختصاص دهید. با مهربانی با آنها صحبت کنید و به آنها اطمینان خاطر دهید. در صورت امکان فرصت های بازی و آرامش برای آنها خلق کنید،


13_ باید تلاش شود تا حد امکان بچه ها کنار والدین و خانواده خود باشند. از جدا کردن بچه ها از والدینشان به شدت پرهیز کنید.در صورتی که این جدایی اجتناب ناپذیر باشد، تماس خود را با آنها از طریق تلفن یا حضور فیزیکی قطع نکنید. 


14_ سعی کنید تا حد امکان یک برنامه روزانه برای آنها تنظیم کنید. اگر بچه ها نمی توانند به مدرسه بروند، تکالیف مدرسه را در خانه انجام دهند و زمانی هم به بازی آنها اختصاص دهید. 


15_ به آنها بگویید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اطلاعاتی در مورد نحوه محافظت از خود در مقابل ویروس در اختیار آنها بگذارید. حتما از کلماتی استفاده کنید که درک آنها برای بچه ها با توجه به گروه سنی شان ممکن و آسان است. این اطلاعات می تواند شامل این باشد که در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده چه اتفاقی قرار است، بیفتد(به آنها بگویید که پدر یا مادرشان برای مدتی در بیمارستان خواهند بود و با کمک پزشک بهبود خواهند یافت).


16_ چاقو و تخته ای که برای گوشت خام استفاده می کنید باید با آنهایی که برای غذاهای پخته به کار می روند، متفاوت باشد. 


17_ بین دو مرحله دست زدن به مواد غذایی خام و غذاهای پخته شده حتما دست های خود را بشویید. 


18_ به شدت از خوردن گوشت حیوانات بیمار یا حیواناتی که در اثر بیماری مرده اند، خودداری کنید. 


19_ حتی در مناطقی که در آنها ویروس کرونا شیوع یافته است، هم مصرف گوشت مانعی ندارد. البته در صورتی که در مرحله آماده کردن غذا اصول بهداشتی رعایت شده و غذا نیز به خوبی پخته شده باشد.


20_ در صورت مشاهده هر گونه تب یا سرفه از سفر خودداری کنید،


21_ اگر با تب، سرفه یا دشواری در تنفس مواجه شدید؛ فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید و سابقه سفر خود را با پزشک در میان بگذارید(اینکه اخیرا به کجا سفر کرده اید، بسیار مهم است). 


22_ از تماس نزدیک با افرادی که تب یا سرفه دارند، خودداری کنید. 


23_ مرتب دست های خود را با استفاده از آب و صابون یا شوینده های حاوی الکل بشویید. 


24_ از تماس دست ها با چشم، بینی و دهان خود اجتناب کنید. 


25_ در هنگام سرفه و عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی یا آرنج خود بپوشانید. دستمال کاغذی را فورا در سطل آشغال در بسته بیندازید. 


26_ اگر می خواهید از ماسک استفاده کنید، اطمینان داشته باشید که صورت و دهان شما را کاملا پوشانده باشد. از دست زدن به ماسک خود خودداری کنید. 


27_ بعد از یک بار استفاده، ماسک خود را بیندازید و دست هایتان را پس از تماس با آن خوب بشویید. 


28_ فقط غذاهایی را بخورید که خوب پخته شده باشند. 


29_ از انداختن آب دهان خود در مکان های عمومی پرهیز کنید. 


30_ از تماس مستقیم و سفر با حیوانات بیمار خودداری کنید. 


31_ اگر در حال سفر احساس بیماری کردید، حتما خدمه هواپیما یا قطار را در جریان بگذارید.


32_ به محض ورود به اتاقتان، دست های خود را بشویید. به هر حال در مسیر با دکمه های آسانسور و دستگیره ها تماس داشته یا حتی شاید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کرده باشید. شستشوی دست ها باید اصولی و با استفاده از شوینده های الکلی باشد. بهتر است لوازم بهداشتی شخصی خود را همیشه همراه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید(دستمال مرطوب و ژل ضدعفونی کننده دست می توانند در چنین شرایطی به کمک شما بیایند).


33_ نظافت اتاق شما باید رعایت شده باشد و در این شکی نیست. اما این به معنای آن نیست که خدمه خانه داری تمام سطوح را به دقت و عمیق تمیز کرده اند. پس حتما پیش از هر کاری سطوحی که در مطلب چه خطرات بهداشتی در هتل در کمین شما هستند، به عنوان بخش های مستعد آلودگی در هتل نام برده شده؛ خوب تمیز و ضدعفونی کنید.


34_ در استفاده از ملحفه شخصی خود تردیدی نداشته باشید. روتختی ها و ملحفه های اتاق شما در هتل می توانند بستر خوبی برای ویروس باشند. پس همیشه ملحفه همراه داشته باشید تا در شرایط اضطراری هم بتوانید از آنها استفاده کنید. 


35_ در طول این دوره از استفاده از مکان ها و خدمات عمومی هتل ها مانند استخر، سونا و جکوزی خودداری کنید.


36_ در مورد غذاهای هتل نیز احتیاط کافی را به خرج دهید. غذاهایی را بخورید که خوب پخته شده اند.


*گزارش از علیرضا غفاری


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته