دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 فروردين 1399 - 14:00

ایجاد مراکز هدایت شغلی در 43 دانشگاه کشور

مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم از ایجاد مراکز هدایت شغلی در 43 دانشگاه کشور خبر داد.
کد خبر : 479560
seif.JPG

محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اظهار کرد: طرح رصد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با اهداف فرهنگ‌سازی رصد وضعیت دانش‌آموختگان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، ایجاد نظام مناسب اطلاع رسانی به ذی‌نفعان در رابطه با وضعیت اشتغال هر یک از رشته‌های دانشگاهی، رصد مستمر ظرفیت‌های محیطی و شرایط بازار کار منطقه‌ای و شناسایی شکاف دانشی و مهارتی دانش‌آموختگان خود و اخذ اطلاعات از سامانه‌های اطلاعاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته است.


وی افزود: کتاب طرح رصد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با دریافت اطلاعات وضعیت اشتغال فارغ‌اتحصیلان حدود 90 دانشگاه کشور تدوین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، دانش‌آموختگان دکتری در سال 98 81.59 درصد، کارشناسی ارشد 63.67 درصد، کارشناسی 52.97 و کاردانی 59.81 اشتغال دارند. همچنین رشته‌ آموزش زبان، مهندسی مکانیک و مهندسی مواد به ترتیب بیشترین درصد اشتغال را به خود اختصاص دادند.


مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم با اشاره به ایجاد مراکز هدایت شغلی در دانشگاه‌ها گفت: توسعه فعالیت‌های دانشگاه‌ها و مراکزآموزش عالی خوشبختانه باعث افزایش تحصیکرده‌های دانشگاهی شده و ضروری است برای هماهنگی و اثربخشی این دانش‌آموختگان در جامعه برنامه‌های مناسبی تدوین گردد. این درحالی است که آمارها، اطلاعات و پژوهش های انجام شده درخصوص وضعیت اشتغال کشور، حاکی از افزایش نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی در سال های اخیر است.


وی افزود: با توجه به رشد تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، تخصصی تر شدن مشاغل و حرکت به سمت کسب و کارها بر پایه‌ی فناوری، توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان و لزوم توسعه و بهره‌وری صنایع کشور، ایجاد مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی جهت افزایش اشتغال پذیری دانش‌آموختگان امری ضروری می‌باشد.


سیف گفت: به این منظور، برنامه‌ریزی‌های مناسبی توسط دفتر ارتباط با جامعه و صنعت صورت پذیرفت. در سال 98، 40 دانشگاهی که شرایط ایجاد تاسیس چنین مرکزی را داشته و آمادگی خود را اعلام کردند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.


مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: پس از ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها، 23 دانشگاه برای ایجاد مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی انتخاب و مورد حمایت مالی قرار گرفته و حمایت مالی از 20 دانشگاه دیگر نیز درحال پیگیری است.  به منظور هماهنگی و برنامه ریزی مناسب اولین جلسه هماهنگی با نمایندگان 23 دانشگاه منتخب برگزار شد.


در این جلسه پس از ارایه تجربیات دانشگاه های صنعتی شریف(رصد اشتغال)، صنعتی امیرکبیر (کارآموزی)، خوارزمی (مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی)، دانشگاه تهران و سامانه مجازی باما برنامه پیشنهادی 6 ماه آینده این مرکز تعیین و ابلاغ شد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب