چالشهای آقای رئیس در دوومیدانی/ کنترل هزینهها یا کاهش اردوی خارجنشینان!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فدراسیون دوومیدانی بالاخره پس از مدتها بلاتکلیفی صاحب رئیس شد و افشین داوری بهعنوان رئیس این فدراسیون برای چهار سال انتخاب شد. مجمع انتخاباتی که البته با حاشیههای زیادی همراه بود. عدم حضور 14 هیئت استانی در مجمع دوومیدانی به دلیل شیوع ویروس کرونا و البته بیتوجهی وزارت ورزش و جوانان به این موضوع رنگ و بوی شائبه و مهندسی شدن انتخابات را بیشتر از هر زمان دیگری پررنگتر کرد.
درگیری لفظی کیهانی، یکی از نامزدهای پست ریاست این فدراسیون و البته رئیس سابق دوومیدانی با علینژاد، معاون قهرمانی وزارت ورزش هم انتخابات را به چالش کشاند. کیهانی مدعی بود نمایندگان چهار هیئت استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر و خراسان جنوبی بدون معرفینامه در مجمع حاضر شدند و رأی رئیس هیئت استان سیستان و بلوچستان با تلفن اعلام شده است. همه این موارد باعث شد تا صحبت از انتخابات مهندسیشده دوومیدانی بیشتر از گذشته به میان بیاید. اما با تمام این حرف و حدیثها انتخابات برگزار و افشین داوری هم صاحب صندلی ریاست فدراسیون دوومیدانی شد.
بدونشک این روزها مهمترین چالش پیش روی آقای رئیس بحث کسب سهمیههای المپیک است. در حال حاضر احسان حدادی و حسن تفتیان، دو ملیپوش دوومیدانی موفق به کسب سهمیه المپیک شدند و این در حالی است که در المپیک ریو تعداد ملیپوشانی که موفق به کسب سهمیه شدند، 10 نفر بودند؛ اما هنوز در فاصله پنج ماه به المپیک تنها دو نفر جواز حضور در المپیک را کسب کردند و هیچ یک از دوومیدانیکاران موفق به این کار نشدند اما در اردوهای خارج از ایران به سر میبرند.
البته روز گذشته با اعلام وزیر ورزش و جوانان، به دلیل شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای ورزش دنیا رقم زده و باعث لغو برخی مسابقات و تعطیلی اردوها شده قرار است المپیک توکیو با تأخیر چندماهه برگزار شود؛ تأخیری که از یک جهت برای ورزشکارانی که هنوز موفق به کسب سهمیه نشدهاند، سودآور است چرا که آنها فرصت برای آمادگی بیشتر دارند اما در مقابل برای فدراسیونهایی که باید هزینه اردوهای برونمرزی ورزشکاران را پرداخت کند، دردسرساز است.
در دوره سرپرستی فدراسیون دوومیدانی برخی از ملیپوشان اردوهای خود را در خارج از ایران برگزار میکردند؛ موضوعی که با انتقادهای زیادی همراه بود چرا که برخی معتقد بودند فدراسیون در دوره سرپرستی قرار دارد و نباید بار هزینههای مالی در این دوره افزایش پیدا کند.
در زمانی سرپرستی ایرج عرب در فدراسیون دوومیدانی برخی از ورزشکاران از جمله کیوان قنبرزاده، ورزشکار پرش ارتفاع در روسیه تمرینات خود را شروع کرد؛ او همچنان در روسیه حضور دارد و آنطور که اعلام شده هزینههای این ورزشکار تقریباً چهار هزار دلار است؛ بهنام شیری و حسین رسولی هم دو ورزشکار دیگر کشورمان تمرینات خود را از بهمن امسال در بلاروس شروع کردند که البته ابتدا گفته شد اردوی این دو ملیپوش یکماهه است؛ اما بعد از آن به سه ماه افزایش پیدا کرد. شیری و رسولی طبق برنامه اوایل اردیبهشت به ایران بازمیگردند و اردوی این دو نفر تقریباً ماهیانه 2200 دلار هزینه روی دست فدراسیون میگذارد. در مورد روند تمرینی این سه ورزشکار و ارتقای رکوردهای آنها اطلاعاتی در دست نیست و مشخص نیست آیا میتوانند سهمیه ورودی المپیک را کسب کنند یا خیر. به هر حال این مسائل باید از زیر نگاه تیزبین آقای رئیس رصد شود و با هزینههایی که برای این ورزشکاران در نظر گرفته میشود تطابق داده شود.
احسان حدادی، ملیپوش دوومیدانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شد، این روزها تمام تلاش خود را بهکار میگیرد تا دوباره روی سکوی المپیک برود. او روز گذشته راهی آمریکا شد؛ البته حدادی قرار بود اوایل اسفند سال جاری راهی آمریکا شود اما به دلیل شرایط فعلی ایران و شیوع ویروس کرونا برنامه این ملیپوش هم به تعویق افتاد و پس از آن با حضور در مجمع انتخابات فدراسیون دوومیدانی بهعنوان نماینده ورزشکاران، روز گذشته راهی آمریکا شد تا زیر نظر مک ویلکینز تمرینات را پیگیری کند. حقوق مربی و ماساژور حدادی چندین ماه است که به تعویق افتاده است و فدراسیون باید معوقات این دو مربی را پرداخت کنند. از طرفی هزینه ماهیانه حدادی هم نزدیک به 5 هزار دلار است.
حسن تفتیان هم این روزها در کشور فرانسه به سر میبرد و با مربی خود مشغول تمرین است؛ هزینههای تفتیان در کشور فرانسه تقریباً نزدیک به 7 هزار یورو است و فدراسیون باید خرج و مخارج این دوومیدانیکار المپیکی را پرداخت کند.
البته اگرچه حمایت از ورزشکاران المپیکی یا کسانی که برای کسب سهمیه المپیک تلاش میکنند، یکی از وظایف خطیر هر فدراسیون ورزشی محسوب میشود؛ ضمن اینکه بخشی از هزینههای ورزشکاران المپیکی از سوی کمیته ملی المپیک تأمین میشود؛ اما باید شرایط هر کدام از ورزشکارانی که در خارج از کشور به سر میبرند و وضعیت تمرینیشان هم شفافسازی شود. به هر حال با توجه به شرایط اقتصادی مدیریت هزینهها، رسیدگی به همه امور کار سختی است و به نظر میرسد رئیس جدید فدراسیون با چالشهای زیادی از جمله خالی بودن خزانه فدراسیون و بدهیهای معوقه و هزینههای جاری اردوی برونمرزی ورزشکاران مواجه است.
ضمن اینکه برخی ورزشکاران دیگر هم در داخل ایران تمرین میکنند و به گفته خودشان فدراسیون از آنها برنامه نخواسته است؛ شاهین مهردلان به دلیل عمل نکردن فدراسیون به وعدههای خود و عدم درخواست برنامه از او در سن 24 سالگی از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. برخی دیگر از ورزشکاران هم در داخل ایران تمرین میکنند و در تلاش هستند تا رکوردشان به ورودی سهمیه المپیک برسد.
بنابراین با توجه به وضعیت موجود و همچنین به تأخیر افتادن مسابقات المپیک برای چند ماه به نظر میرسد فدراسیون از همان ابتدای کار باید تغییرات اساسی در روند تمرینی ملیپوشان ایجاد کند و شاید بهتر باشد اردوی برخی ملیپوشان در خارج از ایران کاهش پیدا کند؛ اما آن چیزی که مسلّم است مدیریت هزینههاست و داوری در قدم اول باید این موضوع را با جدیت پیگیری کند.
انتهای پیام/4048/4057/پ
انتهای پیام/