دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانش‌بنیان‌ها در مبارزه با کرونا/42؛

مه‌پاش حرارتی برای نخستین بار در کشور ساخته شد

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است برای نخستین بار دستگاه مه‌پاش حرارتی (فوگر) را در کشور تولید کند.
کد خبر : 477360
139812231932-main-1-36.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، فوگر حرارتی یا مه‌پاش دستگاهی برای سم‌پاشی باغ و گلخانه است که برای ضدعفونی معابر و اماکن عمومی نیز به کار می‌رود.  بعد از شیوع کرونا در کشور نهادهایی چون ارتش و آتش‌نشانی برای ضدعفونی اماکن و معابر عمومی از این دستگاه استفاده می‌کردند. 


این دستگاه تا چندی پیش  در ایران تولید نمی‌شد و نمونه‌های چینی و آلمانی آن با قیمتی بالا در بازار موجود بودند. حال یک شرکت دانش‌بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و تولید دستگاه مه‌پاش شده است. نادر وحدت آزاد، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سازنده دستگاه فوگر حرارتی در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت این دستگاه، دشواری‌های بسیار برای واردات آن و نیاز کشور به این محصول به فکر طراحی و ساخت آن افتادیم.


وی افزود: سری اول فوگر حرارتی  قابلیت مه‌پاشی تا 25 متر را دارد و ذرات محلول ضدعفونی‌کننده  را به اندازه 20 میکرون درمی‌آورد. بدین ترتیب مه مدت زمان بیشتری در فضا معلق می‌‌ماند و مساحت بیشتری را پوشش می‌دهد. این دستگاه محلول ضدعفونی‌کننده را به اندازه‌ای ریز می‌کند که در خاک نفوذ نمی‌کند، بنابراین به گیاهان آسیب نمی‌رساند.


مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به این که سری‌های جدیدی از این دستگاه به‌زودی وارد بازار می‌شوند، گفت: نمونه‌های جدید دستگاه فوگر حرارتی موتور قوی‌تر و قدرت مه‌پاشی بیشتری دارد، حجم موتور آنها هزار تا 2 هزار سی‌سی است،  فضای بیشتری را پوشش می‌دهد و قابل‌نصب روی خودرو هستند.


وحدت آزاد در خصوص مزایای دستگاه ساخت داخل نسبت به نمونه خارجی بیان کرد:  قیمت نمونه چینی 28 میلیون تومان و نمونه آلمانی 35 تا 60 میلیون تومان است. در حالی که نمونه داخلی 13 میلیون تومان قیمت دارد و علاوه بر این مشتری می‌تواند از گارانتی و خدمات پس از فروش هم استفاده کند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب