اینجانب محمد یزدانی، دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس، دبیر دبیران انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه و عضو دانشجویی کار گروه ناظر بر نشریات دانشگاه هستم.
- رشد و تعالی هر نظامی در گرو توجه جامع به تمامی عرصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی و ... است، لذا تلاش همگانی و به کارگیری منابع جهت دستیابی به جایگاهی در شان ایران عزیزمان در رسیدن به این مهم حائز اهمیت خواهد بود. در محیط دانشگاهی نیز یکی از راههای رسیدن به رتبه نخست در دانشگاههای جهان اسلام و کسب جایگاه شاخص در بین دانشگاههای جهان، علاوه بر تکیه بر توانمندیهای علمی و پژوهشی، توجه خاص به بعد فرهنگی و اجتماعی زندگی دانشگاهی خواهد بود و این مهم محقق نخواهد شد مگر با نگاه ویژه به انجمنهای علمی که از افرادی علاقهمند به مشارکت داوطلبانه در فعالیتهای علمی، فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده است. امروزه یکی از دغدغهها و مشکلات اصلی جامعه، عدم ارتباط مناسب علم با صنعت میباشد. انجمنهای علمی با داشتن پشتوانه علمی و پژوهشی و همچنین داشتن ارتباط مناسب با صنعت به خوبی میتوانند فاصله ایجاد شده را از بین برده و گامی موثر در جهت افزایش تولیدات علمی بردارند و این مهم محقق نخواهد شد جز با توجه ویژه مسئولین و دست اندرکاران. در سالهای اخیر فعالیتهای انجمنهای علمی به عنوان رابط بین علم و صنعت فراتر رفته و به صورت مجزا در تولید علم و انتشار تولیدات علمی به منظور ارتقا نظام آموزشی کشور نقش به سزایی را ایفا میکنند. برگزاری برنامههایی با رویکرد مسئله گشایی و ارائه راهکارهایی جهت حل معضلات جامعه (اعم از اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی و ...) و ارائه آن به عنوان دستاور علمی به نهادهای ذیربط، چاپ و انتشار کتب علمی و تخصصی و همچنین نشریات علمی، ثبت اختراعهایی برآمده از خرد جمعی اعضای انجمن به منظور حل مشکلی در صنعت، ارائه طرح و یا ایده جهت ایجاد امکان کسب درآمد برای افراد و ثبت شرکتهای دانش بنیان تنها بخشی از فعالیتهای بیشمار انجمنهای علمی در جهت تولید علم و در راستای سند نقشه جامع علمی کشور است. دانشگاه تربیت مدرس نیز به عنوان تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی کشور و با داشتن 110 انجمن علمی متشکل از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نقش به سزایی در تولید علم اعم از ثبت اختراع، ثبت شرکتهای دانش بنیان، کتب و نشریات و غیره داشته که امیداوریم در سالهای آینده این روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
- انجمن علمی دانشجویی دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس از آغاز تاسیس خود، در زمینه برگزاری کلاسهای آموزشی، کارگاههای علمی تخصصی، نشستهای تخصصی و ... فعالیت نموده است. اعضای این انجمن در سال تحصیلی 95-1394 با تعداد 5 نفر عضو فعال، در سال تحصیلی 96-1395 نیز با تعداد 5 نفر عضو فعال و در سالهای تحصیلی 97-1396 و 98-1397 به دبیری اینجانب و به ترتیب با 7 و 9 عضو فعال، در کنار فعالیتهای درسی خود، فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشکده را نیز دنبال نمودند.
- علاوه بر موارد عنوان شده در بالا، یکی از فعالیتهای عمده انجمن در بخش انتشار نشریه بوده است. برای اولین بار، نشریه (سالنامه) علمی دانشجویی انجمن با نام "پالار"، مجوز فعالیت خود را با شماره مجوز 32687/د193 از کارگروه ناظر بر نشریات دانشگاه در سال 1395 به صاحب امتیازی انجمن علمی، مدیر مسئولی محمد یزدانی و سردبیری محمد افرازی اخذ نمود. حاصل سه سال فعالیت این نشریه، به کارگیری بالغ بر 36 عضو هیئت تحریریه و 12 عضو هیئت علمی از 5 دانشگاه معتبر کشور، بهرهمندی از تجربیات و تخصص ویراستار فنی و صفحه آرا و همچنین اخذ نزدیک به 40 مقاله، گزارش و مصاحبه بوده است. لازم به ذکر است به همت خانواده بزرگ "پالار"، این نشریه در دو سال پیاپی 1396 و 1397 در جشنواره ملی حرکت توانسته حائز رتبه "شایسته تقدیر" در بخش نشریات این جشنواره گردد. جشنواره ملی حرکت، بزرگترین رویداد علمی و فرهنگی در سطح کشور میباشد که هر ساله به منظور شناسایی دستاوردهای انجمنهای علمی دانشجویی کل کشور برگزار میگردد. علاوه بر این، کسب رتبه اول در جشنواره داخلی حرکت دانشگاه تربیت مدرس در سال 1398 توسط شماره سوم نشریه پالار، کسب رتبه دوم توسط یکی از مقالات نشریه پالار در بخش مقالات فنی و مهندسی در جشنواره تیتر 11 (جشنواره تخصصی نشریات) و قرارگیری نشریه و 4 مقاله از پالار در بین 10 اثر برتر جشنواره تیتر 11 تنها بخشی از افتخارات انجمن علمی بوده است. همچنین این انجمن در جشنواره ملی حرکت سال 1397 در بخش مسابقات نیز توانسته با برگزاری چهارمین دوره مسابقات ژئووال، رتبه نخست جشنواره را کسب نماید.
لینک دسترسی به نشریه انجمن علمی " TMU-PALAR"
انتهای پیام/