رئیسجمهوری مصر به دنبال مشروعیت در لندن
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پس از سرنگونی «محمد مرسی» نخستین رئیسجمهوری منتخب دموکراتیک برآمده از گروه اخوانالمسلمین، بسیاری از مصریان، انگلیسیها و دیگران در لندن تظاهرات کردند و از سرکوبهای رخ داده در مصر که بهشدت پس از آن ادامه داشت، ابراز خشم کردند.
به نوشته گاردین در چنین موقعیتی، فرستادن دعوتنامه انگلیس برای سفر سیسی به لندن در ماه ژوئیه (تیرماه) نشان میدهد روابط دولت به دنبال توسعه کسبوکار معمولی با قاهره است. منافع قابل توجه اقتصادی و اولویتهای فوری در مکانهای دیگر منطقه مانند جنگ در سوریه، تهدید داعش و بیثباتی در لیبی، سبب شده است نگرانی درباره حقوق بشر و آزادیهای سیاسی به دست فراموشی سپرده شود.
گاردین افزود: آمریکا نیز به طور مشابه عمل کرده است. «باراک اوباما» رییسجمهوری این کشور، در آغاز از زدن برچسب سرنگونی مرسی بر اثر کودتا خودداری کرد چرا که مستلزم تعلیق کمکها بود. اما پس از یک عقبگرد مختصر، واشنگتن تحویل هلیکوپترهای آپاچی را به حالت عادی برگرداند و ارایه یک بیلیون یورو بسته کمکهای سالیانه را از سر گرفت.
همچنین روسیه از آن دوره برای دستیابی به فرصتی در مصر استفاده کرد به طوری که پوتین در ماه فوریه (دیماه) به قاهره سفر کرد.
گاردین افزود: سیسی همیشه روی دور بوده است. او شنبه این هفته سخنران اصلی در یک نشست راهبردی معتبر سالیانه در «منامه» پایتخت بحرین، بود. در ماه ژوئن (خردادماه) پس از آنکه غولهای مهندسی زیمنس در مورد یک قرارداد چند میلیارد یورویی با مصر به توافق رسیدند، وی به «برلین» آلمان سفر کرد.
او در ماه سپتامبر (شهریورماه) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شرکت کرد و اکنون مصر یکی از 10 عضو غیردائم شورای امنیت برای یک دوره دوساله است.
به نوشته گاردین، مصر در زمان سیسی مدعیتر شده است. قاهره با حمایت ضمنی از «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه، صفوف سعودیها و دیگر کشورهای خلیج (فارس) را شکسته است. از سوی دیگر، مرزهای خود را با نوار غزه بست و به اسراییل برای افزایش فشار به جنبش اسلامی فلسطین (حماس) کمک کرد. همچنین مصر بر نقش خود در مبارزه با تروریسم بویژه گروه «انصار بیتالمقدس» وابسته به داعش در صحرای سینا پافشاری میکند.
به نوشته گاردین، انگلیس با بیش از 13 بیلیون یورو، بزرگترین سرمایهگذار خارجی در مصر است. در ماه مارس (فروردینماه) «فیلیپ هاموند» وزیر امورخارجه انگلیس در صدر یک هیات بزرگ برای شرکت در نشست «آینده» به «شرمالشیخ» مصر رفت.
شرکت نفتی «بریتیش پترولیوم» (بی.پی) قرارداد یک سرمایهگذاری به ارزش 7.8 بیلیون یورو در دلتای نیل را امضا کرد.
«مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس، در ماه سپتامبر (شهریورماه) به نمایندگی از لندن حضور یافت. همان ماه «محمود حجازی» رئیس ستاد نیروهای مسلح مصر برای دیدار چهار روزه به انگلستان سفر کرد. به او در این سفر مصونیت موقت دیپلماتیک داده شد تا از هر گونه اقدام قانونی احتمالی علیه او به جرم استفاده بیش از اندازه از شکنجه جلوگیری شود.
انتهای پیام/