صخرههای مرجانی تا پایان قرن از بین میروند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، گرم شدن آب و هوای جهان تهدیدی بزرگ برای از بین رفتن محیط زیست به شمار میرود. تاکنون اکوسیستم صخرههای مرجانی بیشترین آسیب را دیدهاند. نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که صخرههای مرجانی برای نجات نبردی سخت را با آبهای گرم و اسیدی در پیش دارند.
به گفته دانشمندان دانشگاه هاوایی، 90 درصد از صخرههای مرجانی طی دهههای آینده و تمام این اکوسیستم تا پایان قرن از بین خواهد رفت. گروه تحقیقاتی به بررسی زیستگاههای مرجانی امروزی و تأثیر شرایط اقیانوسها در دهههای آینده بر این اکوسیستم را بررسی کردند.
در این مطالعه انرژی موج، دمای سطحی، میزان اسیدی بودن آب اقیانوسها در نظر گرفته شد. همچنین دانشمندان عواملی چون میزان آلودگی اقیانوسها و میزان صید ماهی با توجه به تراکم جمعیت در سالهای آینده را در مدلسازی اعمال کردند. براساس تجزیه و تحلیلها، بخش عظیمی از صخرههای مرجانی فعلی در خطر از بین رفتن به دلیل فعالیتهای انسانی هستند.
به گفته گروه تحقیقاتی، 70 تا 90 درصد از صخرههای مرجانی به دلیل آلودگی و تغییرات اقلیمی تا 20 سال آینده به طور کامل از بین میروند که این امر اقیانوسها را گرمتر و اسیدیتر میکند. بررسیهای بیشتر نشان داد که تا سال 2100 خبری از زیستگاههای صخره مرجانی نخواهد بود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/