آلخلیفه در پنجشنبه خونین بحرین چه جنایاتی مرتکب شد؟ / تانک در برابر معترضان!
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، سالروز آغاز انتفاضه ملت بحرین در 14 فوریه 2011 (25 بهمن 1389) که طی آن صدها هزار نفر از شیعیان این کشور و منتقدان حکومت آل خلیفه در منامه و دیگر نقاط این کشور تجمع کردند، در روز 17 فوریه به اوج خود رسید. ساعت سه بامداد روزی که از آن بهعنوان «پنجشنبه خونین» تعبیر میشود، همزمان با افزایش ناآرامیها و تظاهرات مردمی، نیروهای امنیتی و پلیس بحرین چهار نفر از متحصنان و تظاهرکنندگان را در منامه به ضرب گلوله به شهادت رساندند، حدود 250 نفر را زخمی کردند و تعداد نامشخصی مفقود شدند.
بیشتر بخوانید:
غرب قراردادهای تسلیحاتی خود را با نظام بحرین فسخ کند
فراخوان برپایی سالگرد قیام ۱۴ فوریه بحرین در نقاط مختلف دنیا
زمینههای «پنجشنبه خونین» بحرین در 14 فوریه رقم خورد؛ بعد از آنکه نیروهای امنیتی چادرهای معترضان را در میدان «اللؤلؤه» منامه برچیدند و به آتش کشیدند، گروهی از جوانان بحرینی دامنه تظاهرات خود را به فضای مجازی امتداد دادند و در فیسبوک صفحات متعددی در حمایت از قیام مردمی بحرین ایجاد کردند. فشارهای رسانهای باعث شد تا وزارت کشور بحرین ناچار شود بیانیهای صادر و اقدام نیروهای امنیتی را در حمله با گاز اشکآور و شلیک گلوله به سوی معترضان توجیه کند.
تظاهرات بحرین
این توجیه زمانی رنگ و بوی وحشتناکتری به خود گرفت که رسانههای حامی قیام مردمی بحرین تصاویر و گزارشهایی را منتشر کردند که نشان میداد در چادرها متحصنان میدان اللؤلؤه حضور داشتند و شبهنگام همه در خواب بودند و با توجه به اینکه نظام آل خلیفه از آتشبس صحبت به میان آورده بود، کسی انتظار قلع و قمع نیروهای امنیتی را نداشت؛ همین موضوع باعث شد تا آمار مجروحان این حادثه افزایش یابد.
موضوعی که شگفتی ناظران بینالمللی را برانگیخت این بود که نظام آل خلیفه برای اینکه متحصنان و معترضان میدان مرکزی منامه را سرکوب کند، از خودروهای زرهی و حتی تانک استفاده کرد و بسیاری از تجهیزات جنگی وزارت دفاع بحرین در نقاط مختلف منامه مستقر شدند.
نظام آل خلیفه در سالهای گذشته تلاش کرد تا با ایجاد فضای سرکوب و خفقان، مخالفان سیاسی و احزاب منتقد را از صحنه حذف کند و مانع از شعلهور شدن آتش انقلاب مردمی در این کشور شود. آنها مخالفان خود را به زندان انداختند، اعدام کردند، مورد آزار و اذیت قرار دادند یا حتی سلب تابعیت کردند تا نگذارند صدای مخالفان شنیده شود. آل خلیفه حتی بهدنبال حذف شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین از معادلات این کشور بود که با فشارهای مردم، نهادهای حقوق بشری و محافل بینالمللی برای مداوا به خارج از کشور منتقل و سپس به ایران منتقل شد.
حکومت آل خلیفه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ در بیانیهای بدون ارائه هیچ دلیل موجهی سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را اعلام کرد که با واکنشهای گسترده در داخل و خارج از بحرین مواجه شد. آنها اتهامات بیاساس و مضحکی همچون پولشویی به وی زدند و قصد داشتند به این بهانه شیخ عیسی قاسم را محاکمه و زندانی کنند.
شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین
سابقه اتهامزنیها و محاکمه رهبران مردمی بحرین نشان میداد محکوم کردن رهبر شیعیان این کشور در دادگاه فرمایشی آل خلیفه دشوار نیست، زیرا دیگر انقلابیون نیز با اتهامات واهی، غیر مستند و بدون توجه به دفاعیاتشان محکوم شده بودند. با وجود این، زندانی کردن رهبر اعتدالگرایی همچون شیخ عیسی قاسم برای منامه هراسآور بود و بعد از فشارهای محافل بینالمللی و مردمی حاضر شدند ایشان را برای مداوا به خارج از این کشور اعزام کنند.
بسیاری از تحلیلگران امور بحرین توطئه آل خلیفه علیه شیخ عیسی قاسم را موجب لبریز شدن صبر مردم و روی آوردن آنها به مبارزه مسلحانه عنوان کرده بودند.
9 سال از قیام مردم بحرین گذشت
مردم بحرین هفته گذشته نهمین سالگرد آغاز جنبش دموکراتیک ۱۴ فوریه را که از سال ۲۰۱۱ شکل گرفته بود، گرامی داشتند و به درخواست تشکل مردمنهاد «سازمان آمریکایی دموکراسی و حقوق بشر در بحرین» (ADHRB) و حامیان جنبش ۱۴ فوریه، در نقاط مختلف بحرین تظاهرات برپا کردند.
نکته متمایز فراخوان سال جاری در این بود که کمپین برپایی راهپیمایی به چند زبان زنده دنیا تهیه و پوسترهای آن در مادرید، رم، لوکزامبورگ، برلین، ژنو، پاریس، نیویورک، دوبلین، آمستردام، لیسبون، بروکسل و کپنهاگ نصب شده بود. در این فراخوان از مردم دنیا خواسته شد تا با برپایی تجمعات مختلف خواستار آزادی زندانیان سیاسی دربند نظام آل خلیفه شوند.
سید مرتضی السندی، یکی از رهبران جریان «الوفاء الاسلامی» بحرین در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: تظاهرات و اعتراضات جریان ۱۴ فوریه ۹ سال است که ادامه دارد. مردم بحرین زیر فشارهای نظامی، امنیتی، سیاسی و موضوعاتی همچون سلب تابعیت، شکنجه و زندانهای بدون محاکمه قرار دارند، ولی مردم مقاوم یمن ۹ سال است که به تظاهرات خود ادامه میدهند و در برابر همه فشارها سرخم نیاورده و شکست نخوردهاند.
سید مرتضی السندی، رهبر جریان «الوفاء الاسلامی» بحرین
وی افزود: امسال سال بسیار تأثیرگذاری در تحولات بحرین بهشمار میرود؛ سالی که در آن شیخ عیسی قاسم در خارج از بحرین و در شهر قم حضور دارد و مردم مقاوم یمن از بابت رهبری خود اطمینان خاطر دارند. سالهای گذشته که شیخ عیسی قاسم در بحرین حضور داشت، خطر جانی وی را تهدید میکرد و مردم نگران وضعیتشان بودند، ولی امسال رهبر شیعیان بحرین از خارج از این کشور گروههای معارض بحرینی را راهنمایی و هدایت میکند که میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
السندی تأکید کرد: معارضان بحرینی برای رساندن حرف خود به گوش مجامع جهانی تلاشهای زیادی کردند و این تلاشها همچنان ادامه دارد. گزارشهای مهمی درباره جنایتهای حکومت آل خلیفه آماده و به سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای حقوق بشری ارائه کردهایم، ولی همه تصمیماتی که اتخاذ شده در حد مکتوب باقی مانده است و از سوی مجامع جهانی هیچ فشاری به حکومت آل خلیفه وارد نمیشود؛ به همین دلیل ما از نهادهای حقوق بشری بینالمللی میخواهیم علاوه بر صدور قطعنامه، اقدامات راهبردی و عملی نیز انجام دهند، ازجمله اینکه غربیها قراردادهای تسلیحاتی خود را با نظام بحرین فسخ کنند.
سعید پیرزاده
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/