ساخت ایمپلنتهای دندانی که باکتریهای دهان را میکشند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، این تیم تحقیقاتی با رهبری آندریاس هرمان، فرآیندی را برای ساخت دندان با پرینتر سهبعدی توسعه دادهاند که در آن از ماده خاص رزین آنتیباکتریان استفاده شده است و این دندان مصنوعی به راحتی میکروبهای داخل دهان را میکشد.
دانشمندان برای تولید این رزین، نمکهای آمونیوم ضدباکتری را با رزینهای دندانسازی استاندارد ترکیب کردند. ترکیب حاصل در مقابل نور ماوراء بنفش به صورت سخت درآمد و سپس این ماده ترکیبی داخل پرینت سهبعدی برای چاپ نمونه گذاشته شد. نمکهای آمونیومی که در این رزین استفاده شدهاند، با ایجاد اختلال در غشای باکتری باعث از بین رفتن آنها میشود.
دانشمندان برای آزمایش این ایمپلنت و خاصیت ضدباکتری آن، ترکیبی از بزاق و باکتری دهانی را که باعث پوسیدگی دندان میشود، روی دندان مصنوعی چاپشده قرار دادند و دریافتند که این مواد 99 درصد کلونیهای باکتریایی را در نمونه از بین بردند.
آنها ادعا میکنند که این کشتن این باکتریها هیچ آسیبی به سلولهای انسانی نمیزند ولی گزارش آزمایش کنسول علم و بهداشت آمریکا حاکی از آن است که این دندان شاید از آلودگیهای دهانی جلوگیری کند اما از سوی دیگر باکتریهای مفید را نیز از بین میبرد. این باکتریهای مفید از انسان در مقابل پاتوژنها یا عوامل بیماریزای خطرناک محافظت میکنند.
با این حال، دانشمندان میگویند که این مواد یک نمونه اولیه هستند و میتوان ترکیب آنها را به گونهای تغییر داد که این مشکل را نیز برطرف کند.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/