اثر هنری «سردار آسمانی» حاوی نمادهای مقاومت، شهادت و آسمانی شدن سردار سلیمانی است/ بیرغبتی مسئولان وزارت علوم و ارشاد نسبت به هنر اصیل ایرانی اسلامی
حسن قلیپور در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری کارگاه خلق آثار هنری شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد (ویژه) هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان اظهار کرد: اثری که بنده در این کارگاه ارائه دادم، به نام «سردار آسمانی» است که سه نماد مقاومت، شهادت و آسمانی شدن را در خود دارد.
بیشتر بخوانید:
نمایشگاه «سرو بلند انقلاب اسلامی» توسط دانشگاه فرشچیان برگزار میشود
وی افزود: در تصویری که از سردار سلیمانی کشیدهام، سرو نماد مقاومت و ایثار بوده و کبوترِ رویِ دست حاج قاسم و لکههای خون، نماد شهادت است که تصویر کبوتر از اثر فاخر استاد محمود فرشچیان به نام عصر عاشورا گرفته شده است. همچنین چهره آرام و دلنشین سردار با لباس احرام نشان داده شده است که احرام، نماد پاک شدن و بازگشت عارفانه بهسوی حضرت حق است.
یک استاد رشته نگارگری با بیان اینکه نور اطرافِ تصویر، نشاندهنده آسمانی شدن سردار سلیمانی است، گفت: در این اثر شهید عزیز، سردار قاسم سلیمانی را بهعنوان نماد مقاومت در جهان بهنمایش گذاشتهام و در آن حس مادی و غیر روحانی وجود ندارد بلکه تمام عناصر هماهنگ با هم در گردش هستند و میتوان در آن، عروج از ناسوت تا لاهوت سردار سلیمانی را حس کرد.
قلیپور در ادامه با اشاره به لزوم تولید آثار هنری در دانشگاهها اظهار کرد: دانشگاهیان میتوانند با بالا بردن توان تکنیکی و سطح آگاهی خود، به نیاز جامعه و صنعت پاسخگو باشند و به تولید آثار فاخر علمی کشور کمک کنند.
وزارت علوم از سال گذشته رشته هنر اسلامی در مقطع دکتری را از سه دانشگاه حذف کرده است!
وی افزود: بیرغبتی مسئولان وزارتهای ارشاد و علوم به هنر اصیل ایرانی اسلامی و نداشتن برنامه مدون و کاربردی در جهت اعتلای فرهنگ و هنر ایرانی از جمله آسیبهای هنر نقاشی و نگارگری است؛ بهطور مثال وزارت ارشاد، بودجهای را برای اشاعه هنر نگارگری به مؤسساتی که هنر نگارگری را ترویج میکنند در نظر ندارد و خود نیز پیش قدم برای بهبود آن نیست و وزارت علوم با کمال تأسف از سال گذشته رشته هنر اسلامی در مقطع دکتری را از سه دانشگاه حذف کرده است!
این کارشناس ارشد هنر اسلامی با بیان اینکه اساتید هنر باید تعامل بیشتری برای تعالی هنر و پیگیری و مطالبه حقوق قانونی آثار هنری از مراجع ذیربط داشته باشند، گفت: اساتید باید خرید آثار هنر ایرانی را نسبت به هنر نقاشی مدرن در اولویت قرار دهند و آثار ایرانی را در نمایشگاههای بینالمللی به جهانیان معرفی کنند.
قلیپور خاطرنشان کرد: در همه زمینههای هنری دارای اساتید و هنرمندان بسیار شایسته و پرتوانی هستیم که وجود مدیریتی توانمند و دلسوز، برای حمایت و هدایت این عزیزان یکی از مسائل مهم است. یکی از مشکلاتی که در رشتههای هنری دانشگاهها وجود دارد، حضور ریاست نامرتبط با هنر در دانشگاههاست که موجب دخالت غیر متخصصانه در حوزه هنر میشود.
کارگاه خلق آثار هنری تحت عنوان «سرو بلند انقلاب اسلامی» پیرامون ابعاد زندگی و شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی به مناسبت چهلمین روز شهادت ایشان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد (ویژه) هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با حضور هنرمندان در روزهای ۱۷ و ۱۸ بهمنماه ۱۳۹۸ برگزار شد.
آثار این هنرمندان در نمایشگاه «سرو بلند انقلاب اسلامی» از 26 بهمن تا 2 اسفند 1398 در موزه هنرهای معاصر فلسطین واقع در خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، تقاطع بزرگمهر، شماره ۷۴ در معرض نمایش مردم و علاقهمندان به هنر قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/