پاکسازی هستهای فوکوشیما بهطور کامل انجام نشده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از شبکه اناچکی ژاپن، دانشمندان محیطزیست اعلام کردند كه تلاشها برای پاکسازی نیروگاه هستهای فوكوشیمای ژاپن كه در سال ۲۰۱۱ با زلزله عظیم و سونامی نابود شد؛ باعث شده که میزان اشعه به میزان قابل توجهی كاهش یابد، اما مناطق جنگلی پاکسازی نشده همچنان یک مشکل است.
این فاجعه مواد رادیواکتیو را به منطقه بزرگی منتقل کرد و مقامهای ژاپنی تا شعاع 9 هزار کیلومتر مربع را آلوده اعلام و شروع به پاکسازی کردند.
طبق بررسیهای انجام شده در زمینه عملیات پاکسازی که در مجله «Soil» منتشر شده است، باید پنج سانتیمتر از لایهرویی خاک که مورد اصابت تابش سزیم ۱۳۷ قرار گرفته است، برداشته شود. «الیویه اورارد»، محقق آزمایشگاه علوم آب و هوا و آزمایشگاه محیطزیست دانشگاه سن کوئنتین-یولینس در نزدیکی پاریس گفت: این روش برای پاکسازی سزیم ۱۳۷ در دسترسترین روش است.
وی افزود: سزیم ۱۳۷ بزرگترین خطر برای مردم در کوتاهمدت و بلند مدت است، زیرا در صورت پاکسازی نشدن میتواند تا سه قرن در محیطزیست باقی بماند.
با وجود این، روش مذکور بسیار گران است و هزینه حداقلی ۲۴ میلیارد دلاری مورد نیاز است. دانشمندان معتقدند كه این جنگلها سالها بهعنوان مخازن تشعشع عمل میكنند، زیرا مواد به آسانی از بین نمیروند. نگرانی اصلی این است که حدود سهچهارم از مناطق جنگلی هنوز آلوده هستند.
مقامهای محلی گفتند: در حالی که هیچ اقدامی در مناطق جنگلی برنامهریزی نشده است، روی تحقیقات و «لزوم انجام اقدامات هماهنگ» برای رفع مشکل تأکید میشود.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/