دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

بی‌توجهی صندوق رفاه دانشجویان به مصوبه مجلس شورای اسلامی/ ابهام در تخصیص اعتبار صندوق به دانشجویان

بی‌توجهی صندوق رفاه دانشجویان به مصوبه مجلس شورای اسلامی و اظهارات ضدونقیض مسئولان این صندوق، موجب نگرانی دانشجویان شده است.
کد خبر : 470072
33369.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چندی پیش فریبرز سجادی، معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی خبر داد و عنوان کرد: تا ۱۵ میلیون تومان به این دانشجویان به‌شرط معدل وام ودیعه مسکن داده می‌شود.


فریبرز سجادی با اشاره به افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعتباری در بودجه دارد که از آن اعتبار وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی را پرداخت می‌کند. امسال همانند دانشجویان ایرانی وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی نیز تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافت و بر اساس معدل به متقاضیان اختصاص می‌یابد.


وی ادامه داد: درباره اینکه چه تعداد از دانشجویان خارجی در ترم جاری متقاضی وام ودیعه مسکن بودند، گفت: این ترم صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به سیستم (GSB) متصل شده است که دانشجو را بر اساس کد ملی شناسایی می‌کند. بر همین اساس به دانشگاه‌ها بخشنامه کرده‌ایم کد ملی خاص دانشجویان خارجی را که معمولاً در پاسپورت آن‌هاست وارد سیستم مذکور کنند تا این دانشجویان بتوانند از وام ودیعه مسکن استفاده کنند.


افزایش ارائه خدمات به دانشجویان غیرایرانی تکذیب شد


پس از انتشار این خبر ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان خبر افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی را تکذیب کرد و گفت: افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی صحت ندارد. صندوق رفاه دانشجویان تنها به دانشجویان ایرانی خدمات ارائه می‌دهد و در خصوص دانشجویان غیرایرانی از سوی سازمان امور دانشجویان به ایشان خدمات ارائه می‌شود.


ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا و در واکنش به اظهارات سجادی اظهار کرد: از چنین موضوعی اطلاعی ندارم! هر افزایش وام دانشجویان می‌بایست در هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان تصویب شود و از شهریور ماه سال جاری هیچ تغییری در تصویب میزان وام‌های دانشجویی در هیئت امنا به وجود نیامده است.


وی با بیان اینکه هیچ تغییری در میزان وام‌های دانشجویان صورت نگرفته است، افزود: صندوق رفاه دانشجویان تنها به دانشجویان ایرانی خدمات ارائه می‌دهد و در خصوص دانشجویان غیرایرانی از سوی سازمان امور دانشجویان به ایشان خدمات ارائه می‌شود.


مطیعی در پاسخ به این سؤال که پس آقای سجادی بر چه اساسی این خبر را اعلام کرده است، تأکید کرد: بهتر است از خودشان بپرسید، بنده اطلاعی ندارم.


این در حالی است که طی بخشنامه‌ای که روزهای اخیر ابلاغ شده است، مبلغ وام‌های دانشجویی نیمسال دوم 98-99 از سوی صندوق رفاه دانشجویان اعلام شد. 


در بخشی از این بخشنامه به ودیعه مسکن دانشجویان غیرایرانی اشاره شده است:


































 ودیعه مسکن - ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیرایرانی
نام وام مبلغ مصوب سال ۹۹-۹۸
تهران- کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی

۵ میلیون تومان


تهران- تحصیلات تکمیلی

۱۰ میلیون تومان


شش شهر بزرگ- کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ۴ میلیون تومان

شش شهر بزرگ- تحصیلات تکمیلی


۸ میلیون تومان
سایر شهرها- کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ۳ میلیون تومان
سایر شهرها- تحصیلات تکمیلی

۶ میلیون تومان



اکنون این سؤال مطرح است که این صندوق چرا ابتدا خبر افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویان خارجی را مطرح و پس‌ازآن با پیگیری اصحاب رسانه آن را تکذیب کرد.


آیا وام‌های صندوق رفاه دانشجویان به شاغلین داده می‌شود؟


ضدونقیض‌های صندوق رفاه دانشجویان اینجا به پایان نمی‌رسد؛ بر اساس قانون صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان شاغل هیچ‌گونه وامی از این صندوق تعلق نمی‌گیرد؛ این در حالی است که اشتغال بسیاری از دانشجویان به علت نیازهای مالی شکل‌گرفته است. با توجه به اینکه به دانشجویان شاغل، دستمزد کمی از سوی کارفرماها تعلق می‌گیرد؛ این شائبه در ذهن دانشجویان شکل‌گرفته که چرا صندوق رفاه دانشجویان برای تمامی دانشجویان شرایط یکسانی را فراهم نکرده است!


بی‌توجهی صندوق رفاه دانشجویان به مصوبه مجلس شورای اسلامی! 


 بر اساس قانون صندوق رفاه دانشجویان مصوب مجلس شورای اسلامی به‌منظور ایجاد زمینه مناسب جهت رشد استعدادها و کمک به وضع تحصیلی و معیشت دانشجویان مستعد و کم‌بضاعت کشور شکل‌گرفته و هدف از تشکیل آن اعطای کمک‌هزینه تحصیلی به دانشجویان، اعطای وام ازدواج به دانشجویانی که ضمن تحصیل ازدواج می‌کنند و اعطای وام در سایر موارد ضروری است.


بر اساس ‌ماده 2 قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برای صندوق رفاه دانشجویان اهداف این صندوق شامل اعطای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان، اعطای وام ازدواج به دانشجویانی که ضمن تحصیل ازدواج می‌کنند و اعطای وام در سایر موارد ضروری می‌شود. هم‌چنین بر اساس تبصره این ماده قانونی «میزان و نحوه پرداخت وام و کمک‌هزینه تحصیلی به تصویب هیئت امناء صندوق خواهد رسید و به نحوی عادلانه و یکنواخت میان دانشجویان توزیع می‌شود.» این قانون که مشتمل بر پنج ماده و 9 تبصره در جلسه روز سه شنبه چهارم اسفند ماه  1374  مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 1371/12/09 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.


بنابراین قانون عدم اختصاص وام به دانشجویان شاغل مصوب هیئت‌امنای صندوق رفاه دانشجویان است که این تصمیم قانون مجلس مبنی بر اینکه «وام‌های دانشجویی به نحوی عادلانه و یکنواخت میان دانشجویان توزیع شود» را زیر پا گذاشته است!



پس از وارد شدن شوک اختصاص نیافتن وام به دانشجویان شاغل، صندوق رفاه دانشجویان طی بخشنامه اخیر خود اعلام کرده است که کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در صورت داشتن مازاد وام شهریه، پس از دریافت وام توسط دانشجویان غیرشاغل، می‌توانند صرفاً در قالب اعتبار تخصیص‌یافته درخواست دانشجویان شاغل خود را نیز مدیریت کنند.


تغییرات قوانین و تبصره‌های صندوق رفاه دانشجویان در این روزهای سخت اقتصادی مشکلات صنفی دانشجویان را دوچندان کرده است. از این‌رو انتظار می‌رود تا مسئولان امر با اتخاذ تصمیمات سنجیده دغدغه‌های مالی دانشجویان را برطرف نموده تا از غنای دستاوردهای علمی دانشجویان کاسته نشود. 


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب