73 درصد مدارس کشور دارای بوفه استاندارد نیستند
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: بر اساس دستور العمل صادره از سوی وزارت آموزش و پرورش امسال باید تمام بوفههای مدارس استانداردسازی شوند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به دستورالعمل توزیع نکردن سوسیس، کالباس و نوشابههای گازدار اشاره کرد و افزود: 27 درصد مدارس کشور هم اکنون دارای بوفه استاندارد هستند که سال گذشته 97.5 درصد آنها این اقلام را توزیع نمیکردند.
وی ادامه داد: سال گذشته بهداشت کاران محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت 89 هزار و 647 بار از بوفههای مدارس کشور بازدید به عمل آوردند که نشان داد، 99 درصد مدارس شهری و 85 درصد مدارس روستایی دارای آب آشامیدنی سالم هستند.
مطلق افزود: بر اساس نتایج این بازرسیها جمع آوری و دفع فاضلاب مطلوب در مدارس شهری 92 درصد و در مدارس روستایی 73 درصد، دفع بهداشتی پسماند در مدارس شهری 90 درصد و در مدارس روستایی 76 درصد، وضعیت مطلوب کلاسها در مدارس شهری 78 و در مدارس روستایی 62 درصد، حفاظت و ایمنی مدارس در مدارس شهری 71 درصد و در مدارس روستایی 60 درصد، سرویس بهداشتی مناسب در مدارس شهری 72 درصد و در روستایی 63 درصد، آبخوری مناسب در مدارس شهری 79 درصد و در مدارس روستایی 68 درصد و در نهایت مطلوبیت وضعیت بوفهها در مدارس شهری 51 و در مدارس روستایی 43 درصد بوده است.
وی با توجه به سه تفاهمنامهای که بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش که در خصوص بوفههای مدارس و ایجاد پایگاههای تغذیه سالم، خود مراقبتی و دستورالعمل اجرایی برنامه مدارس مروج سلامت منعقد شده است، گفت: در مدارس مروج سلامت تمام بوفهها باید استاندارد باشند و هیچ محصول غذایی ناسالم از جمله چیپس و پفک نباید توزیع شود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت روند توسعه مدارس مروج سلامت را مورد اشاره قرار داد و با اعلام اینکه تعداد این مدارس تا پایان سال باید به 20 هزار مدرسه برسد، بیان کرد: مدارس مروج سلامت سلامت محورند و برنامههای سلامت محور آنها فعالیتهای ادغام یافته و منسجم سلامت را با مشارکت والدین، مدیران مدارس و دانش آموزان اجرا میکنند.
مطلق تصریح کرد: رسالت این مدارس ارتقای کیفیت زندگی دانش آموزان 6 تا 18 سال است و پیامهای آن آموزش سلامت، ارتقاء اعتماد به نفس و مهارتهای ارتباطی، توانمندسازی، مشارکت در تصمیم گیریها، رفتاریهای بهداشتی در تمام مراحل زندگی و ترویج مفاهیم سلامت است.
وی در پایان ضمن درخواست از والدین، دانش آموزان و مدیران مدارس در ارتقای سلامت در این مدارس، گفت: به رغم تمام نظارتها توصیه ما این است که دانش آموزان برای تغذیه از لقمههای خانگی استفاده کنند و والدین برای ترویج سلامتی تشریک مساعی بیشتری با مدارس داشته و در جلسات اولیا و مربیان حضور فعالتری داشته باشند.
انتهای پیام/