خارش لزوما علامت «شپش» نیست/ افراد در تماس با بیمار باید معاینه شوند
دکتر شیده یزدانیان در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره شپش و انواع مختلف آن، گفت: شپش انواع مختلفی مانند شپش سر، بدن و ناحیه عانه (محدوده دستگاه تناسلی) دارد که هر کدام شکلهای مختلفی دارد و بر اساس محل درگیری علائم مختلفی را بروز میدهد.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه شپش سر شایعتر از سایر انواع آن است، افزود: شپش سر در فضاهایی مانند مدارس و مهد کودکها شایعتر است.
وی رعایت نکردن بهداشت را عامل اصلی بروز شپش بدن دانست و گفت: شپش ناحیه عانه نیز بر اثر رعایت نکردن بهداشت و گاه تماس جنسی ایجاد میشود.
یزدانیان با بیان اینکه شپش سر در دختران به دلیل داشتن موهای بلند شایعتر از پسران است، گفت: مربیان بهداشت و والدین باید به صورت مرتب و در فواصل زمانی کوتاه موهای کودکان را مورد بررسی و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به پزشک متخصص مراجعه کنند.
این متخصص پوست و مو، یادآور شد: کودکانی که مشکوک یا مبتلا به شپش سر هستند، باید در فواصل زمانی کوتاه استحمام داشته باشند و موهای خود را با شامپوی مخصوص که پزشک تجویز میکند شستوشو دهند، تا حد امکان موها به ویژه در دختران کوتاه نگه داشته شود و بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند.
وی با تاکید براینکه معاینه و غربالگری شپش باید توسط پزشک که دارای آگاهی و دقت بیشتری است، انجام شود؛ گفت: گاهی موهای کودکان دچار تخم شپش میشوند که بسیار شبیه شوره است که تشخیص این مساله نیاز به دقت بیشتری دارد، که متاسفانه تشخیص اشتباه آن توسط مربیان و خانوادهها منجر به شیوع شپش میشود.
یزدانیان درباره تفاوت تخم شپش با شوره سر، گفت: تخم شپش به شدت به مو میچسبد به گونهای که به راحتی و مانند شوره از سر جدا نمیشود و بسیار به سطح مو، پشت سر و گوش نزدیک است.
به گفته وی؛ خارش یکی از علائم شپش است که همیشه بروز نمییابد بنابراین افرادی که خارش ندارند نباید این مساله را با شوره اشتباه بگیرند.
این متخصص پوست و مو درباره راههای پیشگیری از بروز شپش، گفت: وسائل شخصی افراد خانواده و تمام وسائلی که به سر نزدیک است مانند شانه، روسری، کلاه، مقنعه، سنجاق سر و غیره باید از یکدیگر جدا باشد.
وی افزود: اگر فردی به شپش مبتلا باشد باید تمام وسائلی که به سر نزدیک بوده مانند روسری، بالش، ملافه و غیره با آب داغ شستوشو داده و به خوبی اُتو شود و اگر وسائل قابل شست وشو نباشد باید آن را درون کیسهای در بسته به مدت 3 هفته نگهداری کرد تا تخم شپش به صورت کامل از بین رود.
یزدانیان عنوان کرد: علاوه بر فرد مبتلا تمام افرادی که در تماس با بیمار بودند باید مورد معاینه قرار بگیرند حتی اگر از نظر ظاهری به این بیماری مبتلا نباشند.
انتهای پیام/