دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1398 - 15:42
زالی در جمع خبرنگاران:

600 هزار نفر در کشور از عارضه‌های کم‌بینایی رنج می‌برند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: براساس گمانه‌زنی‌ها 450 هزار تا 600 هزار نفر در ایران از عارضه کم‌بینایی رنج می‌برند و 90 هزار تا 100 هزار نفر به نابینایی نسبی و مطلق دچار هستند.
کد خبر : 469375
637161622103555697_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در جمع خبرنگاران گفت:‌ یکی از مواردی که سازمان بهداشت جهانی برای ارزیابی برنامه‌های چشم‌پزشکی در نظام بهداشتی و درمانی یک کشور بررسی می‌کند، آمار سالانه عمل جراحی آب‌مروارید است. برای مثال اگر کشوری کمتر از 3 هزار عمل جراحی در سال انجام دهد، از نظر سازمان بهداشت جهانی پذیرفته نیست و نشان می‌دهد سیستم‌های جذب بیمار، بیمار‌یابی و سیستم درمانی آن کشور دچار مشکل است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود به ازای هر یک میلیون نفر ایرانی به طور متوسط 6 هزار عمل جراحی آب‌مروارید در سال انجام می‌شود که رکورد جهانی به شمار می‌رود و نشان‌دهنده سیستم‌های شامل و کامل در حوزه بیماریابی در عرصه غربالگری چشم  و آمادگی درمانی بالا در حوزه چشم‌پزشکی کشور است.


وی افزود: براساس آخرین برآورد سازمان جهانی بهداشت در زمینه کفایت، عمق و کمیت برنامه‌های غربالگری چشم‌پزشکی در منطقه مدیترانه شرقی که شامل 22 کشور می‌شود، ایران رتبه اول را کسب کرده است. انجام غربالگری نوزادان و غربالگری پیش از مدرسه در کشور باعث شده که آمار ایران در جهان افزایش پیدا کند اما نباید تنها به این آمار اکتفا کرد و پروژه‌های بیشتری را برای بیماریابی در حوزه کم‌بینایی و نابینایی انجام دهیم.


زالی مطرح کرد: پیش‌بینی می‌شود در ایران 90 هزار تا 100 هزار نفر در زمره نابینایی نسبی و نابینایی مطلق قرار می‌گیرند و 450 هزار نفر  تا 600 هزار نفر از جمعیت ایران نیز از عارضه کم‌بینایی رنج می‌برند. این آمار براساس گمانه‌زنی اولیه است و با پوشش مناسب در زمینه غربالگری بیماری آب مروارید و آب سیاه انجام داده میشود، می‌توان بیماریابی حوزه چشم پزشکی را در کشور وسعت داد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب