بازسازی صدای مومیایی باستانی از طریق اسکن دستگاه صوتی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، محققان صدای یک مومیایی 3 هزار ساله را با استفاده از اسکن دستگاه صوتی آن بازسازی کردند. هر شخصی یک صدای منحصربهفرد دارد که به دلیل تفاوت اندازه بخشهای مختلف دستگاه صوتی است. اگر بتوان تمام این تفاوتهای ظریف را در یک دستگاه تولید مصنوعی جمع کرد، میتوان صدای شخص را بازسازی کرد.
حال یک گروه تحقیقاتی با به کارگیری این روش موفق به بازسازی صدای یک مومیایی 3 هزار ساله به نام «نسیامون» شدهاند. دانشمندان از انگلستان و آلمان ابتدا دستگاه صوتی این مومیایی را اسکن کردند، در مرحله بعد با استفاده از پرینت سهبعدی نمونه مشابه آن را ساختند و آن را به یک حنجره الکترونیکی متصل کردند. صدای نهایی یک صوت واحد است که ترسناک و رعبآور توصیف شده است.
نسیامون یک کشیش مصری بوده و حدود 200 سال از کشف بقایای وی میگذرد. تاکنون مطالعات بسیاری روی این مومیایی انجام شده است. به لطف فرایند مومیاییسازی، بافتهای نرم دستگاه صوتی به مدت 3 هزاره به خوبی حفظ شده است.
گروه تحقیقاتی ابتدا دستگاه صوتی و حلق نسیامون را اسکن کردند، سپس یک مدل سهبعدی از دستگاه صوتی این مومیایی ساختند و با استفاده از پرینتر سهبعدی نمونه مشابه آن را تولید کردند. وقتی این دستگاه صوتی مصنوعی به حنجره الکترونیکی وصل شد، گروه تحقیقات موفق به بازسازی صدای نسیامون شد.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/