پیامها و پیامدهای همایش میلیونی مردم عراق/ پس از یک قرن؛ آمریکا در ایستگاه خروج از عراق قرار گرفت
گروه بینالملل خبرگزاری آنا – حسین ارجلو؛ خروش میلیونی روز گذشته مردم عراق در اعتراض به حضور نظامی آمریکا، درست یک هفته پس از خطبه رهبر معظم انقلاب برگزار شد که طی آن، زوایای خباثت و توطئههای یانکیها علیه وحدت دو کشور ایران و عراق و همچنین مصالح منطقه را به زبان عربی تشریح کردند. بسامد این رویداد بزرگ، نهتنها در عراق بلکه در شطرنج سیاسی منطقه نیز تأثیرگذار خواهد بود و بیتردید به نقطه عطفی در فرایند ضد استکباری غرب آسیا تبدیلشده است. دراینباره، نکات ذیل قابلتأمل به نظر میرسند.
بیشتر بخوانید:
فعالیت ۱۸۰۰ سازمان مردمنهاد آمریکایی در عراق! / وحدت تهران- بغداد؛ شاهبیت خطبه عربی رهبر انقلاب
همسویی آمریکا، ارتجاع و بعثیها برای ناامن کردن عراق/ رسانههای سعودی بر طبل اغتشاش میکوبند
1. حضور میلیونها عراقی خشمگین در همایش ضدآمریکایی روز گذشته آمریکا با یک واقعه تاریخی بزرگ مقارن شد که این همپوشانی، عبرتهایی برای اشغالگران اگر گوش شنوا و چشم بینایی داشته باشند، به همراه دارد! پس از پایان یافتن جنگ جهانی اول و فروپاشی حکومت عثمانی، فرانسه و انگلیس فرصت را مغتنم شمرده و مناطق گستردهای از قلمرو عثمانی را تصرف کردند. در این میان، بوی نفت عراق، به مشام انگلیسیها خوش آمد و با ورود به این کشور و بهمنظور چپاول منابع نفت، عراق را به مستعمرات خود افزودند. درست 100 سال پیش در سال 1920، عراقیهای به ستوه آمده از چپاولگری استعمار پیر، به خیابانها ریختند و در شهرهای مختلف در اعتراض به اشغال کشورشان توسط نیروهای انگلیسی، انقلاب کردند. این اعتراض بهتدریج به سمت شورش پیش رفت و بهویژه در مناطق شیعهنشین شدت یافت. برادران اهل تسنن نیز در این میان، به شیعیان پیوستند و سرانجام انگلیسیها بر اثر امواج سهمگین اعتراضات مردمی که به «ثورة العشرین» مشهور شد، مجبور به خروج از عراق شدند. اکنون پس از یک قرن، عراقیها این بار برای اخراج نظامیان آمریکایی که دستشان به خون فرماندهان مقاومت آغشته است و گستاخانه بر اشغالگری خود اصرار دارند، خیابانهای بغداد را با شعار «ثورة العشرین الثانیه» مملو از حضور اعجابآفرین خود کردند.
تظاهرات میلیونی روز گذشته مردم عراق
2. عراق بیش از پنج ماه است که درگیر اعتراضات خیابانی است. ظاهر امر این است که مردم به اوضاع معیشتی و فساد اداری معترضاند اما مصادره تظاهرات مردمی از سوی «جوکرهای آمریکایی»، نفوذیهای عربستان و امارات و تبدیل مطالبات آنها به چالشهای امنیتی، نشان از توطئهای خطرناک برای عراق داشت. بیش از نیم میلیون عراقی در قالب 11 گروه مقاومت، عضو «بسیج مردمی» (حشد الشعبی) هستند و فتنه داعش را که آمریکاییها بیش از 30 سال برای امحای آن، زمان تعیین کرده بودند، ظرف مدت سه سال در ژوئیه 2017 خشکاندند. حشد الشعبی پس از آن، به یکی از ارکان مقاومت در راستای مقابله با حضور نظامی آمریکا و علیه رژیم صهیونیستی تبدیل شد و جالب اینکه کمی پیش از آغاز آشوبها در عراق، رژیم صهیونیستی انبار مهمات و پایگاههای حشد الشعبی را هدف قرار داد و سیگنال روشنی به اغتشاشگران برای حمله به فرماندهان و دفاتر بسیج مردمی ارسال کرد. از این رو، راهپیمایی ضدآمریکایی اخیر، توطئه انشقاق در میان عراقیها را ناکام گذاشت و مواضع گروههای سیاسی این کشور را به یکدیگر نزدیک کرد.
3. شواهد تاریخی نشان میدهند که انقلابها و قیامها در کشورهای عربی همچون خیزش «بیداری اسلامی» که از تونس کلید خورد، بر یکدیگر اثر میگذارند. مردم منطقه از اردنیها گرفته که این روزها به مراوده اقتصادی امّان با تلآویو معترضاند تا مردم هند و پاکستان که علیه سیاستهای واشنگتن در غرب آسیا به خیابانها آمدند، بهطور حتم از همایش عظیم عراقیها در برابر توحش آمریکاییها قوت قلب بیشتری برای ادامه اعتراضات خود گرفتهاند. از این رو، به نظر میرسد فرایند مبارکی که علیه نیروهای نظامی کاخ سفید در عراق آغازشده، دیر یا زود به دیگر کشورهای منطقه نیز سرایت کرده و شاهد خیزش مردم در دیگر کشورهای غرب آسیا در برابر سیاستهای واشنگتن باشیم. افزون بر این، راهپیمایی میلیونی روز گذشته عراقیها راهبردهای مهم آمریکا همچون «معامله قرن» را که زمزمههایی از رونمایی قریبالوقوع آن به گوش میرسد را نیز با مخالفتهای گسترده روبهرو خواهد کرد.
ویدئویی تبلیغاتی که شب پیش از راهپیمایی در سطح میلیونی در عراق برای دعوت مردم منتشر شد
4. «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا چند ساعت پس از ترور سردار آسمانی، حاج قاسم سلیمانی، ویدئویی در توئیترش از حضور چند ده عراقی که پرچمی بزرگ را حمل میکردند، منتشر کرد و مدعی شد آن جماعت اندک، برای جشن و پایکوبی به مناسبت شهادت فرمانده سپاه قدس به خیابانها آمدهاند. طبق گزارشهای موثق، این جماعت اندک، توسط فردی که با سفارت آمریکا مرتبط بود، اجیرشده بودند تا نمایشی تبلیغاتی برای حساب توئیتری پمپئو تهیه کنند. با انتشار تصاویر میلیونها معترض که تمثالهایی از ترامپ و پمپئو را به آتش کشیده و به دار آویختند و تصاویری از سپهبد سلیمانی را با افتخار بر سر دست گرفته بودند، چهره وزیر خارجه لمپن آمریکا اکنون دیدنی است! چراکه ثمره فعالیت هزاران سازمان بهاصطلاح مردمنهاد و صرف صدها میلیون دلار برای تبدیل عراق به یکی از متحدین استراتژیک واشنگتن، «هباءً منثوراً» شد.
5. پس از تصویب قانون خروج آمریکا از عراق در پارلمان این کشور، پمپئو مدعی شده بود که تعداد زیادی از شخصیتها و مقامات عراقی از واشنگتن خواستهاند که نیروهای پنتاگون در این کشور باقی بمانند ولی در پاسخ به درخواست افشای نام آنها، سخنی به میان نیاورد! ترامپ نیز چند هفته پیش تهدید کرده بود که اگر عراق عزم خود را برای اخراج نیروهای آمریکا جزم کند، این کشور را چنان تحریم میکند که تحریمهای ایران در مقابل آن، هیچ باشد! راهپیمایی دیروز در واقع همهپرسی بزرگ و پاسخی دندانشکن به خزعبلات آمریکاییها بود که خواستار خروج بیگانگان از کشورشان بودند. حرکت بیسابقه عراقیها برای تکرار انقلاب بزرگ 100 سال پیش، در حالی است که نسل گذشته با کمبودهای دردناکی درنتیجه سیاست «نفت در برابر غذا» روبهرو بود. نسل جدید اکنون علیرغم تجاربی که پدرانشان در ماجرای تحریمهای وحشیانه داشتند، دیروز در خیابانهای بغداد فریاد زدند که حاضرند هر مشقت و هزینهای را برای پاکسازی کشورشان از لوث وجود نیروهای تروریستپرور آمریکایی بپردازند و از فشارهای اقتصادی و تنگناهای معیشتی هراسی به دل راه نمیدهند.
بیشتر بخوانید:
6. تیم راهبردنویس کاخ سفید و شخص رئیسجمهور آمریکا با تحول شگرف دیروز در پایتخت عراق، دو راه بیشتر در پیش روی خود ندارند. اول اینکه، نیروهای خود را به خانه بازگردانند و از تکرار ویتنام در خاورمیانه جلوگیری کنند و دوم، بر حضور نظامی در عراق و منطقه اصرار بورزند. نیروهای مقاومت در حال حاضر مشغول ارزیابی سطح امنیتی پایگاههای آمریکا پس از حمله به عین الاسد هستند تا در فرصت مناسب، ضربه سختی وارد کرده و از متجاوزان به حریم مقاومت و قاتلان اسطوره مبارزه با تروریسم، انتقام سخت خود را بگیرند.
تصویر هوایی از راهپیمایی دیروز موسوم به «ثورة العشرین الثانیه»
و بالاخره اینکه هژمونی و سلطه نظامی آمریکا در حال حاضر، بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر قرارگرفته است. عراق، به انبار باروت خشم مردم علیه نیروهای اشغالگر تبدیلشده؛ انصار الله در حال آماده شدن برای وارد آوردن ضربات دردناک به کوتولههای سعودی و پیشروی بهسوی پایگاههای آمریکایی است، حزبالله موشکهای خود را بر روی اهداف اسرائیلی – آمریکایی قفل کرده، مقاومت فلسطین، منتظر خبط صهیونیستهاست تا روزگار تروریسم دولتی اسرائیل را سیاه کند. با این اوصاف، بهترین سناریو برای آمریکا بهمنظور در امان ماندن از ضربات مهلک مقاومت، برداشتن جان سربازانش و بازگشت بهجایی است که از آنجا آمدهاند، چراکه خاورمیانه پس از شهادت سردار سلیمانی با غرب آسیا پیش از خبط آمریکاییها، بسیار متفاوت و معادلات آن چرخشی آشکار به سمت محور مقاومت داشته است.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/