دانشگاه آزاد به دانشگاهی فناور و کارآفرین تبدیل شده است/ این دانشگاه در هر استان بازار فناوری دارد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی در اولین نمایشگاه و همایش شتابدهندههای آزاد که صبح امروز در نمایشگاه دائمی اقتصاد دانشبنیان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین ظرفیتهای آموزش عالی کشور محسوب میشود و تقریباً ۴۰ درصد آموزش عالی را شامل میشود.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، حرکتی جدی به سمت دانشگاه نسل سوم و چهارم و اجرای جدی سند دانشگاه اسلامی آغاز کرده است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد وابسته به درآمدهای خود است و نهاد خصوصی محسوب میشود و حرکت جدی به سمت فناوری و نوآوری را شروع کرده است. اعتقاد داریم که مدارس و بیمارستانهای خصوصی از مدارس و بیمارستانهای دولتی بهتر است.
دهقانی فیروزآبادی عنوان کرد: در همه جای دنیا، دانشگاههای خصوصی برتر هستند، دانشگاه آزاد در چند سال آینده انتخاب اول خانوادههاست که فرزندان خود را به این دانشگاه برای تحصیلات دانشگاهی بفرستند. خانوادهها به دنبال این هستند که فرزندانشان پس از تحصیل، دارای شغل باشند و دانشگاه آزاد در این راستا کارهای خوبی در دستور کار دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی فناور و کارآفرین تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: در بیش از ۵۰۰ منطقه و شهر ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد و ۷۰۰ مدرسه سما وجود دارد، همچنین بیش از ۱۵۰ هزار تجهیز آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد که ظرفیت بزرگی است تا این مسائل در خدمت فناوری و نوآوری قرار بگیرد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاه آزاد، دارای کسب و کار بوده و علاقهمند هستند که در حوزه فناوری هم به فعالیت بپردازند. دانشگاه آزاد پتانسیل بسیار بالایی برای راهاندازی زیست بوم فناوری دارد. این دانشگاه، دانشگاهی از مردم برای حل نیازهای فناورانه مردم است.
دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: سراهای نوآوری قابل توجهی در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده است و در هر استان بازار فناوری وجود دارد. در هر استان با توجه به ویژگی جغرافیایی هر استان، بازار فناوری تشکیل شده که بنای اصلی این بازارها، سرای نوآوری است. برای مثال دانشگاه آزاد اصفهان سرای نوآوری بذر دارد، در واحد خمینی شهر قطعهسازی و در واحد نجفآباد سرای نوآوری طلا و جواهر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: یک فرد در سراهای نوآوری سه دوره شتابدهی، رشد و بلوغ در پارک فناوری را میتواند بگذراند. هیئت امنا و هیئت رئیسه دانشگاه آزاد آییننامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری را ماه گذشته تصویب کرد که به دنبال اجرای آن هستیم. ما به دنبال درآمد مستقیم از شتابدهندهها و مراکز رشد نیستیم. ما با بنگاهداری درآمد کسب نمیکنیم.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ شتابدهنده در کشور شناسایی و مصاحبه شده و ۲۰ شتابدهنده برتر انتخاب شده که امروز میزبان آنان در نمایشگاه شتابدهندههای آزاد هستیم. در انتهای نمایشگاه، امیدواریم که تفاهمنامههای خوبی میان واحدهای دانشگاهی و شتابدهندهها صورت بگیرد. در دهه فجر سال آینده انشاءالله شاهد محصولات خوبی از شتابدهندهها خواهیم بود.
انتهای پیام/۴۱۱۸/4112/پ
انتهای پیام/