امکان حیات کبد خارج از بدن فراهم شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از انگجت، زنده نگه داشتن اندامهای بدن برای پیوند کار بسیار دشواری به شمار میرود. با فناوریهای فعلی کبد انسان تنها برای 24 ساعت زنده میماند که معمولاً طی این فرایند آسیب میبیند یا دچار بیماری میشود و دیگر گزینه مناسبی برای پیوند محسوب نمیشود اما به زودی این امر تغییر میکند.
یک مؤسسه تحقیقاتی به نام «لیور فور لایف» موفق به توسعه ماشین پرفیوژن کبد شده است که میتواند کبد انسان را تا یک هفته سالم و زنده نگه دارد، از آسیب رسیدن به آن جلوگیری کند و حتی آسیبهای قبلی را ترمیم کند. یک گروه تحقیقاتی از بیمارستان دانشگاهی زوریخ، دانشگاه زوریخ و مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در مقالهای توضیح دادند که چگونه ماشین پرفیوژن کبد میتواند با تقلید از عملکردهای اصلی بدن، کبد را زنده نگه دارد. پرفیوژن در پزشکی به معنای وارد کردن یا رساندن مایع به داخل بافت است.
این ماشین برای کنترل سطح گلوکز، انسولین و گلوکاگون (هورمونی که موجب افزایش قند خون میشود) به کبد تزریق میکند؛ این فعالیت معمولاً برعهده پانکراس است. در این سیستم به جای کلیهها نیز یک ابزار دیالیزی فراهم شده تا ضایعات را دفع کند. همچنین یک اکسیژنساز نقش ریهها را در این سیستم ایفا میکند. مواد مغذی از طریق تزریق به سیستم میرسد و کار رودهها را انجام میدهد. یک پمپ نیز وظیفه قلب را در این سیستم ایفا میکند.
این ماشین کبد را به صورت مداوم حرکت میدهد و حرکات دیافراگم را برای کبد تقلید میکند. گروه تحقیقاتی ابتدا ماشین پرفیوژن را با کبد خوک آزمایش کردند و سپس 10 کبد انسان را در چند بیمارستان اروپایی با این ماشین زنده نگه داشتند. بعد از گذشت یک هفته 6 مورد از این 10 کبد سالم باقی مانده و تمام عملکردهای خود را حفظ کرده بودند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/